Yago ex-Seraphin
My Yago

Hoe kan ik een Brandverzekering vergelijken?

 • Alles over de Brandverzekering
 • Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in 5 Minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Wil je een Simulatie maken voor je Brandverzekering 🧯? Bereken Online je Brandverzekering met Yago en Vergelijk!

Ben je op zoek naar de juiste Brandverzekering voor je woning? Wil je verschillende brandverzekeringen vergelijken? Dan ben je op de juiste plaats. Met Yago kan je de brandverzekering online simuleren. Daarnaast kan je ook nog eens profiteren van het advies van een verzekeringsmakelaar.

De Brandverzekering: Hoe maak ik een Simulatie?

Yago is een digitale verzekeringsmakelaar. Je kan van al haar diensten online gebruik maken. Wij hebben een digitale tool ontwikkeld waarmee je online je brandverzekering kan berekenen. Deze tool vergelijkt de brandverzekering van verschillende verzekeringsmaatschappijen en gaat opzoek naar een aantrekkelijke prijs.

Om hiervan te gebruik te maken moet je:

 • Naar de webpagina gaan om de brandverzekeringen te vergelijken.
 • De vragen invullen over je woonplaats, type woning en alle andere informatie om het juiste verzekeringscontract te vinden.
 • Een expert zal vervolgens de markt analyseren en de juiste brandveerzekering selecteren. Je kan de volgende dag al verzekerd zijn!

Hoe kan ik een Brandverzekering Berekenen

Als je de verschillende prijzen van brandverzekeringen vergelijkt zal je merkenn dat de prijs enorm kan verschillen voor een brandverzekering. Als je een brandverzekering premie berekent hangt de prijs af van:

 • Het aantal kamers en oppervlakte van de woning die je wilt verzekeren.
 • De locatie: Als je een woning die in de stad verzekert is deze verschillend dan op het platteland.
 • De waarde van je woning.
 • De waarde van al je goederen als je de inboedel wilt verzekeren.

Als je de beste brandverzekering wilt vinden raden wij altijd aan de brandverzekering te berekenen en te vergelijken. Om dit op een juiste manier te doen hebben we enkele belangrijke punten opgesomd die je altijd moet controleren wanneer je brandverzekeringen vergelijkt:

 • Het niveau van de dekking: Voor welke schade komt de verzekeringsmaatschappij tussen en voor welke maximumbedragen zal je vergoed worden?
 • Het bedrag van de vrijstelling: Hoeveel moet je zelf bijdragen voor een schade geval?
 • De uitsluitingen: In welke gevallen dekt de brandverzekering je niet?

Wij raden altijd aan foto's te nemen van je woning alsook van de inhoud voordat je een brandverzekering afsluit. Dit kan een bewijs zijn voor de waarde van je woning en je inboedel in geval van schade. Let er op dat je de foto's ook digitaal opslaat.

De brandverzekering Berekenen: enkele voorbeelden

Om je toch enig idee te geven over de verschillende prijzen van een brandverzekering hebben wij enkele simulaties uitgevoerd bij verschillende verzekeringsmaatschappijen:

 1. Als Huurder
Verzekeraar Huurdersaansprakelijkheid Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA € 79 € 49 € 19
Vivium € 87 € 43 € 17
Baloise € 86 € 77 € 19
Generali € 129 € 43 € 20

Deze simulatie werd uitgevoerd voor een appartement op de 1ste verdieping in Etterbeek. Het appartement van 70m² bestaat uit een slaapkamer, een badkamer en een woonkamer

 1. Als Eigenaar
Verzekeraar Huurdersaansprakelijkheid Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA € 104 € 50 € 25
Vivium € 145 € 61 € 19
Baloise € 181 € 123 € 21
Generali € 155 € 49 € 24

Deze simulatie werd uitgevoerd voor de eigenaar van een appartement in Etterbeek. Het appartement is 70m² met een kamer, een badkamer en een woonkamer.

Waarom een Evaluatierooster gebruik tijdens de Brandverzekering Simulatie?

Als je een woning of een apparetment wilt verzekeren raden we aan het evaluatierooster van de verzekeringsmaatschappij te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je correct verzekerd bent in geval van totaalverlies van de woning.

Wat als ik geen Evaluatierooster gebruik om mijn Brandverzekering te Simuleren?

Als je het evaluatierooster niet gebruikt om je woningverzekering te bereken loop je het risico je woning voor een te laag bedrag te verzekeren. De verzekeringsmaatschappij mag dan een evenredigheidsregel toepassen als ze voor schade tussen moet komen.

Berekenen je Brandverzekering: Hoe werkt de evenredigheidsregel?

Deze regel mag enkel gebruikt worden als je geen gebruik hebt gemaakt van een evaluatierooster voor je woningverzekering of als je een aanpassing hebt gedaan aan je woning maar dit niet hebt doorgegeven aan de verzekeringsmaatschappij of als het verzekerde bedrag niet geaccepteerd wordt door de verzekeringsmaatschappij.

Bijvoorbeeld: Je hebt je woning voor € 250.000 verzekerd. Later heb je de keuken gerenoveerd voor € 25.000 maar dit niet aan de verzekeringsmaatschappij doorgegeven. Je hebt schade opgelopen en de reparatiekosten zijn € 30.000. Hier wordt de evenredigheidsregel toegepast: 250.000/275.000 * 30.000 = 27.272. De verzekeringsmaatschappij zal dus niet tussenkomen voor 30.000€ maar voor € 27.272.

Een Brandverzekering Simulatie: Hoe Vergelijk ik Brandverzekeringen?

Je kan eenvoudig de verschillende brandverzekering vergelijken met Yago. Als digitale makelaar werken wij met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor kunnen wij aan al onze klanten onafhankelijk advies geven en de brandverzekering vinden die bij hen past.

Wil je het ook proberen?

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.