Yago
My Yago
navigation-menu

Hoe moet ik een Brandverzekering Vergelijken?

 • Brandverzekeringen Vergelijken
 • Bereken je Brandverzekering in een paar minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Wil je Brandverzekeringen Vergelijken 🧯? Maak een Simulatie en ontdek de beste Prijs voor je Brandverzekering met Yago

Ben je op zoek naar de beste brandverzekering voor jou? Je hebt groot gelijk! Bij Yago zijn we van mening dat je de beste brandverzekering enkel kan vinden door te vergelijken. In dit artikel leggen we je uit waarop je moet letten als je een verzekering vergelijkt.

Wil je een brandverzekering met Yago vergelijken? Maak een simulatie en ontdek de brandverzekering die past bij jouw risico's en jouw budget!

Een Brandverzekering Vergelijken

Het eerste aandachtspunt is meestal de prijs. Natuurlijk speelt de prijs van je brandverzekering een grote rol. Je wilt immers niet te veel betalen. Maar dekt de goedkoopste verzekering jouw woning wel volledig? Als je een brandverzekering vergelijkt mag je niet enkel de prijs vergelijken maar moet je ook rekening houden met:

 • De gekozen waarborgen.
 • De vrijstelling.
 • De prijs.
 • De bedragen waarvoor je gedekt bent.
 • De service.

Wat ben je met een brandverzekering als ze je niet volledig dekt of waarvoor je elke keer een enorme franchise moet betalen als er schade is aan je woning.

Een Brandverzekering Vergelijken: De waarborgen

Vergelijk altijd eerst de waarborgen van een brandverzekering. Een waarborg is een bescherming die je opneemt in je verzekeringscontract tegen een bepaald risico dat je loopt. Zo heeft elke brandverzekering basiswaarborgen en optionele waarborgen. Enkele van die basiswaarborgen zijn wettelijk verplicht maar niet allemaal.

De verplichte basiswaarborgen zijn:

 • Brand, blikseminslag.
 • Ontploffing en implosie.
 • Schade door een voertuig of een dier.
 • Terroristische aanslagen en arbeidsconflicten.
 • Storm.
 • Natuurrampen.

Deze worden meestal uitgebreid met:

 • Rook en roet.
 • Waterschade.
 • Glasschade.
 • Schade aan het gebouw door vandalisme of inbraak.

Daarnaast kan je ook optionele waarborgen afsluiten. Hiermee kan je de dekking van je brandverzekering uitbreiden. De meest voorkomende optionele waarborgen zijn:

 • Diefstal en vandalisme.
 • Schade aan de tuin.
 • Inboedel.
 • Indirecte verliezen.
 • Voertuig in de garage of op de oprit.

Het is van groot belang dat je de verschillende waarborgen van je brandverzekering vergelijkt. Een brandverzekering kan misschien enkele euro's duurder zijn maar de prijs-kwaliteitsverhouding is veel beter.

Een Brandverzekering Vergelijken: De Vrijstelling

Een ander belangrijk punt van een brandverzekering is de vrijstellling. De vrijstelling, of franchise, is een vast bedrag dat je zelf moet betalen voor elk schadegeval. Bijvoorbeeld: Je vrijstelling is € 250. Je breekt een raam en de reparatie kost € 300. In dit geval zal de verzekeringsmaatschappij slechts tussenkomen voor € 50 en de overige € 250 zal je zelf moeten betalen.

De schade van een woning kan echter een veel groter zijn dan € 300. Er zijn sommige verzekeringsmaatschappijen die geen vrijstelling vragen als de schade groter is dan een bepaald bedrag (bv. € 10.000).

Daarnaast zijn er ook andere verzekeringsmaatschappijen die een optionele waarborg vrijstelling of franchise aanbieden. Deze optionele waarborg zorgt ervoor dat je geen franchise moet betalen voor de schade aan je woning.

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden goedkope brandverzekeringen aan. Deze lijken op het eerste zicht aantrekkelijk. Maar er is vaak een addertje onder het gras. Let zeker altijd op de franchise van je brandverzekering. Want wat heb je aan je brandverzekering als je het grootste deel van de schade zelf moet betalen?

Een Brandverzekering Vergelijken: De Bedragen waarvoor je Gedekt bent

Elk verzekeringscontract heeft een interventieplafond. Dit is het maximumbedrag waarvoor de verzekeringsmaatschappij zal tussenkomen in geval van schade. Meestal kan je zelf kiezen welk interventieplafond je wilt voor je brandverzekering. Hiervoor moet je goed de waarde van je woning kunnen inschatten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

 • Je laat een expert je woning schatten.
 • Je gebruikt de evaluatieroosters van verzekeringsmaatschappijen: Dit is een formulier dat je kan invullen om een nauwkeurige schatting te maken van je woning. Heb je hulp nodig? Vraag het aan één van onze verzekeringsexperts.
 • Maak gebruik van de inhoud (in m³) om de waarde van je woning te schatten. De aankoopprijs van je woning kan ook een schatting geven van de waarde waarvoor je de woning verzekert.

De interventieplafonds voor de optionele waarborgen diefstal en inboedel verschillen van de basiswaarborgen van een brandverzekering. Deze zijn bijna altijd verzekerd voor een eerste risico. Dit wil zeggen dat jij de waarde bepaalt waarvoor je de inboedel wilt verzekeren. Er wordt een maximumbedrag afgesproken en de verzekeringsmaatschappij komt enkel tussen voor dit bedrag.

De Brandverzekering Vergelijken: De Service

De service van een verzekeringsmaatschappij kan ook een belangrijke rol spelen in je keuze. Er zijn bepaalde verzekeringsmaatschappijen die zich meer inzetten voor de klantvriendelijkheid. Dit kan iets duurder zijn maar achteraf enorm fijn. Een verzekeraar die je goed informeert en op de hoogte houdt van het schadebeheer is een enorme meerwaarde.

Hoe Vergelijk ik mijn Brandverzekering met Yago?

Yago geeft je als digitale verzekeringsmakelaar de mogelijkheid om je brandverzekering via onze site te vinden. Je moet enkel de noodzakelijke gegevens invullen en de waarborgen selecteren waarmee jij je woning wilt beschermen. Wij gaan dan jouw profiel bij verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken. Zo vinden wij de brandverzekering die het best bij past.

Vervolgens ontvang je een vrijblijvende offerte. Als deze je bevalt kan je de brandverzekering digitaal afsluiten. Zelfs je handtekening kan online!

 

Als je een brandverzekering vergelijkt is het belangrijk om te letten op de prijs, de vrijstelling, de waarborgen en de service. Maak gebruik van de expertise van je verzekeringsmakelaar Yago en vind een optimale brandverzekering voor je woning!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.