Yago
My Yago
navigation-menu

Hoe kan ik een Brandverzekering Opzeggen?

 • Alles over de Brandverzekering
 • Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in enkele minuten!
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.
Wil je weten wanneer en hoe je een Brandverzekering kan opzeggen? Yago legt het uit. Maak een Simulatie en Bereken je Nieuwe Brandverzekering 🏠!

Ga je verhuizen? Wil je een andere brandverzekering afsluiten? Yago legt alle stappen uit die nodig zijn om je brandverzekering op te zeggen en helpt je een nieuwe brandverzekering af te sluiten.

Maak een simulatie en bereken de premie van je nieuwe brandverzekering!

 

In dit artikel legen we de opzeg van een brandverzekering uit. In dit artikel vind je meer uitleg over:

      
 • Wanneer je een brandverzekering mag opzeggen
 •     
 • Hoe je een brandverzekering moet opzeggen
 •     
 • Enkele voorbeelden voor een opzeggingsbrief

Hoe zeg je een brandverzekering op?

Er zijn drie eenvoudige stappen die je kan volgen om een brandverzekering op te zeggen:

 1. Kijk naar de vervaldatum en de opzeggingsvoorwaarden van je brandverzekering.
 2. Stuur een opzegbrief naar de verzekeringsmaatschappij.
 3. Controleer of de verzekeringsmaatschappij je opzegbrief heeft ontvangen.

Wij leggen hieronder de verschillende stappen uit. Weet dat je digitale verzekeringsmakelaar Yago en haar team van verzekeringsadviseurs altijd klaar staan om al je vragen te beantwoorden en je te helpen in de verschillende stappen om je brandverzekering op te zeggen.

Wanneer kan ik mijn Brandverzekering Opzeggen?

Afhankelijk van de reden waarom je de brandverzekering opzegt, is het meer of minder gemakkelijk om het verzekeringscontract op te zeggen.

Als de verzekeringsmaatschappij de voorwaarden of de premie van je brandverzekering wijzigt kan je gemakkelijk je brandverzekering opzeggen.

Brandverzekering Opzeggen: Wat is het herroepingsrecht?

Elke consument geniet na het afsluiten van een brandverzekering van 14 dagen herroepingsrecht. Als je je binnen de 14 dagen bedenkt kan je de verzekering opzeggen. Je hoeft hiervoor geen reden te geven. Het volstaat binnen de 14 dagen een opzeggingsbrief te sturen met bevestiging van ontvangst (aangetekende brief) waar je in meld dat je het herroepingsrecht uitoefent om de brandverzekering stop te zetten.

Hoe moet je de Brandverzekering opzeggen op de vervaldatum van het verzekeringscontract?

Elke verzekering verlengt zich ieder jaar stilzwijgend. Dit zorgt ervoor dat je altijd verzekerd bent. Als je de brandverzekering wilt opzeggen moet je dus wachten tot de vervaldatum van je brandverzekering.

Om te vermijden dat de brandverzekering stilzwijgend verlengd wordt, moet je 3 maanden voor de vernieuwingsdatum van het verzekeringscontract een opzeggingsbrief sturen. Je kan dit naar je verzekeringsmakelaar sturen, of rechtstreeks naar de verzekeraar als er te weinig tijd is.

Bij Yago kan je via je persoonlijk account een opzegbrief online ondertekenen en Yago zorgt ervoor dat dit in orde komt. Wij zullen je vervolgens bevestigen of de opzegging is uitgevoerd door de verzekeringsmaatschappij.

Hoe moet ik een Brandverzekering Opzeggen na schade?

Na een schadegeval kan je ook een brandverzekering opzeggen. Hiervoor moet je een opzeggingsbrief naar je verzekeringsmakelaar of verzekeringsmaatschappij sturen. De opzegging zal 3 maanden na de aanvraag in gang gaan.

Hoe moet ik mijn Brandverzekering Opzeggen na tariefverhoging?

Het is mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij je tarief of de algemene voorwaarden van je brandverzekering wijzigt. Je verzekeringsmaatschappij zal je hiervan op de hoogte stellen. Je krijgt drie maanden de tijd om je brandverzekering op te zeggen en een nieuwe brandverzekering af te sluiten.

Als je een tariefverhoging opmerkt kan je de verzekeringsadviseurs van Yago contacteren. Zij zullen dan voor jou de noodzakelijke stappen ondernemen om de brandverzekering op te zeggen. Let op!: De premie kan ook wijzigen door inflatie. Dit geldt niet als tariefverhoging.

Brandverzekering opzeggen: De opzegbrief

Een opzegbrief voor de verzekeringsmaatschappij moet de volgende gegevens bevatten:

 • Het contractnummer.
 • Jouw gegevens.
 • De vervaldatum van het contract.

Een Brandverzekering Opzeggen wegens Verhuizing

Als je verhuist zijn er twee mogelijke opties:

 1. Je brengt je verzekeringsmakelaar op de hoogte van de wijziging van je woonplaats en je zal voor een korte tijd op je oude en je nieuwe adres verzekerd worden. Eenmaal je verzekeringsmakelaar op de hoogte is zal deze dit overleggen met de verzekeringsmaatschappij en de nieuwe premie voor je nieuwe woning bepalen. Als je dezelfde brandverzekering behoudt, moet je enkel een bijlage ondertekenen met de wijzing van woonplaats.
 2. Je kan er ook voor kiezen om van verzekaar te veranderen. Maar dit is niet altijd even gemakkelijk als je vroegtijdig wilt veranderen. Je kan hiervoor het beste je verzekeringsmakelaar Yago contacteren. Je kan enkel de brandverzekering stopzetten als er een groot verschil is, de premie wijzigt of jouw statuut verandert (je wordt eigenaar in plaats van huurder).

Een Brandverzekering opzeggen met Yago

Met Yago kan je heel eenvoudig je brandverzekering via jouw persoonlijk account opzeggen. Als je verzekerd wilt blijven kan je opnieuw een simulatie maken voor je brandverzekering en een nieuwe brandverzekering afsluiten die beter bij je past.

Wil je het ook proberen?

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.