Yago
My Yago
navigation-menu

Dekt de Brandverzekering ook Diefstal?

 • Alles over de Brand- en Diefstalverzekering
 • Maak een Simulatie van je Brandverzekering en Vergelijk
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.
Wil je weten of Diefstal ook door je Brandverzekering gedekt wordt 🦝? Yago legt het hier uit. Bereken de Prijs van je Brandverzekering en Vergelijk!

Met meer dan 47.000 inbraken en 10.000 woningbranden in 2019 is een verzekering voor brand en diefstal zeker belangrijk. Er zijn genoeg redenen om je tegen diefstal te verzekeren.

Wil je een brandverzekering die je ook dekt in geval van inbraak van je woning? Dan ben je hier op de juiste plaats. Yago geeft je advies over de verschillende waarborgen van een woningverzekering.

Ben je benieuwd wat een brand- en diefstalverzekering precies kost? Maak een simulatie met Yago en vind een woningverzekering op maat.

Wat dekt een Brand- en Diefstalverzekering?

De diefstalverzekering is een optionele waarborg binnen de brandverzekering. Je kan dus zelf kiezen om deze af te sluiten. Ze dekt je voor de geleden schade na diefstal of poging tot diefstal. Let op: De verzekeringsmaatschappij komt enkel tussen als je de diefstal kan bewijzen.

Welke goederen worden gedekt door de Brand en Diefstalverzekering?

De waarborg diefstal van een brandverzekering hangt van de verzekeraar af. De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden:

 • De gestolen meubels.
 • De waarde van de gestolen objecten.
 • De schade als gevolg van de diefstal.

Er zijn ook bepaalde goederen die zelden verzekerd zijn door een diefstal en brandverzekering:

 • De goederen die zich op het moment van de diefstal niet in de woning bevinden (bv. je laat een laptop op de tuintafel).
 • Huisdieren.
 • Je auto (gedekt door de omnium autoverzekering).
 • Tuinmeubels (deze kunnen wel gedekt worden door een extra optie).

Als je een brand en diefstal verzekering afsluit, kan je zelf kiezen hoe uitgebreid je de inboedel dekt voor diefstal. Wij raden aan advies te vragen aan je verzekeringsmakelaar om je voor het juiste bedrag te laten verzekeren.

Voor welk bedrag ben ik verzekerd door de Brand en Inbraakverzekering?

De optionele waarborg diefstal van een brandverzekering verzekerd je altijd tegen een eerste risico. Dit wil zeggen dat er vooraf een bepaald bedrag wordt afgesproken waarvoor jij je verzekert. Is de geleden schade hoger dan dit bedrag? Dan moet je zelf tussenkomen voor dit verschil.

Bijvoorbeeld: Jij bent verzekerd voor € 25.000. Er is een verlies van € 27.000 aan goederen. De verzekeringsmaatschappij zal tussenkomen voor maximum € 25.000. Het overige gedeelte (€ 2.000) zal je zelf moeten betalen.

Jij kan zelf het maximumbedrag kiezen waarvoor jij jezelf dekt. Het is belangrijk het juiste bedrag te schatten. Je wilt immers volledig gedekt zijn door je verzekering maar ook niet meer dan wat nodig is te betalen.

Hieronder vind je een voorbeeld van de verzekeringsformules voor een brandverzekering met een waarborg diefstal bij AXA.

Formule Comfort thuis Flex Diefstal Comfort Thuis Flex Diefstal Plus
Het geheel van de inhoud 1. Tot 10 keer het door jouw gekozen maximumbedrag per voorwerp. 2. 50% van het verzekerde bedrag als de inhoud verzekerd is op basis van een kapitaal. 1. Geen globale beperking als je gekozen hebt voor een maximum bedrag per voorwerp. 2. Tot 100% van het verzekerde bedrag als de inhoud verzekerd is op basis van een kapitaal.
Per voorwerp 1. Het door jouw gekozen maximumbedrag per voorwerp. 2. Tot € 2.500 als de inhoud verzekerd is op basis van kapitaal 1. Het door jouw gekozen maximumbedrag per voorwerp. 2. Tot € 5.500 als de inhoud verzekerd is op basis van een kapitaal
Juwelen Tot € 7.000 Tot € 15.400
 

Je kan je op twee manieren tegen diefstal laten verzekeren. Om de juiste verzekering te kiezen is het belangrijk te kijken naar het waardevolste object dat je wenst te verzekeren.

