Yago
My Yago
navigation-menu

Snel en Gemakkelijk de Verzekering van je Motor Berekenen

 • Bereken je Motorverzekering in 1 minuut
 • Een van de beste verzekeringen op de markt
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.
📊 Maak een Simulatie van je Motorverzekering en Bereken de Premie van je Motorverzekering met Yago. Gratis Prijs en Offerte !

Je gaat een nieuwe motor kopen en je wilt de verzekering van deze motor berekenen? Of heb je al een motorverzekering en wil je een goedkopere premie voor je motorverzekering berekenen?
Bij Yago maak je een simulatie in een paar klikken en vind je de motorverzekering die het best bij je past.

 

In dit artikel vind je informatie over:

 • Hoe je een motorverzekering kan berekenen.
 • Waar je op moet letten als je een motorverzekering kiest.
 • Welke factoren de prijs van je verzekering beïnvloeden.

Waarom een Motorverzekering Online Berekenen?

Omdat Yago haar diensten gedigitaliseerd heeft, kan je in een paar klikken de prijs van je motorverzekering berekenen. Je hoeft slecht__ 8 eenvoudige vragen__ over jezelf en je motor te beantwoorden en je krijgt een berekening van de prijs en een offerte per mail.

Een Motor Verzekering Berekenen: 3 Redenen om een Simulatie te maken

We zoeken steeds vaker online naar een offerte voor een motorverzekering. En waarom niet? Er zijn 3 goede redenen om je motorverzekeringen online te berekenen en te vergelijken:

 1. Elk jaar kan de prijs van je motorverzekering veranderen. Deze kan dalen of stijgen, afhankelijk van de schadeverleden. Je kan eventueel een betere verzekering vinden aan dezelfde prijs.
 2. Er zijn op de belgische motorverzekeringsmarkt een twintigtal verzekeraars. Het is bijna onmogelijk om al die prijzen individueel te bekijken.
 3. Het komt voor dat een verzekeraar zijn algemene voorwaarden veranderd. Meestal zijn het maar kleine dingen maar het kan zijn dat je een betere motorverzekering krijgt voor dezelfde prijs.

Een Lage Premie voor je Motorverzekering?: Een specialiteit van Yago

Yago heeft zich gespecialiseerd in motorverzekeringen. Ze heeft met verschillende motorverzekeringsmaatschappijen onderhandeld over de prijs. Bij Yago moet je niet meer betalen voor het vermogen van je motor. Bij Yago geloven we niet dat het vermogen van een motor kan bijdragen tot een hoger risico zonder rekening te houden met de ervaring en de leeftijd van de bestuurder. Daarom heeft Yago, in partnerschap met verschillende verzekeringsmaatschappijen, motorverzekeringen waarbij de burgerlijke aansprakelijkheid niet afhangt van het vermogen of het merk van de motor. Als je ouder bent dan 30 jaar kan je bij Yago al vanaf € 250 een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering krijgen! Bovendien is de inschrijving gemakkelijk. In minder dan een dag bent u verzekerd en kunt u van uw motor gebruik maken voor een roadtrip.

Hoe bereken ik de Verzekering van mijn Motor?

Bij Yago proberen we voor elke klant een verzekering op maat te zoeken. Je kan zelf kiezen welke waarborgen je in je verzekering wil opnemen. Wij hebben een simulator die een passende motorverzekering zal zoeken aan een uitstekende prijs.

