Yago
My Yago
navigation-menu

Wat is een Woonverzekering?

 • Alles over de Woonverzekering
 • Maak een Simulatie voor je Woonverzekering in 5 minuten!
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Wil je meer weten over de Woonverzekering of de Brandverzekering? Yago legt het uit. Maak een Simulatie en ontdek de Prijs van jouw Woonverzekering.

Wil je een woonverzekering afsluiten voor je woning? Ben je eigenaar, huurder of verhuurder van een woning en wil je weten of het verplicht is een woonverzekering of brandverzekering af te sluiten? Yago beantwoordt al je vragen. In dit artikel hebben we het over de woonverzekering.

Wil je een simulatie voor je woonverzekering maken? Maak gebruik van de website van Yago en vind de woonverzekering die bij je past.

Wat dekt de Woonverzekering?

Er bestaan verschillende woningverzekeringen. Zo kan je een woningverzekering afsluiten als eigenaar, verhuurder, huurder of professional.

De Woonverzekering voor Professionals

Als professional of zelfstandige kan je een woning gebruiken om je zaak uit te baten. Hiervoor kan je een brandverzekering afsluiten die je dekt bij waterschade brand, glasbreuk, enz.

Je kan deze woningverzekering nog verder uitbreiden met verschillende andere formules om de inboedel te dekken in geval van schade en diefstal.

Ook kan je een inkomensverlies dekken als je door brand of andere schade je zakelijke activiteiten tijdelijk niet meer kan uitvoeren.

Er zijn enkele verzekeringsmaatschappijen zoals AXA en AG Insurance die speciale formules voor professionals aanbieden.

De Woonverzekering voor Verhuurders

Het Vlaams huurdecreet verplicht verhuurders de aansprakelijkheid voor brand en waterschade van een verhuurde woning te verzekeren. Je kan daarnaast nog verschillende andere waarborgen afsluiten voor je brandverzekering. Zo heb je de waarborg rechtsbijstand die kan tussenkomen in het geval je een geschil hebt met de huurder of derden over de woning. Ook kan je je een dekking afsluiten die je beschermt voor onbetaalde huur.

Verhuur je een appartement inclusief inboedel? Dan kan je ook een waarborg afsluiten om de meubels van de woning te verzekeren.

De Woonverzekering voor huurders

Als huurder ben je verplicht een brandverzekering af te sluiten voor de huurwoning. Deze brandverzekering dekt je huurdersaansprakelijkheid. Dit wil zeggen dat ze tussenkomt voor de onvrijwillige materiële schade waarvoor jij, de huurder, verantwoordelijk bent. Je bent immers verplicht de woning in de oorspronkelijke staat terug te geven aan de eigenaar.

Daarnaast kan je als huurder ook je inboedel dekken voor schade en diefstal. Of je kan ervoor kiezen een rechtsbijstand af te sluiten die tussenkomt als je een geschil hebt met de huisbaas.

Hoe kan ik de Woonverzekering Vergelijken?

Als je de beste woonverzekering wilt afsluiten voor je woning, raden we je aan verschillende woonverzekeringen te vergelijken. Zo vind je de beste woningverzekering die bij jouw behoeften past.

Je kan een simulatie maken met Yago. Wij zijn een digitale verzekeringsmakelaar en werken samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo kunnen we de beste woningverzekering voor onze klanten vinden en onafhankelijke advies geven.

Onze verzekeringsadviseurs geven nog enkele adviezen waarop je moet letten als je verschillende woningverzekeringen vergelijkt:

 • Vergelijk de waarborgen: Let erop dat je alle waarborgen goed vergelijkt. Het is belangrijk te kijken naar de dekkingen die een brandverzekering jou biedt.
 • Vergelijk de prijs: Let vooral op de prijs-kwaliteitsverhouding van je brandverzekering. De goedkoopste brandverzekering is niet per se de beste brandverzekering.
 • Vergelijk de vrijstelling: Een goedkope brandverzekering kan soms een hoge franchise hebben. Let altijd goed op de prijs van de vrijstelling.
 • Vergelijk de service: De service van een verzekeringsmaatschappij kan enorme voordelen hebben. Je wordt natuurlijk het liefst geholpen door een klantvriendelijke verzekeraar die je ondersteunt als je schade hebt.

Hoe maak ik een Simulatie voor mijn Woningverzekering?

De simulatie bij Yago is zeer eenvoudig:

 1. Je gaat naar de simulator.
 2. Je vult de noodzakelijke gegevens in.
 3. Wij gaan bij verschillende verzekeringsmaatschappijen de woningverzekering bekijken en zoeken naar de verzekering die het best bij jou en jouw budget past.
 4. Je krijgt een offerte. Als de offerte je bevalt kan je de brandverzekering of woningverzekering volledig online afsluiten.

Wat bepaalt de Prijs van mijn Woningverzekering?

De prijs van een woningverzekering wordt door verschillende factoren bepaald:

 • De waarde van de woning: Deze kan je bepalen aan de hand van de evaluatieroosters van de verzekeringsmaatschappij.
 • De oppervlakte en grootte van de woning: Uit hoeveel kamers bestaat de woning.
 • Jouw statuut: Ben je eigenaar/ huurder/ verhuurder? -__ Extra ruimtes__:Heb je een garage of wil je het zwembad verzekeren? Heb je een tuin? enz.
 • De optionele waarborgen: Voor als je een rechtsbijstand wil afsluiten, een diefstalverzekering, enz.
 • De verzekeringsmaatschappijen.
 

Het is belangrijk je woning goed te verzekeren of je nu eigenaar, huurder of verhuurder bent. Met Yago kan je op zoek gaan naar de woningverzekering die het beste bij je past.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.