Yago
My Yago
navigation-menu

Wat is de BA Autoverzekering ?

 • Alles over de BA
 • Bereken je BA en Vergelijk
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
Wat is de Burgerlijke Aansprakelijkheid 🛡️? Is de BA Autoverzekering Verplicht? Meer informatie over de BA. Maak en Simulatie en Vergelijk je BA

Wil je een autoverzekering afsluiten? Met Yago kan je een simulatie maken van je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor je auto. Zo vind je de BA auto die het best bij je past.

De Burgerlijke Aansprakelijkheid voor een Auto

De burgerlijke aansprakelijkheid of de BA is de verplichte autoverzekering in België. Elke auto die ingeschreven staat bij de DIV moet verzekerd zijn zelfs al staat de wagen stil. Het is dus belangrijk de juiste BA autoverzekering te kiezen voor je auto.

Wat dekt de BA autoverzekering?

De BA autoverzekering komt tussen voor de schade die je met jouw auto kan veroorzaken aan derden. Ze komt tussen voor de mogelijkse materiële en lichamelijke schade van derden na een ongeval waarvoor jij in fout bent. Stel je geeft geen voorrang van rechts en raakt hierbij een andere auto. De verzekeringsmaatschappij zal dan de kosten betalen van de schade aan de auto en de eventuele medische kosten van de tegenpartij. Let op: Ze komt niet tussen voor je eigen materiële en lichamelijke schade.

Deze verzekering is in België verplicht. Waarom? Ze zorgt ervoor dat elk slachtoffer vergoed wordt na een ongeval. Daarnaast is ze ook een bescherming voor elke bestuurder. Ze vermijdt enorme mogelijks levenslange kosten als je een ongeval hebt waarvoor je in fout bent.

De BA Autoverzekering: Welke verzekeringsmaatschappij?

De BA Autoverzekering biedt bij elke verzekeringsmaatschappij een bescherming voor de schade die je veroorzaakt aan derden. Echter kan het interventieplafond tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen verschillen of kan een verzekeraar kiezen nog andere waarborgen te toe te voegen aan de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering:

 • Bij Ethias is het interventieplafond gelimiteerd tot € 1.000.000 voor de materiële en lichamelijke schade die je veroorzaakt. Zij zorgt er ook voor dat je auto gratis naar een garage gebracht wordt binnen de 30 min.

 • De BA van DVV dekt je voor alle materiële en lichamelijke schade die je aan derden kan veroorzaken. DVV ook een getrouwheidsprogramma met DVV stars en zegt geen verzekeringscontracten op van bestuurders die ouder zijn dan 60 jaar.

 • De BA autoverzekering van AXA kan zeer interessant zijn. Ze heeft in 2017 de Decavi prijs gewonnen voor de beste BA autoverzekering.

 • Baloise is zeer voordelig als je bij je burgerlijke aansprakelijkheid een Full omnium neemt. Je bent zeer goed verzekerd aan een uitstekende prijs als je ouder bent dan 40 jaar.

 • BNP Paribas heeft een voordelig BA autoverzekering als je bonus malus -2 is.

Wil je berekenen welke BA autoverzekering jou voordelig uitkomt? Je kan met Yago een simulatie maken voor jouw BA autoverzekering. Het is zelfs mogelijk om je autoverzekering direct volledig online af te sluiten.

Waarom verschilt mijn BA autoverzekering in Prijs?

De premie van de burgerlijke aansprakelijkheid voor je auto wordt bepaald aan de hand van je profiel. Een verzekeringsmaatschappij berekent aan de hand van verschillende factoren het risico dat ze neemt door jou te verzekeren. Hiervoor maakt ze gebruik van:

 • Je leeftijd
 • Het merk en model van je auto
 • Het vermogen van je auto
 • De bransdtof en het verbruik van je auto
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • Je woonplaats
 • Je ervaring als bestuurder (het aantal ongevallen dat je gehad hebt)

Een simulatie maken voor de BA Verzekering van je Auto

Yago vindt voor iedere klant een verzekering op maat. Het maakt niet uit wat je profiel is. Je kan een simulatie van je autoverzekering online maken. Als je hulp nodig hebt of vragen hebt over je autoverzekering kan je rekenen op het advies van onze experts.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.