Yago
My Yago
navigation-menu

Alles over de Ethias Autoverzekeringen

 • Bereken je Autoverzekering in 1 minuut
 • De Autoverzekering van Ethias
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
Op zoek naar een Autoverzekering? Ontdek meer over de Ethias Autoverzekering. 🧮Bereken & Vergelijk Online je Autoverzekering met Yago !

Je bent op zoek naar meer informatie over de Ethias autoverzekeringen? Of wil je jouw auto verzekeren en ben je op zoek naar de verschillende verzekeringen? Je bent niet de enige. Ethias is één van de 5 grootste verzekeringsmaatschappijen op de belgische autoverzekeringsmarkt en heeft reeds vele belgische klanten. Maar wat moet je weten over de autoverzekering van Ethias? Yago geeft je meer informatie om een goede keuze te maken voor je autoverzekering.

Met Yago kan je jouw autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Je kan zelfs je autoverzekering online afsluiten!

 

Dit artikel geeft je meer informatie over:

 • De waarborgen van een Ethias autoverzekering
 • De prijs van een Ethias autoverzekering
 • Waarom je zou kiezen voor een Ethias autoverzekering
 • Hoe je een Ethias autoverzekering kan opzeggen
 • De contactgegevens van Ethias

Wat zijn de Waarborgen van Ethias Autoverzekeringen?

De Ethias autoverzekering heeft 5 mogelijke waarborgen:

 • De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering
 • De omniumverzekering
 • De rechtsbijstand
 • De bestuurdersverzekering
 • De waarborg bijstand

Wat is de Burgerlijke Aansprakelijkheid van een Ethias Autoverzekering?

De burgerlijke aansprakelijkheid van de Ethias autoverzekering, dekt de schade die je kan veroorzaken aan derden. Het komt tussen voor de schade die je veroorzaakt aan de andere bestuurder en zijn voertuig. Ze betaalt de schade van het ongeval dat je veroorzaakt.

De verzekering dekt de materiële en lichamelijke schade tot 1 miljoen euro. Ze biedt ook het slepen van je voertuig aan (Mobility Plus). Let op: Dit is enkel voor de schade die je veroorzaakt aan derden. De schade aan je eigen auto wordt enkel gedekt door een omnium verzekering.

Wat houdt de Omnium van een Ethias Autoverzekering precies in?

Ethias biedt verschillende omnium formules aan voor de autoverzekering:

 • De Ethias autoverzekering Mini-Omnium: Deze formule dekt de schade die veroorzaakt wordt door diefstal, brand, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.
 • De Ethias Autoverzekering Mini-Omnium Plus: Deze formule dekt bovenop de Mini-omnium ook het totaal verlies van je auto. Als de kosten voor de herstelling van de auto hoger zijn dan de werkelijke waarde van de auto dan wordt dit beschouwd als een totaal verlies.
 • De Ethias autoverzekering Omnium: Deze formule geeft dezelfde bescherming als een mini-omnium plus maar wordt uitgebreid naar de schade aan de auto waarvoor je in fout bent.
 • De Ethias autoverzekering Omnium Plus: Deze formule breidt de Ethias omniumverzekering uit naar een vervangwagen, diefstal uit de auto tot € 1000 en geen waardeverlies gedurende de eerste 30 maand. Dit is de beste formule voor een nieuwe auto.

De omniumverzekeringen dekken niet:

 • diefstal gepleegd met een sleutel die verloren is geraakt of achtergelaten in de auto.
 • Diefstal door familie of personeel
 • Schade aan de banden

Wil je ook een omniumverzekering afsluiten? Vergelijk met Yago verschillende andere verzekeringsmaatschappijen!

Wat doet de Ethias Rechtsbijstand voor mijn Auto?

De rechtsbijstand komt tussen in een tal van situaties: Ze betaalt de kosten van de onderhandelingen, minnelijke schikkingen maar ook de kosten van juridische procedures of bij onvermogenheid van derden. Ethias biedt twee verschillende formules met een verschillend maximum bedrag.

