Yago ex-Seraphin
My Yago

Hoe jouw Motor Direct Online Verzekeren met Yago

 • Simulatie Online in minder dan 1 Minuut
 • Gratis Prijs en Offerte
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Jouw Motor Online Verzekeren? 🔍 Vergelijk de Prijzen met Yago en sluit direct jouw Motorverzekering Online af!

Je wil snel een motorverzekering afsluiten? Bij Yago vind je jouw motorverzekering online. Je kan in een paar klikken een simulatie maken voor jouw motor en wij vinden een motorverzekering die het best bij je past. Als je een formule hebt gevonden die aan jouw wensen voldoet, kan je online je motorverzekering aanvragen en afsluiten.Doe nu een simulatie en laat online jouw motor verzekeren.

Online een Motorverzekering Afsluiten met Yago

Met Yago, de eerste belgische digitale verzekeringsmakelaar, kan je online je motor verzekeren. Je kan vanuit je zetel alle prijzen vergelijken en een offerte kiezen die bij jouw behoeften past.

Je hoeft geen documenten per post te verzenden, of langs een kantoor te gaan. Stuur simpelweg een foto of scan van de gevraagde documenten en teken je contract online: Je kan jouw motor volledig online verzekeren!

Bij Yago wordt dezelfde dag nog, of de volgende werkdag, jouw verzekeringscontract opgesteld. Je kan de betaling en handtekening van je motorverzekering online uitvoeren. De handtekening kan direct uitgevoerd worden maar de betaling moet bij de verzekeringsmaatschappij zelf betaald worden. De wachttijd van je motorverzekering is dus de tijd die nodig is om jouw betaling te laten verifiëren door de verzekeringsmaatschappij. Bij Yago heb je een contract binnen 24 uur!

Online een Motorverzekering : Let op voor Misleiding

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die een directe online motorverzekering aanbieden. Let op! Vaak vragen ze om meerdere documenten per post te verzenden zelfs als de verzekeringsmaatschappij zegt een directe motorverzekering aan te bieden. Het direct afsluiten van een motorverzekering kost dus tijd. Vraag online een offerte bij Yago en sluit je motorverzekering af binnen de 48 uur!

Deze tabel geeft meer informatie over enkele verzekeraars:

Verzekeraar Contract per mail printen Contract per post Handtekening van het contract
Ethias Nee Ja Via een bureau van Ethias of te verzenden via post
Corona Direct Ja Ja Verzenden per post
Generali Ja Ja Via een Generali makelaar
Touring Ja Ja Verzenden per post of via een Touringkantoor
ING Ja Ja Te verzenden per post of via een ING-agentschap
Yago Ja Nee Direct Online tekenen via jouw klantenaccount
 

Vergeet niet dat je altijd 2 weken het recht hebt om terug te komen op je beslissing. Je hoeft hiervoor geen reden te geven en de verzekeraar kan je hiervoor ook geen bedrag aanrekenen. Let er wel op dat de opzegging moet gebeuren met een brief naar je verzekeraar (en niet je verzekeringsmakelaar).

Hoe lang duurt het om een Motorverzekering Direct af te sluiten Online?

Je dossier wordt gecontroleerd door de verzekeringsmaatschappij die je dekt, of je nu gekozen heeft voor een verzekeraar of het advies van een makelaar. De verzekeringsmaatschappij gaat de schadeattesten verifiëren en controleren of de klant niet op de zwarte lijst staat(of de klant geen problemen heeft gehad met betaling enz.) Je verzekeringsmaatschappij doet dit, je verzekeringsmakelaar kan niets doen om deze procedure te versnellen.

Wat vertraagt het Afsluiten van een Directe Motorverzekering?

Als je online je verzekering wilt afsluiten zijn er verschillende zaken die dit proces kunnen vertragen:

 • De schadegevallen: Ieder ongeval dat je hebt gehad verhoogt je verzekeringspremie. De verzekeringsmaatschappij gaat dus ieder schadegeval controleren.
 • Problemen met de betaling: Je contract wordt definitief vanaf de eerste betaling. Als door een bepaalde reden je betaling niet ontvangen wordt (zelf vergeten, problemen met de bank, enz) zal het contract niet geldig zijn.
 • Als je eerder geweigerd bent geweest door een andere verzekeringsmaatschappij.

De vereiste Documenten voor een Motorverzekering

Om sneller je motorverzekering af te sluiten kan je ervoor zorgen dat je de volgende documenten binnen handbereik hebt:

 • Je rijbewijs.
 • Je Identiteitskaart.
 • Je grijze kaart (inschrijvingsbewijs) als je motor als ingeschreven is of je aanvraag tot inschrijving (roze formulier) als de motor nieuw is.
 • Een factuur van de motor alsook een aankoopbewijs van een alarm als je een omnium wilt afsluiten.
 • In bepaalde gevallen kan je gevraagd worden om foto's van je motor te maken als je een omnium verzekering wil.

Onmiddellijke Opzegging

Als je jouw motorcontract wilt opzeggen moet je dit 3 maanden voor de vernieuwing van het contract melden. Bij Yago doen we dit actief en zijn we beschikbaar om je verzekeringscontract op te zeggen. Hiervoor heb je de volgende documenten nodig:

 • Identiteitskaart.
 • Rijbewijs.
 • Schadeattest.
 • Grijze kaart.
 

Bij Yago kan je jouw motorverzekering 100% online kopen. Je maakt een simulatie, krijgt een offerte en kan online je contract ondertekenen!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.