Yago ex-Seraphin
My Yago

Wat valt er onder de Brandverzekering?

 • Alles over de Brandverzekering
 • Maak een Simulatie voor je woningverzekering
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Wil je weten waarvoor je Gedekt wordt met je Brandverzekering? Yago legt de brandverzekering uit! 🏠 Maak een Simulatie en Bereken je Prijs.

Wil je een brandverzekering afsluiten voor je woning en ben je benieuwd wat de dekking is? Of ben je als huurder verplicht een brandverzekering af te sluiten? Yago legt je de brandverzekering volledig uit. Zo kan je de juiste keuze maken voor je brandverzekering.

Wil je jouw brandverzekering berekenen? Je kan met Yago volledig online een simulatie maken voor je brandverzekering.

Wat zijn de Basiswaarborgen van een Brandverzekering?

Elke brandverzekeringen heeft basiswaarborgen. Deze zijn wettelijk vastgelegd en zullen altijd opgenomen zijn in je verzekeringscontract:

 • Brand.
 • Blikseminslag.
 • Ontploffing.
 • Implosie.
 • Het neerstorten van of het getroffen worden door een luchtvaartuig of voorwerpen die er vanaf of eruit vallen.
 • Het getroffen worden door dieren of andere voertuigen.
 • Schade wegens natuurrampen zoals overstroming, sneeuw, enz.
 • Schade wegens terroristische aanslagen.
 • Schade wegens storm.

Een verzekering kan ervoor kiezen om naast deze basiswaarborgen nog andere waarborgen in haar brandverzekering op te nemen. Daarnaast is het ook mogelijk om optionele waarborgen af te sluiten. Deze waarborgen zorgen voor een uitbreiding van de dekking van de brandverzekering.

De meeste brandverzekeringen zijn verder uitgebreid met:

 • Een waarborg voor stroomsotring (bv. voedsel uit de diepvriezer dat verloren gaat als gevolg van een elektriciteitsstoring.
 • Een waarborg voor roet en rookschade.
 • Een waarborg voor glasbreuk.

Wat zijn de optionele Waarborgen van een Brandverzekering?

Er zijn enkele optionele waarborgen die je kan afsluiten om de dekking van je brandverzekering uit te breiden:

 • De waarborg diefstal en vandalisme.
 • De waarborg inboedel.
 • Een familiale verzekering.
 • Rechtsbijstand na brand.
 • Een verzekering voor een auto in stilstand.
 • Reddingskosten (bv. een zeil over je dak na schade door storm).
 • Een waarborg voor huisvestiging als het gebouw onbewoonbaar is.
 • Een waarborg voor de tuin (en tuinmeubels).
 • Een waarborg voor indirecte verliezen.

Als verhuurder van een gebouw is het ook mogelijk een verzekering af te sluiten voor onbetaalde huur. Deze zal tussenkomen voor de verloren inkomsten en het opeisen van de huur.

Hoe kies ik een Brandverzekering met de juiste Dekking?

Je kiest de waarborgen van je brandverzekering aan de hand van jouw profiel. Wij geven de adviezen waarop je kan letten als je een brandverzekering afsluit.

Brandverzekering Dekking: Welke Waarborgen moet ik Afsluiten?

Als eerste is het belangrijk om te kijken wat je behoeften precies zijn. Ben je een huurder of is het je eigen huis? Het kan ook zijn dat je een huis verhuurt. Ieder van deze profielen hebben een andere brandverzekering nodig:

 • Als eigenaar van een woning is het belangrijk het gebouw zelf te verzekeren. Als je er zelf in woont kan je ook de woning tegen diefstal of vandalisme verzekeren, alsook de inhoud van de woning.
 • Als huurder is het in Vlaanderen en Wallonië (nog niet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) verplicht een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je kan ook de inhoud van de woning verzekeren tegen diefstal of tegen schade.
 • Als eigenaar die een woning verhuurt ben je verplicht een burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten voor het gebouw. Maar de inhoud van de woning valt niet onder jouw verantwoordelijkheid. De huurder zal hiervoor zelf een inboedelverzekering moeten afsluiten.

Wat is de Waarde van de Woning?

Het is belangrijk dat je altijd juist verzekerd bent. Als je onder- of oververzekerd bent, verlies je in beide gevallen. Ofwel zal je een te lage vergoeding krijgen ofwel betaal je te veel voor je brandverzekering. Laat je woning schatten of bereken zelf op een juiste manier de waarde van je woning.

Vergelijk de Waarborgen

Yago raadt altijd aan meerdere brandverzekeringen te bekijken. Zo kan je verschillende brandverzekeringen vergelijken en op zoek gaan naar de brandverzekering die het best bij je profiel past. Het is altijd een eerste reflex om naar de prijs van een brandverzekering te kijken. Maar vergelijk niet enkel de prijs. Bekijk ook de verschillende waarborgen en de uitgebreidheid van de dekking. Wat ben je immers met een verzekering die je niet dekt?

Wil je een offerte voor jouw brandverzekering? Doe jouw simulatie gratis online!

 

Als je een brandverzekering gaat afsluiten is het belangrijk de waarborgen te bekijken. Deze kan je altijd terug vinden in de algemene voorwaarden van je contract. Ze beschrijft de verschillende situaties waarin je gedekt bent. Ga op zoek naar de juiste brandverzekering met Yago. Maak een simulatie en krijg gratis een offerte voor je brandverzekering

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.