 1. De rechtsbijstand: Dit is de basisformule die je tot € 25.000 dekt
 2. De rechtsbijstand plus: Deze formule breidt de dekking nog eens uit tot contractuele en administratieve geschillen. Het komt tussen tot maximaal € 75.000

Yago raadt altijd een rechtsbijstand aan bij een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Het is verzekering tot een goed schadebeheer.

Wat is de waarborg Bijstand van een Ethias Autoverzekering?

De bijstandswaarborg van de Ethias autoverzekering, genaamd Mobility Maxi, komt tussen als je auto een mechanisch defect heeft en naar de garage moet. Ze voorziet een vervangwagen voor 10 dagen of voor 30 dagen in geval van diefstal of totaal verlies van de auto. De dekking is geldig over heel België en Luxemburg en tot 50 km buiten de landsgrenzen. Let op: Deze dekking is enkel voor België en Luxemburg. Ze komt niet tussen in andere Europese landen.

Wat is de Bestuurdersverzekering van een Ethias Autoverzekering ?

De bestuurderverzekering komt tussen voor de verschillende kosten gelinkt aan de verwondingen van de bestuurder. Het betaalt de medische kosten, esthetische kosten, de kosten voor revalidatie, enz. Maar het komt ook tussen voor de economische en morele schade die kan voortkomen uit een ongeschiktheid.

In geval van een overlijden komt de Ethias bestuurdersverzekering tussen voor de begrafeniskosten en de economische en morele schade van de rechthebbenden.

Het maximumbedrag dat de bestuurdersverzekering terugbetaalt is € 1.500,00
Let op: De bestuurdersverzekering komt niet tussen in geval van dronkenschap of druggebruik, wedstrijden en het ontbreken van een rijbewijs op het ogenblik van het ongeval.

Wat is zijn de tarieven van de Ethias Autoverzekeringen?

Om je meer duidelijkheid te geven over de prijs van de Ethias autoverzekering geven we hieronder een tabel met de prijs van de burgerlijke aansprakelijkheid(BA) voor verschillende auto's:

Merk Model Prijs BA
Citroën C3 € 312
Renault Clio € 325
Opel Corsa € 340
Volkswagen Golf € 366
Dacia Duster € 357
Ford Focus € 370
BMW 320d € 441

Bron: Deze simulatie werd uitgevoerd voor een 50 jarige vrouw, wonende in Waals-Brabant

Bereken de prijs voor jouw autoverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen met Yago!

Waarom Kiezen voor een Autoverzekering van Ethias?

Er zijn verschillende redenen om een Ethias autoverzekering te kiezen. De vrijstelling van € 0 voor bestuurders ouder dan 30 jaar is een aantrekkelijke aanbieding voor jonge bestuurders.

Verder heb je de waarborg BOB die elke toegelaten bestuurder van het voertuig dekt.

Hoe kan ik een Ethias Autoverzekering Opzeggen?

Hieronder vind je de opzeggingsproceduren om een autoverzekering bij Ethias op te zeggen:

 1. Verwittig je verzekeringsmaatschappij: Ethias zal je de verschillende stappen uitleggen om je verzekeringscontract op te zeggen. Let op: Je moet de verzekeringsmaatschappij op de hoogte stellen en niet je verzekeringsmakelaar.
 2. Schrijf een opzeggingsbrief aan je verzekeraar: Deze opzeggingsbrief zegt officieel je verzekering op. Hierin vermeld je zeker het nummer van het contract, het type van verzekering, de einddatum van het contract, de naam van de contracthouder, je adres en je handtekening.
 3. Sluit een nieuwe autoverzekering af: Het is immer verboden zonder burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering rond te rijden.
 

Bij Ethias moet je het verzekeringscontract opzeggen 3 maanden voor de vervaldatum van het contract!

Ethias Autoverzekering Contact Gegevens

Ethias stelt geen e-mail ter beschikking maar je kan wel een formulier invullen op de website.

Je kan natuurlijk ook naar één van de Ethias agentschappen gaan of ze bereiken per telefoon op +32 11 28 28 00 gedurende de weekdagen of op zaterdag voormiddag.

 

Ethias is een bekende verzekeraar op de autoverzekeringsmarkt. Ze heeft verschillende voor-en nadelen. Met Yago kan je verschillende andere autoverzekeringen vergelijken en de autoverzekering vinden die het best bij jou past.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.