Waarborgen

Als je een motorverzekeringscontract wilt berekenen moet je ook rekening houden met de kostprijs van de verschillende waarborgen die je wilt afsluiten. Er zijn 5 verschillende waarborgen:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid is de waarborg die de andere partij zal vergoeden wanneer je schade aan derden veroorzaakt. Dit is het wettelijk minimum waarvoor je een motor moet verzekeren als je de baan op wil.
 • De Rechtsbijstand is de waarborg die je helpt jouw rechten te verdedigen. Ze komt tussen mocht je een geschil hebben met de tegenpartij, indien je een tegenexpertise wenst, enz. Deze verzekering wordt altijd aangeraden door Yago.
 • De bestuurdersverzekering is de waarborg die de kosten gaat betalen als je lichamelijke schade oploopt. Deze verzekering dekt de bestuurder van de motor.
 • De bijstand is de waarborg die tussen komt wanneer je bv. een lekke band hebt. Het neemt op de kosten op zich als je voertuig getakeld wordt na een ongeval.
 • De omnium verzekering is een waarborg die de materiële schade aan je motor dekt. Er zijn twee formules mogelijk: De mini omnium en de full omnium. De mini omnium dekt de schade door brand, natuurrampen, glasbreuk of een aanrijding met een dier.
 • De full omnium heeft dezelfde dekkingen als een mini omnium maar daarbij zijn er nog extra dekkingen inbegrepen zoals schade door diefstal, poging tot diefstal en de materiële schade na een ongeval waarbij jij in fout was.

Factoren die prijs Beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de prijs van je motorverzekering kunnen beïnvloeden. Als je een de verzekering van een motor berekent voor twee verschillende personen met eenzelfde motor, zal je een andere prijs krijgen. De prijs van een motorverzekering hangt af van:

 • De leeftijd van de bestuurder.
 • De waarborgen die je selecteert.
 • De motor zelf (cilinderinhoud, de uitrusting van de motor,enz).
 • De plaats waar je woont.
 • Al dan niet een combinatie van verschillende verzekeringen.

Als je meerdere motoren, of je auto en je motor, bij 1 verzekeringsmaatschappij verzekert, kan je genieten van een combinatiekorting. Je centraliseert je verzekeringen en daarbij krijg je nog eens een korting!

Waar moet ik op letten als ik Motorverzekeringen Bereken?

Als je verschillende motorverzekeringen berekent en je wil deze vergelijken, is het belangrijk dat je de verzekeringen goed vergelijkt. Hieronder vind je enkele dingen waar je op moet letten als je motorverzekeringen vergelijkt.

Vergelijk de Waarborgen

Het is vaak een eerste idee om de prijs van een verzekering te vergelijken. Maar het is ook belangrijk om de verschillende waarborgen te vergelijken en wat ze inhouden. Heb je enkel een burgerlijke aansprakelijkheid? Ben je zelf ook gedekt? Wat als iemand van je gezin gewond raakt?

Informeer je over het Schadebeheer

Een verzekering kan er soms goed uitzien op contract. Maar hoe behulpzaam is de verzekeringsmaatschappij in geval van schade? Het is belangrijk je goed te informeren over de snelheid van tussenkomst van een verzekeringsmaatschappij. Hoe snel stuurt de maatschappij iemand voor de expertise? Hoe snel betalen ze een vergoeding uit?

Informeer je over de Vrijstelling van je Motorverzekering

In het geval van een omnium is het belangrijk om de franchise van de omnium te vergelijken. Welke vorm van degressiviteit wordt voorgesteld in het contract. Een sterke degressiviteit komt voordeliger uit in geval van een totaal verlies.

Vergelijk geen verschillende Verzekeringen

Sommige verzekeringsmaatschappijen geven een andere waarborg voor materiële schade. Dit wordt dan ook vaak geen omnium meer genoemd. Vergelijk goed in elke verzekering waarvoor je precies verzekert bent.

Vergelijk geen Belgische met Nederlandse Verzekeringen

Er zijn verschillende vergelijkers voor motorverzekeringen te vinden op het internet. Let er op dat je een belgische simulator of vergelijker gebruikt. Als je een nederlandse site gebruikt zal je wel de motorverzekeringen kunnen vergelijken maar je zal geen contract kunnen afsluiten, bovendien hanteren ze in Nederland andere prijzen. Maak je simulatie met een belgische simulator zoals Yago.

 

Het vergelijken van motorverzekeringen is een belangrijk proces in het kiezen van je motorverzekering. Je moet er op letten dat de verzekeringen berekend zijn met dezelfde waarborgen en dat je een belgische simulator gebruikt zoals Yago.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.