Yago ex-Seraphin
My Yago

Ethias: alle informatie over hun autoverzekering

 • Alles over de autoverzekering van Ethias
 • Waarborgen en voordelen uitgelicht
 • Bereken je autoverzekering in 1 minuut
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Wens je meer informatie over de autoverzekering van Ethias? Dan heb je het juiste artikel gevonden. Yago legt alles uit.

Zie jij het groots? Ben je op zoek naar de crème de la crème van de autoverzekeringen? Met Ethias mik je in ieder geval richting top vijf grootste autoverzekeraars in België. Ach, cijfers zijn ook maar cijfers. Misschien lonkt je droomverzekering wel ergens anders in Yago’s assortiment. Ontdek het wanneer je jouw simulatie invult!

Ethias’ autowaarborgen

Zoals veel maatschappijen heeft Ethias’ autoverzekering heeft 5 mogelijke waarborgen:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid
 • Omnium
 • Rechtsbijstand
 • Bestuurdersverzekering
 • Bijstand

Burgerlijke aansprakelijkheid

Als je - in fout - een ongeval veroorzaakt, dekt de burgerlijke aansprakelijkheid de schade die je hebt veroorzaakt aan derden. Om te garanderen dat slachtoffers altijd een schadevergoeding ontvangen na een ongeval, is de BA-verzekering verplicht in België. Ethias legt de limiet van de materiële en lichamelijke schade die ze compenseren op 1 miljoen euro. Daarnaast biedt Ethias ook een sleepdienst aan als je in panne staat.

Let op!

De BA-verzekering dekt enkel de lichamelijke of materiële schade die je veroorzaakt aan derden. Als je graag jouw eigen wagen beschermd ziet, ga dan voor een omniumverzekering.

Omnium

Ethias biedt verschillende formules aan voor een omniumverzekering:

 • Mini-Omnium
  Deze formule zal de schade vereffenen die veroorzaakt is door diefstal, brand, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.
 • Mini-Omnium Plus
  De plus-versie dek bovenop de mini-omnium ook het totaal verlies van je auto. Als de herstellingskosten hoger zijn dan de werkelijke waarde van de auto, beschouwt de verzekering dat als totaal verlies.
 • Omnium
  Met de optie omnium neem je naast de voordelen van de Mini-Omnium Plus neem je in je verzekering ook de schade op die je toebrengt aan je eigen wagen.
 • Omnium Plus
  Voor een nieuwe auto brengt Ethias Omnium Plus de meest optimale bescherming met zich mee. Die geeft je het recht op een vervangwagen, vergoedt diefstal uit je wagen (tot € 1000) en rekent geen waardeverlies door, gedurende de eerste 30 maanden.

Wat valt er niet onder de omnium-formules:

 • Diefstal gepleegd met een verloren sleutel of een sleutel achtergelaten in de auto
 • Diefstal door familie of personeel
 • Schade van banden

Voor je een omniumverzekering afsluit, neem je best eens een kijkje op onze simulatiepagina. In een vingerknip vind je daar al jouw opties gewikt en gewogen.

Rechtsbijstand

Na een letterlijke botsing kan er ook wel eens een figuurlijke botsing ontstaan tussen beide partijen. Af en toe komt het gerecht daaraan te pas. Op zulke momenten zit het mee als je een verzekering rechtsbijstand hebt afgesloten. Ze betaalt de kosten onderhandelingskosten, minnelijke schikkingen, maar ook de kost van juridische procedures of de schadevergoeding wanneer de tegenpartij onvermogend blijkt. Ethias reikt twee formules aan voor rechtsbijstand.

 • Rechtsbijstand
  Deze basisformule dekt je tot € 25.000.
 • Rechtsbijstand Plus
  In die Plus-formule zijn ook contractuele en administratieve geschillen opgenomen. Daarmee ben je gedekt tot € 75.000.
Volgens de experts van Yago is rechtsbijstand een absolute must-have!