      
 • Een vooraf bepaald verzekerd bedrag.
 •     
 • Een gelimiteerd bedrag per voorwerp.

Wat zijn de voorwaarden van een Waarborg Diefstal van mijn Brandverzekering?

Om gedekt te worden voor de waarborg diefstal moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

 • Je moet regelmatig in je woning aanwezig zijn: Je mag maximum 90 dagen per jaar niet in je woning zijn.
 • Als je woning tijdelijk niet bewoond is moeten alle ramen gesloten zijn en het met slot vergrendeld zijn.
 • Sommige verzekeringsmaatschappijen verplichten een alarmsysteem.

Kan ik een Diefstalverzekering Afsluiten met de Brandverzekering voor mijn Tweede Woning?

Als je een tweede woning bezit, kan het belangrijk zijn dat deze ook tegen diefstal verzekerd is. Het risico tot diefstal is immers groter. Echter zijn verzekeringsmaatschappijen zeer voorzichtig je woning voor diefstal te verzekeren als je er minder dan 275 dagen per jaar woont.

Er zijn bepaalde verzekeringsmaatschappijen zoals AXA die een speciale diefstal en brandverzekering voor een tweede woning hebben. Als je meer informatie wilt over deze verzekeringen kan je Yago contacteren op 02 808 11 78 of via [email protected]

6 Adviezen om Diefstal te vermijden

Voorkomen is beter dan genezen! Wij geven je 6 adviezen om diefstal te vermijden:

 1. Voorzie je woning van een goed alarmsysteem.
 2. Maak foto's van je woning en je waardevolle objecten. Zo heb je een bewijs voor de verzekering.
 3. Maak foto's van de facturen om de waarde van je objecten te bewijzen.
 4. Bewaar alle waardevolle objecten niet op dezelfde plaats.
 5. Vraag de politie op patrouille te komen als je langere tijd afwezig bent.
 6. Laat het licht aan in je huis. Gebruik een timer om je aanwezigheid na te bootsen.
 7. Plaats een gepantserde voordeur: 80% van de inbrekers dringen binnen langs de voordeur.

Wat moet ik doen in geval van Diefstal?

Er is ingebroken wat moet ik nu doen?

 • Breng de politie op de hoogte en teken een verklaring van diefstal.
 • Contacteer je verzekeraar of verzekeringsmakelaar en geef een nauwkeurige verklaring van de gestolen objecten. Bij Yago kan je dit eenvoudig online doen.

Maak zo volledig mogelijk een verklaring: beschrijf de gestolen objecten, de zichtbare schade, de juiste waarde van de gestolen objecten en de schade als gevolg van de diefstal.

3 Adviezen als je een Brand en Diefstalverzekering wilt Afsluiten

Het is belangrijk de juiste brandverzekering met een waarborg diefstal af te sluiten. Wij geven nog enkele adviezen waarop je moet letten als je een verzekering afsluit.

 1. Vergelijk de aanbiedingen. Kijk naar de verschillende bedragen waarvoor je verzekerd bent.
 2. Bescherm je woning tegen diefstal.
 3. Vraag advies aan je verzekeringsmakelaar en maak een simulatie voor je brand en diefstalverzekering.
 

Met meer dan 47.000 diefstallen per jaar in België is een diefstal verzekering sterk aangeraden. Ga op zoek naar de juiste brand- en diefstalverzekering en bescherm je tegen diefstal.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.