Yago
My Yago
navigation-menu

De Brandverzekering: Wat is de Prijs?

 • Alles over de Brandverzekering
 • Bereken je Brandverzekering in 5 minuten!
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
Wil je meer te weten komen over de Prijs van een Brandverzekering 🧯? Yago legt de brandverzekering uit. Maak een Simulatie en Ontdek jouw Prijs!

Ben je op zoek naar een brandverzekering en wil je meer details over de prijs? Bij Yago ben je op de juiste plaats! Wij geven je alle informatie over de brandverzekering en wij zorgen dat je binnen de 24 uur gedekt wordt door je woonverzekering. Maak een simulatie en vind een offerte die bij jou past!

Een Simulatie voor de Prijs van een Brandverzekering

De prijs van een brandverzekering kan enorm verschillen en is afhankelijk van de woning die je wilt verzekeren. In het algemeen is een brandverzekering betaalbaar, zeker in verhouding met de bedragen waarvoor je verzekerd bent.

Enkele voorbeelden voor de Prijs van een Brandverzekering

Om je een algemeen idee te geven over de prijs van een brandverzekering hebben we voor jou een paar simulaties uitgevoerd bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

 1. Als huurder
Verzekeraar Huurdersaansprakelijkheid Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA € 79 € 49 € 19
Vivium € 87 € 43 € 17
Baloise € 86 € 77 € 19
Generali € 129 € 43 € 20

Deze simulatie werd uitgevoerd voor een appartement op de 1ste verdieping in Etterbeek. Het appartement heeft een oppervlakte van 70m² en bestaat uit een slaapkamer, een badkamer en een woonkamer

 1. Als Eigenaar
Verzekeraar Huurdersaansprakelijkheid Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA € 104 € 50 € 25
Vivium € 145 € 61 € 19
Baloise € 181 € 123 € 21
Generali € 155 € 49 € 24

Deze simulatie werd uitgevoerd voor de eigenaar van een appartement in Etterbeek. Het appartement heeft een oppervlakte van 70m², een slaapkamer, een badkamer en een woonkamer.

Wat bepaalt de Prijs van mijn Brandverzekering?

Als je een simulatie maakt voor jouw brandverzekering zal je zien dat de premie kan verschillen. De prijs van een brandverzekering wordt immers berekend aan de hand van verschillende factoren:

 • De opbouw van je woning: Hoeveel kamers, badkamers, enz.
 • De aanwezige veiligheidssystemen: Brandalarm, diefstalalarm, enz.
 • De extra ruimtes: Tuin, garage, kelder, zwembad, enz.
 • De ligging: Ligt je woning in een risico gebied.
 • De optionele waarborgen die je wilt afsluiten.

De Brandverzekering: Hoe Bereken ik de Prijs?

Wil je een nauwkeurige berekening van je brandverzekering? Dit kan met Yago. Wij zijn een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die met verschillende verzekeringsmaatschappijen werkt. Wij zijn immers van mening dat je enkel de beste brandverzekering kan vinden door deze te vergelijken. Zo kunnen wij onze klanten een neutraal advies geven en een brandverzekering vinden die bij hen past.

Yago is een digitale verzekeringsmakelaar. Dit wil zeggen dat je al je verzekeringen online kan afsluiten. Zelfs je handtekening kan online gedaan worden!

Daarnaast kan je via jouw persoonlijk account al je verzekeringen beheren en ook je schade aangeven. Dit alles terwijl je goed geholpen wordt door onze verzekeringsexperts.

Twijfel niet langer en bereken nu vrijblijvend een offerte voor je brandverzekering!

De Prijs van een Brandverzekering: Wat dekt een brandverzekering precies?

Een brandverzekering bestaat uit basiswaarborgen en optionele waarborgen. Je kan zelf kiezen welke optionele waarborgen je afsluit.

De Prijs van een Brandverzekering: Wat zijn de basiswaarborgen?

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden de volgende basiswaarborgen:

 • Brand, explosie, implosie.
 • Schade aan het gebouw wegens diefstal, poging tot diefstal en vandalisme.
 • Aanslagen en arbeidsconflicten.
 • Waterschade.
 • Glasbreuk.
 • Natuurrampen zoals storm, overstroming, aardbevingen, enz.
 • Burgerlijke aansprakelijkheid.

De Prijs van een Brandverzekering: Wat zijn de optionele waarborgen?

Daarnaast kan je er zelf voor kiezen je dekking verder uit te breiden met verschillende optionele waarborgen zoals:

 • Diefstal.
 • Inboedel bescherming.
 • Tuin.
 • Voertuig op de oprit of in de garage.

3 Adviezen om sz juiste Prijs te vinden voor je Brandverzekering

Om je nog beter te helpen hebben onze verzekeringsadviseurs drie tips voor je opgesteld als je op zoek bent naar een brandverzekering:

 1. Kies de dekking van je brandverzekering naargelang de gelopen risico's.
 2. Vergelijk de verschillende verzekeringscontracten. Vergelijk niet enkel de prijs maar ook de verschillende waarborgen. Maak gebruik van de expertise van Yago, je verzekeringsmakelaar, om deze te vergelijken.
 3. Gebruik een evaluatierooster van de verzekeringsmaatschappij om de waarde van je woning te schatten.
 

De prijs van een brandverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Door verschillende brandverzekeringen te vergelijken kan je de brandverzekering vinden die het best bij je past. Hiervoor kan je rekenen op je digitale verzekeraar Yago!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Verzekeringsexpert bij Yago

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.