Yago
My Yago
navigation-menu

Hoe vind ik de Beste Brandverzekering?

 • De Beste Brandverzekering
 • Bereken jouw Brandverzekering in enkele minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.
Op zoek naar de Beste Brandverzekering 🏠? Yago legt uit hoe je deze kan vinden. Maak een Simulatie en Bereken je Brandverzekering!

Wil je de beste brandverzekering afsluiten voor je woning? Wie zou zijn woning niet willen verzekeren met de beste brandverzekering?

 

In dit artikel bespreken we de beste brandverzekering. Hier vind je:

      
 • Wat de beste brandverzekering is.
 •     
 • Hoe je deze kan vinden.
 •     
 • Waar je zeker op moet letten.

Wil je de prijs van je brandverzekering berekenen? Dan kan je een simulatie maken met Yago om de verschillende brandverzekeringen vergelijken.

Wat is de Beste Brandverzekering?

De beste brandverzekering verschilt van persoon tot persoon. Het hangt af van jouw profiel, jouw budget, de risico's waartegen je jezelf wilt beschermen, enz.

Wij kunnen dus niet zeggen wat de beste brandverzekering is. Maar we kunnen je wel helpen in je zoektocht naar de beste brandverzekering. Omdat de beste brandverzekering persoonlijk is raden we altijd aan de verschillende brandverzekeringen te vergelijken. Zo vind je de brandverzekering die het best bij jou past.

De Beste Brandverzekering: Hoe moet ik Brandverzekeringen Vergelijken?

Als je een brandverzekering vergelijkt, vergelijk je meestal eerst de prijs. Maar is de beste brandverzekering de goedkoopste brandverzekering? Dit is mogelijk maar niet noodzakelijk. Er zijn echter 4 belangrijke punten die je zeker moet vergelijken als je een brandverzekering afsluit:

 • De prijs.
 • De waarborgen.
 • De vrijstelling.
 • De service.

Wat zijn de waarborgen van de Beste Brandverzekering?

Een waarborg is een bescherming tegen een bepaald risico waarvoor je jezelf verzekerd. Elke brandverzekering biedt een waarborg aan voor brand, blikseminslag, explosie, implosie, storm, natuurrampen, aanslagen en arbeidsconflicten. Dit is wettelijk bepaald. Maar de meeste verzekeringsmaatschappijen kiezen ervoor om extra basiswaarborgen op te nemen in hun verzekeringsproduct zoals:

 • Waterschade.
 • Inwerking van elektriciteit.
 • Schade aan het gebouw door vandalisme of diefstal.
 • Glasschade.
 • Schade door rook en roet.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om je dekking uit te breiden met optionele waarborgen zoals:

 • Diefstal.
 • Inboedel.
 • Indirecte verliezen.
 • Rechtsbijstand.

Het is belangrijk dat je de waarborgen van de verschillende brandverzekering vergelijkt. Ze geven je meer informatie over hoe goed je beschermd wordt door de brandverzekering.

De Beste Brandverzekering: Wat is een Vrijstelling?

Wij raden aan om ook op de vrijstelling te letten als je brandverzekeringen vergelijkt. De vrijstelling is een bedrag dat je altijd zelf moet betalen voor de geleden schade.

Soms is dit een addertje onder het gras. Er zijn brandverzekeringen die heel goedkoop zijn maar een dure franchise vragen. Dit wil zeggen dat de kosten van je verzekering lager liggen maar dat je wel een groter bedrag moet bijleggen voor elk schadegeval. Soms kan dit op het einde van de dag duurder uitkomen.

De Beste Brandverzekering: Hoe is de Service?

De service kan ook een deel uitmaken in je keuze voor een brandverzekering. Je wil goed door je verzekeraar begeleid worden als je schade hebt aan je woning. Misschien is betekend voor jou een goede brandverzekering een service die je op een juiste manier begeleidt en niet enkel aanwezig is als je de brandverzekering afsluit maar ook als je beroep wilt doen op je brandverzekering.

De Beste Brandverzekering: Wat is de prijs?

De beste brandverzekering is een brandverzekering die het best bij jou profiel past met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hiervoor is de prijs natuurlijk belangrijk.

Je kan de prijs van brandverzekering met verschillende tools online vergelijken. Of je kan gebruik maken van de simulator van Yago. Wij gaan op zoek naar de brandverzekering die het best bij jouw profiel past. Daarnaast geniet je van het onafhankelijk advies van een verzekeringsmakelaar.

Wil je het ook proberen?

De prijs van een brandverzekering is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De waarde van de woning: Hiervoor maak je best gebruik van de evalutatieroosters van een verzekeringsmaatschappij.
 • De oppervlakte en opbouw van de woning: Het aantal kamers, badkamers, enz.
 • De optionele waarborgen die je wilt afsluiten: de dekking uitbreiden met rechtsbijstand, diefstal, enz.
 • De verzekeringsmaatschappij.

Enkele adviezen voor de Beste Brandverzekering

Onze adviseurs geven je tot slot nog enkele adviezen voor je zoektocht naar de beste brandverzekering:

 • Kies je brandverzekering in functie van de risico's waartegen je jezelf wilt beschermen.
 • Vergelijk de verschillende brandverzekeringen. Zo kan je de beste brandverzekering vinden.
 • Maak gebruik van de expertise van een verzekeringsmakelaar zoals Yago. Zij kunnen je onafhankelijk advies geven over de verschillende brandverzekeringen op de markt.
 

De beste brandverzekering is de brandverzekering die het best past bij jouw profiel. Het is belangrijk de verschillende brandverzekeringen te vergelijken in je zoektocht naar de beste brandverzekering. Vraag hulp aan experts zoals je digitale verzekeringsmakelaar Yago!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.