Yago
My Yago
navigation-menu

Alles wat je moet weten over de Polis van een Autoverzekering

 • Alles over de Polis van een Autoverzekering
 • Bereken je Autoverzekering in 1 minuut
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
🔎Ontdek de verschillende Autoverzekeringen met Yago. Maak een Simulatie en Vergelijk verschillende Verzekeringsmaatschappijen Online.

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Of wil je weten wat de polis van een autoverzekering inhoudt? Je bent hier op de juiste plaats. Met Yago kan je in een paar klikken een simulatie maken voor je autoverzekering. Wij vergelijken verschillende autoverzekeringen en vinden zo de polis die het best bij je past!

 

In dit artikel gaan we het hebben over de polis van een autoverzekering. Je vindt hier informatie over

      
 • De inhoud van een autoverzekering polis
 •     
 • Een vergelijking van de premie
 •     
 • De simulatie van Yago

Wat is een Polis van een Autoverzekering?

De polis van een autoverzekering is het verzekeringscontract. Deze overeenkomst bevat alle informatie over de autoverzekering, de gegevens van de verzekeraar en de verzekerde, het verzekerde risico object, enz.

Wat zijn de Waarborgen van een Autoverzekering Polis?

Een belangrijk deel van de polis van een autoverzekering zijn de waarborgen. Een waarborg is de bescherming tegen een bepaald risico dat je opneemt in je verzekeringspolis. In het algemeen zijn er 5 verschillende waarborgen die je kan opnemen:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg komt tussen voor de materiële en lichamelijke schade die je aan derden kan veroorzaken. Ze is in België wettelijk verplicht voor elke auto die ingeschreven staat bij de DIV (en dus elke auto op de openbare weg). Ook als het voertuig stilstaat.
 • De rechtsbijstand: Deze waarborg verdedigt jouw belangen. Dit is een verzekering voor een efficiënt schadebeheer. Daarom dat ze door Yago altijd aangeraden wordt. Ze komt tussen in geval van een geschil, advocaatkosten, een minnelijke schikking, enz.
 • De bestuurdersverzkering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder zelf. Ze dekt de lichamelijke letsels die je kan oplopen als je een voertuig bestuurt. Ze komt tussen voor de medische kosten maar ook een mogelijke arbeidsongeschiktheid en overlijden.
 • De omnium: Deze waarborg dekt de materiële schade aan je auto. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden twee formules aan. De mini-omium voor de veel voorkomende materiële schade zoals brand, diefstal, natuurrampen, enz. De full omnium voor alle materiële schade, ook de schade die je zelf veroorzaakt zoals tijdens een ongeval in fout bent.
 • De bijstand: Dit is een waarborg die je bijstaat als je pech hebt met de auto. Ze komt tussen bij pechverhelping, het takelen, de repatriëring naar thuisland, enz. Sommige verzekeraars voorzien ook een vervangwagen.

Enkel de burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is in België verplicht. Je kan zelf kiezen welke andere waarborgen je wil opnemen naargelang de andere risico's waarvoor je gedekt wil zijn.

Wat is het Polisnummer van een Autoverzekering?

Soms wordt je gevraagd naar het polisnummer van je autoverzekering. Dit is het nummer van het verzekeringscontract (polis). Er zijn drie verschillende manieren om deze terug te vinden:

 1. Je vindt het polisnummer van je autoverzekering op de groene kaart van je auto.
 2. Je kan het polisnummer altijd terug vinden op het verzekeringscontract.
 3. Je kan deze bij je verzekeringsmakelaar vragen.

Een Polis van een Autoverzekering Vergelijken

Je bent waarschijnlijk op zoek naar de beste polis voor je autoverzekering. In dit geval is het belangrijk dat je de verschillende polissen vergelijkt. Men kijkt meestal eerst naar de prijs van de polis. Dit is uiteraard belangrijk, maar daarnaast is het ook belangrijk de waarborgen van een polis te vergelijken. Een polis heeft geen zin als het je niet bij een bepaald risico dekt.

Met Yago doen we beiden. We gaan op zoek naar een polis voor je autoverzekering voor de risico's waartegen je jezelf wil beschermen. Daarnaast zoeken we de autoverzekering die de juiste bescherming geeft aan de de beste prijs. Wil je het ook proberen?

Wat is de Premie van de polis voor mijn Autoverzekering?

Om je een idee te geven over de prijs van een autoverzekering hebben we voor jou een tabel gemaakt met de verschillende tarieven van een omnium bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Verzekeraar Prijs Omnium
Allianz € 951
AXA € 933
Baloise € 974
KBC € 832
Corona € 744
Ethias € 924
Federale € 936
Generali € 979
ING € 537
P&V € 896

De testpersoon van deze simulatie was een 45 jarige bestuurder van een Volkswagen Golf.

Deze tabel geeft aan dat de prijs van een omnium verzekering zich tussen de € 700-900 bevindt. Deze tarieven variëren afhankelijk van jouw profiel.

Hoe wordt de Premie van mijn Autoverzekering Polis bepaalt?

Zoals bij de vorige tabel aangegeven kan de prijs van een autoverzekering verschillen. De premie van je autoverzekering polis wordt bepaald aan de hand van:

 • Je leeftijd
 • Het merk en model van je auto
 • De leeftijd van je auto
 • Het vermogen van je auto
 • De brandstof en het gebruik van je auto
 • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
 • Je woonplaats, omgeving
 • Je ervaring als bestuurder (de tijd dat je een definitief rijbewijs hebt, je schadeverleden, aantal verzekerde jaren)

Hoe maak ik een Simulatie voor de Polis van mijn Autoverzekering?

Met Yago kan je in een paar klikken een simulatie maken voor je autoverzekering. Je hoeft slechts 6 vragen te bantwoorden en we gaan met jou op zoek naar de ideale autoverzekering voor jouw auto. Deze zoekopdracht kan je nog verder verfijnen door enkele bijkomende vragen in te vullen die mogelijks een korting kunnen geven op je autoverzekering. Als je vragen of hulp nodig hebt kan je altijd rekenen op de verzekeringsexpert Yago.

 

De polis van een autoverzekering bevat alle contractuele informatie over de autoverzekering. Als je een autoverzekering afsluit of vergelijkt is het altijd belangrijk de polis en de algemene voorwaarden van een autoverzekering te vergelijken.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.