Yago
My Yago
navigation-menu

Waar vind ik een Goedkope Autoverzekering?

 • Goedkope Autoverzekeringen
 • Bereken en vergelijk je Autoverzekering
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
Zoek je een Goedkope Autoverzekering? 📊 Bereken en Vergelijk met Yago de Autoverzekeringen van verschillende Verzekeringsmaatschappijen

Op zoek naar een goedkope autoverzekering voor je nieuwe auto? Of ben je al verzekerd en op zoek naar de goedkoopste autoverzekering van de markt? Dan ben je op de juiste plek: Met Yago kan je online een autoverzekering berekenen en vergelijken.

Met de hoge prijzen van de autoverzekeringen in België is het normaal dat je opzoek gaat naar een goedkopere autoverzekering. We raden je wel aan er op te letten dat de kwaliteit van je autoverzekering kwalitatief interessant blijft als je een goedkopere autoverzekering kiest.

Waar vind ik een Goedkope Autoverzekering?

Bij Yago kan je zeer gemakkelijk goedkope aanbiedingen vinden van de volgende verzekeringsmaatschappijen:

 • Baloise
 • Vivium
 • Aedes

Daarnaast werken we nog met andere verzekeringsmaatschappijen die jou auto kunnen verzekeren. Met Yago kan je eenvoudig en snel je autoverzekeringen berekenen en vergelijken.

De categorie Goede Bestuurder: De Goedkoopste Autoverzekering

Bij Yago vind je de goedkoopste autoverzekering al je binnen de categorie 'goede bestuurder' valt. Je kan van deze categorie genieten onder de volgende voorwaarden:

 • Je bent ouder dan 30 jaar.
 • Je hebt al langer dan 5 jaar een rijbewijs.
 • Je bent al langer dan 4.5 jaar verzekerd.

Naast deze voorwaarden zijn er ook voorwaarden voor je schadeverleden van de laatste 5 jaar:

 • Je hebt geen ongeval gehad waarvoor je in fout was.
 • Je hebt geen totaal verlies gehad van je auto.
 • Je hebt maximaal één schadegeval gehad met je omnium-verzekering
 • Je auto is niet gestolen geweest

Als je aan deze voorwaarden voldoet en je bent de hoofdbestuurder van de auto die je wilt verzekeren, kan je bij Yago van het statuut 'goede bestuurder' genieten.

Indien je niet aan al deze voorwaarden voldoet kan je bij Yago nog steeds een goedkope of goedkopere autoverzekering vinden. Wij kunnen je een gepersonaliseerde verzekering voorstellen die volledig bij je past aan een goedkoop tarief.

Hoe maak ik mijn Autoverzekering Goedkoper?

Wil jij weten hoe de premie van je autoverzekering berekend wordt? Of hoe je jouw autoverzekering goedkoper kan maken? Wij leggen je de bepalende factoren van de premie van een autoverzekering uit.

Een verzekeringsmaatschappij berekent je verzekeringspremie aan de hand van verschillende criteria:

 • Je leeftijd en jouw ervaring als bestuurder.
 • Je schadeverleden: dit wordt bepaald aan de hand van een schadeattest dat je kan krijgen bij je vorige verzekeraar.
 • De leeftijd, het merk en het model van de auto.
 • De prijs en het vermogen van de auto.
 • De waarborgen die je wil afsluiten in je autoverzekering.

De meeste factoren veranderen over een bepaalde tijd maar er zijn twee eenvoudige manieren om een goedkopere verzekering te krijgen:

 1. Je sluit enkel de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid af. Dit is het wettelijke minimum voor een autoverzekering.
 2. Je kiest voor een goedkope auto en een laag vermogen.

Enkele voorbeelden van verschillende Autoverzekeringen

Om je een duidelijk beeld te geven van de verschillende factoren die een autoverzekering beïnvloeden, geven we drie voorbeelden van een autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen met verschillende profielen.

 1. Een vrouw van 45 jaar oud, wonende in Waals-Brabant, meer dan 20 jaar een rijbewijs en geen ongeval in de laatste 5 jaar. Ze heeft een auto van minder dan 140Kw.
Verzekeraar BA Mini Omnium Full Omnium
Aedes € 355 - € 680
Allianz € 718.07 - € 896.38
AXA € 891.21 - € 933.24
Baloise € 798.53 - € 974.56
Ethias € 327.20 € 547.29 € 924
ING € 272.54 € 160.02 € 537.74
Vivium € 285.18 € 386.70 € 727.96
 1. Een man, 37 jaar oud, wonende in Brussel, 17 jaar een rijbewijs, geen enkel ongeval in de laatste 5 jaar met een auto van minder dan 140 Kw.
Verzekeraar BA Mini Omnium Full Omnium
Aedes € 405€ - € 800
Allianz € 992.77€ - € 1342.77
AXA € 971.56 - € 1135.53
Ethias € 368 € 421.86 € 748.39
ING € 419.43 € 346.33 € 862.95
 1. Hetzelfde profiel als het vorige voorbeeld maar 1 ongeval waarvoor hij in fout was 3 jaar geleden.
Verzekeraar BA Mini Omnium Full Omnium
Aedes € 405 - € 800
Allianz € 992.77 - € 1295.37
AXA € 554.34 - € 848.90€
Ethias € 441.91 € 476.30 € 931.40
ING € 1045.27 € 994.85 € 2110.27

Deze voorbeelden tonen aan hoe verschillende profielen, verschillende premies kunnen krijgen. Je kan bijvoorbeeld een premieverhoging krijgen omdat je in een stad als Brussel woont of als je schade hebt gehad waarvoor je in fout was.

Wat zijn de verschillende Waarborgen van een Autoverzekering?

In het algemeen bestaan er 5 verschillende waarborgen die je kan afsluiten voor je autoverzekering:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Dit is de wettelijke verplichte autoverzekering. Het dekt de schade die je aan derden kan veroorzaken.
 • De rechtsbijstand: Deze waarborg komt tussen voor de kosten van de onderhandelingen, minnelijke schikking, advocaatkosten, enz. na een ongeval.
 • De omnium: Deze waarborg beschermt je tegen materiële schade aan je eigen auto.
 • De bijstand: Als je pech hebt met je auto kan je rekenen op je bijstandswaarborg. Ze betaalt de kosten voor de pechverhelping, het takelen, enz.
 • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg beschermt jou als bestuurder. Het neemt de mogelijke kosten op zich als je lichamelijke schade oploopt tijdens het besturen van de auto.
 

Het is belangrijk een goedkope verzekering te vinden maar die wel een goede dekking biedt. Met Yago kan je verschillende autoverzekeringen berekenen bij verschillende verzekeraars en zo de verzekering vinden die volledig bij je past!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.