Yago
My Yago
navigation-menu

Hoe de Goedkoopste Verzekering van België vinden?

 • Gratis Simulatie en Offerte Online
 • Een Goedkope Brommerverzekering
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
🛵 Op zoek naar de Goedkoopste Brommerverzekering van België? Vind hier meer Informatie. Gratis Simulatie en Offerte Online !

Je bent op zoek naar de goedkoopste brommerverzekering van België? Je wilt enkel zo goedkoop mogelijk de verplichte verzekering? Of ben je op zoek naar de goedkoopste brommerverzekering met een volledige dekking? Bij Yago kan je het allemaal vinden. Maak een simulatie met Yago en vergelijk verschillende brommerverzekeringen. Vind de verzekering die bij je past !

 

Dit artikel geeft uitleg over:

 • De verschillende dekkingen van een brommerverzekering
 • Wat de prijs bepaalt van je brommerverzekering

Hoe kan ik mijn Brommer Goedkoop Verzekeren met een Volledige Dekking?

Er zijn in België verschillende verzekeringmaatschappijen op de brommerverzekeringsmarkt. Ze bieden elk hun eigen verzekeringen met specifieke waarborgen. Je kan met Yago een simulatie maken om een goedkope brommerverzekering te zoeken op jouw maat. Er zijn 5 belangrijke waarborgen waaruit je kan kiezen:

 1. Burgerlijke aansprakelijkheid: Elke brommer die in België op de openbare weg rijdt, is verplicht in het bezit te zijn van een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Het dekt de schade die je met je brommer aan derden veroorzaakt.
 2. De rechtsbijstand: Deze waarborg komt tussen voor verschillende juridische kosten. Het betaalt niet enkel de honoraria van advocaten maar ook bv. een tegenexpertise als je niet akkoord gaat met de expertise van de verzekeringsmaatschappij.
 3. De bestuurdersverzekering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder van de brommer. Het betaalt de kosten gelinkt aan de lichamelijke schade van de bestuurder na een ongeval.
 4. De omniumverzekering: Deze verzekering komt tussen voor de materiële schade aan je brommer. Je hebt verschillende omniums met verschillende dekkingen. De full omnium is de meest volledig dekking maar ook de duurste.
 5. De bijstand: Deze waarborg neemt de kosten op zich als je onderweg pech. Ze betaalt ook de takelkosten na een ongeval.
 

__Pas op!__ Elke brommer in België dat ingeschreven staat bij de DIV is verplicht tot een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Je riskeert tot € 6000 boete en 6 maanden celstraf als je deze verzekering niet hebt. De andere waarborgen zijn niet verplicht maar wel aangeraden.

Wat maakt een Brommerverzekering Goedkoop?

Je wilt je brommer goedkoop verzekeren en je vraagt je af wat de prijs van je brommerverzekering bepaalt? Er zijn verschillende factoren die de prijs van je brommerverzekering gaan beïnvloeden. Hieronder wordt uitgelegd wat de goedkoopste verzekering inhoudt en welke factoren de prijs van je brommerverzekering kunnen beïnvloeden.

Wat is de Goedkoopste Brommerverzekering?

De goedkoopste brommerverzekering bestaat enkel uit de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid (BA). Deze waarborg vergoedt enkel de schade die je aan derde veroorzaakt en niet je eigen materiële en lichamelijke schade.

Als je enkel een BA wilt is het belangrijk te kijken naar de waarde van je brommer. Voor een oudere brommer met een lage waarde is het minder belangrijk om de materiële schade aan de brommer te verzekeren. Je kan dan beter enkel voor een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten al dan niet in combinatie met een bestuurdersverzekering om jezelf te verzekeren. Voor een nieuwe brommer van een hoge waarde kan het interessant zijn om je brommer met een omnium te verzekeren zodat je na een ongeluk volledig gedekt bent.

Wat bepaalt de Prijs van mijn Brommerverzekering

Er zijn verschillende factoren die een invloed hebben op de prijs van een brommerverzekering:

 • De leeftijd van de brommer.
 • De ervaring van de bestuurder.
 • De woonplaats.
 • De cilinderinhoud van de brommer.

Combinatie van Verzekeringen: een Goedkopere Brommerverzekering!

Het is ook mogelijke een korting te krijgen op je brommerverzekering als je de verzekering van een motor en een brommer of een auto en een brommer combineert. Dit is echter enkel mogelijk voor brommers met een cilinderinhoud van 125cc of meer. Door beide voertuigen bij dezelfde verzekeraar te verzekeren heb je niet enkel het voordeel dat je verzekeringen gecentraliseerd zijn, maar geniet je vaak van een korting op je verzerkingen.

 

De goedkoopste brommerverzekering bestaat enkel uit een BA. Je kan zelf kiezen welke waarborgen je daarnaast nog afsluit, afhankelijk van het risico waarvoor je beschermd wilt zijn. Met Yago kan je een simulatie maken van je brommerverzekering en een verzekering vinden die bij je past.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.