Yago
My Yago
navigation-menu

Wat is een Omnium Verzekering?

 • Alles over de Omnium Autoverzekering
 • Bereken je Autoverzekering in enkele klikken
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
Wil je meer Informatie over de Omnium Verzekering? Bereken met Yago de Prijs van je Omnium Verzekering en Vergelijk de verschillende Verzekeraars 📊

Op zoek naar een omnium voor de verzekering van je nieuwe auto? De omnium autoverzekering is de beste bescherming voor de materiële schade aan je auto en maakt een belangrijk deel uit van je verzekeringscontract. In dit artikel vind je meer uitleg over de omnium verzekering.

Op zoek naar een autoverzekering die past bij je profiel? Met Yago maak je snel en eenvoudig een simulatie voor je autoverzekering. Bij ons kan je de omnium van je autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeraars. Daarbij krijg je gratis advies en zullen we je helpen online het verzekeringscontract af te sluiten.

Wat is het verschil tussen een Omnium Verzekering en een Mini Omnium ?

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden twee verschillende omniumverzekeringen aan voor een auto: De omnium en de mini-omnium. Deze zijn beiden een bescherming voor de materiële schade aan je auto. De mini-omnium is iets minder volledig dan een gewone omnium maar geeft nog steeds een goede bescherming voor een iets oudere auto. Je vindt in de tabel de voornaamste verschillen tussen een omnium verzekering en een kleine omnium.

Waarborg Header Header
Diefstal Ja Ja
Brand Ja Ja
Natuurrampen Ja Ja
Botsing met een dier Ja Ja
Zelf veroorzaakte materiële schade Nee Ja

De mini-omnium komt tussen voor de schade die niet afhankelijk is van je rijgedrag. De omnium autoverzekering komt daarvoor wel tussen.

Is de Omnium Verzekering voor een Auto Verplicht?

De Omnium verzekering is niet verplicht en ligt ook niet wettelijk vast zoals de BA auto. Iedere maatschappij kan zijn eigen omniumverzekering samenstellen. Daarom is het belangrijk steeds de verschillende onderdelen van een omniumverzekering te vergelijken voor je deze afsluit. Desondanks is een omnium verzekering toch sterk aangeraden voor elke nieuwe auto. Het helpt de kosten te dragen als je een totaal verlies hebt van je nieuwe auto.

Hoe Vergelijk ik een Omnium Autoverzekering?

Bij Yago kan je als goede bestuurder altijd een goedkoop tarief krijgen voor je BA auto. De prijs zal verschillen afhankelijk van je leeftijd en het vermogen van je auto.

Voor de omnium verzekering van je auto zal de prijs afhangen van de premie, franchise en je auto zelf. Als je meer wilt weten over de prijs van je omnium verzekering, kan je met Yago een simulatie maken voor je autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Wat zijn de Voorwaarden voor een Omnium Verzekering?

Je kan niet zomaar voor elke auto een omnium afsluiten. Je kan in volgende gevallen een omniumverzekering afsluiten:

 • Als je de een nieuwe auto hebt of een auto van minder dan 1 jaar oud
 • Als je van verzekering wilt veranderen en je al verzekerd bent met een omnium

Als je niet aan de voorwaarden voldoet, kan je wel nog een mini-omnium afsluiten voor elke auto die nog geen 5 jaar oud is. Deze biedt nog steeds een bescherming tegen veel voorkomende schade aan je auto.

De Omnium Verzekering: Wat zijn de Waarborgen?

De omniumverzekering voor een auto bevat verschillende waarborgen die je kan vergelijken tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen:

 • Diefstalverzekering
 • Brandverzekering
 • Glasbreukverzekering
 • Een verzekering voor natuurrampen
 • Een verzekering voor materiële schade

De Omnium Verzekering: Diefstal

Wat dekt nu zo'n diefstal verzekering?

 • Het komt tussen voor de geleden schade als gevolg van de diefstal of poging tot diefstal (na een car- of homejacking).
 • Terugbetaling voor de vervanging van de sloten of het herstellen van het sluitingssysteem en zender.

De Omnium Verzekering: Glasbreuk

De omnium komt tussen voor de glasschade aan:

 • De voor-, zij-en achterruiten van de verzekerde auto
 • Het panoramisch dak van de verzekerde auto

De Omnium Verzekering: Brand

De waarborg brand van omnium autoverzekering dekt:

 • De schade door vuur, een explosie of een steekvlam
 • De schade door kortsluiting
 • Terugbetaling van de kosten voor het blussen van de auto

De Omnium Verzekering: Natuurrampen en Botsing met een Dier

Wat dekt de waarborg natuurrampen of natuurkrachten?

 • Schade door storm, vallende stenen, lawines, sneeuwdruk, aardbeving en aardverschuivingen
 • Overstromingen
 • Vloedgolven en hoog water
 • Vulkaanuitbarstingen
 • Aanrijding met een dier

De Omnium Verzekering: Materiële Schade

De waarborg materiële schade komt tussen voor:

 • De schade aan je eigen auto na een botsing of een ongeval waarvoor jij in fout bent.
 • De schade tijdens het transport van de auto (het in-en uitladen)
 • De schade door vandalisme
 

De omnium verzekering dekt de materiële schade die je auto kan oplopen in het verkeer. Ze is aangeraden voor elke nieuwe auto. Bij Yago kan je eenvoudig en snel je omniumverzekering berekenen bij verschillende maatschappijen en online afsluiten.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.