Bestuurdersverzekering

Wanneer de bestuurder gewond raakt bij een auto-ongeluk zal een bestuurdersverzekering de verschillende medische, esthetische of revalidatiekosten voor haar rekening nemen. Als de arbeidsgeneesheer je vervolgens werkongeschikt verklaart, voorziet diezelfde verzekering eveneens een economische en morele schadevergoeding. In geval van overlijden zal Ethias’ bestuurdersverzekering de begrafeniskosten en de economische en morele schade van de rechthebbenden terugbetalen. Het maximale bedrag van de mogelijke kosten ligt bij Ethias op €1.500.000.

Let op!

Zat je dronken of onder invloed van drugs achter het stuur op het ogenblik van het ongeval? Deed je mee aan een wedstrijd of had je geen geldig rijbewijs op zak? Dan kan je geen aanspraak maken op de vergoeding van Ethias’ bestuurdersverzekering.

Bijstand

Als je met pech aan de rand van de straat staat in België of de rest van Europa, zorgt Ethias’ waarborg bijstand ervoor dat je wagen netjes in de garage raakt. Wie wilt kan voor een optionele uitbreiding van het pakket kiezen, genaamd Mobility Maxi. Daarmee verschaft Ethias een vervangwagen voor 10 dagen, of - in geval van diefstal of totaal verlies van de auto - voor 30 dagen.

Andere voordelen van Ethias

Met twee aantrekkelijke voordelen is een autoverzekering van Ethias ongetwijfeld het overwegen waard.

 • Een vrijstelling van € 0 voor bestuurders ouder dan 30 jaar
 • Een BOB-waarborg die elke toegelaten bestuurder van het voertuig dekt

Welke tarieven hanteert Ethias?

Hieronder vind je een tabel die voor verschillende auto’s de BA-prijzen van Ethias vergelijkt.

Merk Model Prijs BA
Citroën C3 € 312
Renault Clio € 325
Opel Corsa € 340
Volkswagen Golf € 366
Dacia Duster € 357
Ford Focus € 370
BMW 320d € 441

Geïnteresseerd in de prijs voor jouw auto? Maak je simulatie met Yago!

Hoe zeg je een autoverzekering bij Ethias op?

Hieronder vind je de procedure om een autoverzekering bij Ethias op te zeggen:

 1. Verwittig je verzekeringsmaatschappij
  Ethias zal je de verschillende stappen uitleggen om een verzekeringscontract stop te zetten. Let op: Breng de verzekeraar op de hoogte, niet de makelaar.
 2. Schrijf een opzegbrief aan je verzekeraar
  Daarmee verklaar je officieel dat je jouw verzekering wilt opzeggen. Vermeld zeker het contractnummer, het type verzekering, de einddatum van het contract, de naam van de contracthouder, je adres en je handtekening.
 3. Sluit een nieuwe autoverzekering af
  Een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht, dus je zorgt er maar beter voor dat je een nieuwe autoverzekering afsluit. Waarom niet via Yago?

Goed om weten

Bij Ethias moet je het verzekeringscontract opzeggen ten minste 3 maanden voor de vervaldatum van het contract.

Contacteer je Ethias, of liever Yago?

Je kan Ethias enkel telefonisch bereiken op +32 11 28 28 00 of via het formulier op hun website. Daarnaast kan je hun kantoren binnenwandelen op weekdagen of op zaterdagvoormiddag.

Wil je de verzekeringen van Ethias vergelijken met andere aanbieders? Yago vergelijkt een heel gamma aan verzekeringen tot we jou een gepersonaliseerde autoverzekering kunnen garanderen. Bij een makelaar zoals Yago heb je de mogelijkheid om contracten combineren, waarmee je een hoop geld bespaart. Nood aan advies? Yago doet dat objectief en onafhankelijk. Laat hieronder jouw gegevens achter en onze experts koppelen zo snel mogelijk terug.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.