Yago
My Yago
navigation-menu

Hoe vind ik de Goedkoopste Brandverzekering?

 • Maak een Simulatie voor je Brandverzekering
 • Vind een goedkope Brandverzekering
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Op zoek naar de Goedkoopste Brandverzekering🧯? Maak een Simulatie met Yago en Vergelijk je Brandverzekering bij verschillende Verzekeraars !

Wil je de goedkoopste brandverzekering afsluiten? Yago geeft je enkele adviezen om je te helpen in je zoektocht naar de goedkoopste brandverzekering.

Bij ons kan je ook een simulatie maken voor je brandverzekering. Zo kan je de verschillende brandverzekeringen vergelijken en een brandverzekering vinden die bij jou past!

Waar moet ik op letten als ik op zoek ga naar de Goedkoopste Brandverzekering?

Hoe vind je nu de goedkoopste brandverzekering? Eén woord: Vergelijken. Als je op zoek gaat naar een goedkope brandverzekering is het belangrijk dat je de verschillende brandverzekeringen op de markt vergelijkt.

De eerste reflex is meestal de prijs. Natuurlijk speelt de prijs een belangrijke rol maar de brandverzekering moet je wel op een goed dekken, anders gaat de 'goedkoopste' brandverzekering toch duurder uitkomen.

Om dit te vermijden geven we enkele criteria waarop je kan letten als je brandverzekeringen vergelijkt:

 • De waarborgen.
 • De prijs.
 • De vrijstelling.
 • De service.

Een Goedkope Brandverzekering: De waarborgen

Een waarborg is een bescherming die je opneemt in je verzekeringscontract tegen een bepaald risico. Als je in je zoektocht naar de goedkoopste brandverzekering verschillende verzekeringen vergelijkt, is het van groot belang de verschillende waarborgen te vergelijken. Deze verschillen immers tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Zo heb je basiswaarborgen en optionele waarborgen voor je brandverzekering:

Een Goedkope Brandverzekering: De basiswaarborgen

Een brandverzekering bestaat uit basiswaarborgen. Er zijn enkele basiswaarborgen wettelijk vastgelegd. Maar veel verzekeringsmaatschappijen kiezen ervoor extra basiswaarborgen aan te bieden.

De wettelijke basiswaarborgen zijn:

 • Brand.
 • Blikseminslag.
 • Ontploffing.
 • Implosie.
 • Indien een voertuig of een dier tegen de woning botst.
 • Terrorisme en conflicten.
 • Storm.
 • Natuurrampen.

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast nog enkele andere basiswaarborgen aan zoals:

 • Inwerking van elektriciteit.
 • Rook en roet.
 • Waterschade.
 • Glasschade.
 • Schade aan het gebouw door diefstal, poging tot diefstal of vandalisme.

De wettelijke basiswaarborgen zijn voor elke brandverzekering hetzelfde. Maar let zeker op de andere basiswaarborgen. Deze kunnen een enorm verschil maken voor de keuze van je brandverzekering. Je kan de waarborgen altijd in de algemene voorwaarden van het verzekeringscontract lezen.

Een Goedkope Brandverzekering: De optionele waarborgen

De goedkoopste brandverzekering bestaat meestal enkel uit de basiswaarborgen. Maar met optionele waarborgen kan je de dekking meestal uitbreiden voor een kleine prijs. Zo kan je kiezen uit:

 • Diefstal en Vandalisme.
 • Inboedel.
 • Indirecte kosten.
 • Schade aan de tuin.
 • Voertuig in de garage of op de oprit.
 • ...

De Goedkoopste Brandverzekering: De Vrijstelling

Een vrijstelling of franchise is een bedrag dat je zelf moet bijleggen voor elk schadegeval. De meeste verzekeringsmaatschappijen voorzien een vast bedrag. Indien de schade groter is dan de vrijstelling zal de verzekeringmaatschappij voor de rest van de herstellingskosten tussenkomen.

De vrijstelling kan ook een rol spelen tijdens het vergelijken van een brandverzekering. De goedkoopste brandverzekering heeft soms een grote franchise. Dit wil zeggen dat je zelf een groot bedrag moet bijleggen voor elk schadegeval waarbij de verzekeringsmaatschappij tussenkomt. Wat ben je met de 'goedkoopste' brandverzekering als je zelf een groot bedrag moet betalen per schadegeval.

De Goedkoopste Brandverzekering: De Service

De service van de verzekeraar kan een belangrijke rol spelen in je zoektocht naar een goedkope brandverzekering. Je wil in geval van schade immers zo snel mogelijk vergoed worden door je verzekeraar. Soms vragen verzekeringsmaatschappijen een paar euro's meer maar hebben ze een uitstekende service, wat achteraf veel tijd en moeite kan besparen.

De Goedkoopste Brandverzekering: De Prijs

Wanneer is een brandverzekering goedkoop? Wegens de prijs natuurlijk. Maar toch is belangrijkste om een goede prijs-kwaliteitsverhouding te hebben.

Met Yago kan je een simulatie maken voor een goedkope brandverzekering met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Als digitale verzekeringsmakelaar werken wij samen met verschillende verzekeraars. Zo kunnen wij onze klanten onafhankelijk en deskundig advies geven over de verschillende brandverzekeringen en een brandverzekering vinden die hen het best past.

Wil je het ook proberen?

Nog enkele tips voor je zoektocht naar een Goedkope Brandverzekering

Onze experts geven je nog een paar tips voor je zoektocht naar een brandverzekering:

 • Kies de juiste waarborgen in functie van de verschillende risico's van je woning.
 • Vergelijk. Het is belangrijk de prijs, de waarborgen, de vrijstelling en de service van een brandverzekering te vergelijken. Zo vind je de beste brandverzekering aan de beste prijs!
 • Maak gebruik van de evaluatieroosters van een verzekeringsmaatschappij. Deze zorgen ervoor dat je niet teveel betaald voor je brandverzekering maar toch voldoende gedekt wordt.
 • Als je de waarde van je woning wijzigt (door een renovatie of verbouwing) geef dit dan door aan de verzekeringsmaatschappij. Zo ben je altijd voor het juiste bedrag gedekt.
 

De goedkoopste brandverzekering is voor iedereen verschillend. Ze is afhankelijk van de prijs-kwaliteitsverhouding in functie van de risico's die je wilt dekken. __Maak gebruik van de expertise van een onafhankelijk verzekeringsmakelaar__ zoals Yago om je te helpen zoeken naar een goedkope brandverzekering.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.