Yago
My Yago
navigation-menu

Een Brandverzekering voor een Huurder: Wat is de Prijs?

 • Alles over de Brandverzekering
 • Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in enkele minuten!
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Benieuwd naar de Premie van een Brandverzekering als Huurder? Maak een Simulatie met Yago en Vergelijk de Prijs 📊!

De brandverzekering voor een huurder is in Vlaanderen en Wallonië verplicht. Dit betreft de aansprakelijkheid van de huurder. Wil je weten wat de prijs is van de brandverzekering voor jouw huurwoning? Maak een simulatie met Yago en ontdek meteen wat jouw polis kost!

De Prijs van een Brandverzekering voor een Huurder

De prijs van een brandverzekering voor een huurder kan enorm verschillen. Ze hangt o.a af van de woning die je wilt verzekeren. In het algemeen is ze vrij goedkoop voor een standaard huurwoning. De beste manier om een goedkope prijs te voor de brandverzekering van je huurwoning te krijgen, is het vergelijken van de verschillende brandverzekeringen die op de markt aangeboden worden.

Om je enig idee te geven over de prijs van een brandverzekering voor een huurder hebben we een vergelijkende tabel gemaakt van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Verzekeraar Huurdersaansprakelijkheid Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA € 79 € 49 € 19
Vivium € 87 € 43 € 17
Baloise € 86 € 77 € 109
Generali € 129 € 43 € 20

De simulatie werd gemaakt voor een appartement van 70m² in Etterbeek met 1 slaapkamer, een badkamer en een woonkamer.

De Brandverzekering voor een Huurder: Wat bepaalt de Prijs?

Hierboven zag je een tabel met een voorbeeld van de verschillende prijzen voor een brandverzekering. Deze prijs kan echter afwijkend zijn van jouw brandverzekering. De premie van een brandverzekering is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De locatie van je de huurwoning: Afhankelijk van je provincie of gemeente.
 • De opbouw van de woning: hoeveel kamers, badkamers, enz.
 • De beveilingssystemen: Anti-diefstalsysteem, brandalarm, enz.
 • De aanwezigheid van een tuin, zwembad, garage, enz.
 • Het type woning: Een appartement, een rijhuis, enz.
 • De optionele waarborgen: diefstal, inboedel, rechtsbijstand, enz.
 • De verzekeringsmaatschappij.

De Brandverzekering voor een Huurder: Wat is kost de waarborg Diefstal?

In 2019 hebben er meer dan 47.000 inbraken in België plaatsgevonden. Dit is meer dan 100 inbraken per dag! Het kan dus goed idee zijn om ook de inboedel van je woning tegen diefstal te verzekeren.

De prijs van de diefstal of inbraak waarborg kan enorm verschillen en ook dit is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de interventieplafonds. Meestal kan je zelf een maximumbedrag kiezen waarvoor je verzekerd wil worden.

Er zijn twee manieren waarop je vergoed kan worden:

 • Je dekt de inboedel voor een maximum bedrag per gestolen object. Het interventieplafond voor deze verzekering ligt op 10 maal het maximumbedrag per object.
 • Je kan ook enkel een maximaal interventieplafond bepalen. De verzekeringsmaatschappij zal dan tussenkomen voor dit bedrag maar niet meer.

Hoe hoger het interventieplafond, hoe hoger de verzekeringspremie.

De Brandverzekering voor een Huurder: Wat is de Prijs van de Inboedel waarborg?

De Brandverzekering dekt je huurdersaansprakelijkheid. Dit wil zeggen de materiële schade die je onvrijwillig veroorzaakt aan het gebouw. Ze komt echter niet tussen voor de schade aan de inboedel van de woning. Hiervoor kan je de optionele inboedel waarborg afsluiten. Deze komt tussen voor de schade aan je inboedel.

Stel er is waterschade aan de woning waarvoor jij verantwoordelijk bent. De verzekeringsmaatschappij zal dan de kosten dekken om deze schade te herstellen. Enkele stoelen en een kast ook schade opgelopen. De waarborg inboedel zal tussenkomen voor de schade aan deze meubels.

De prijs van de waarborg inboedel is afhankelijk van het maximumbedrag waarvoor je de inhoud van de woning wilt verzekeren.

Hoe vind ik een goedkopere Prijs voor de Brandverzekering van mijn Huurwoning?

De beste manier om een goedkope brandverzekering te vinden is door verschillende brandverzekeringen te vergelijken. Dit kan soms een lange en vermoeiende taak zijn. Je kan altijd gebruik maken van professionals zoals Yago.

Yago is een digitale verzekeringsmakelaar die al haar diensten online aanbiedt. Als verzekeringsmakelaar werken wij samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo kunnen wij onze klanten een onafhankelijk advies geven over de verschillende brandverzekeringen op de markt.

Bij ons bereken je eenvoudig je brandverzekering in enkele minuten. Je hoeft enkel de noodzakelijke gegevens in te vullen op de website. Vervolgens zoeken wij een goedkope oplossing voor je brandverzekering die je op een juiste manier dekt.

Je krijgt van ons een vrijblijvende offerte. Als de brandverzekering jou bevalt, kan je deze via onze website afsluiten. Je kan zelfs je documenten online ondertekenen.

Wil je het ook proberen?

Enkele tips als je een goedkope Prijs zoekt voor de Brandverzekering van je huurwoning

Om je verder te helpen in je zoektocht hebben onze verzekeringsexperts nog enkele adviezen opgeschreven die je kunnen helpen als je een brandverzekering zoekt.

 • Kies je dekking naargelang de risico's van je woning.
 • Vergelijk de verschillende verzekeringscontracten. Maak gebruik van de expertise van je verzekeringsmakelaar Yago om je te begeleiden in deze vergelijking.
 • Maak gebruik van de evaluatieroosters van de verzekeringsmaatschappijen om de prijs van je brandverzekering te bepalen.
 

De brandverzekering voor een huurder kan enorm verschillen in prijs en is afhankelijk van verschillende factoren. Maak gebruik van de expertise van een expert zoals Yago om de juiste brandverzekering te kiezen. De verzekeringen waren nog nooit zo eenvoudig met Yago.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.