Yago ex-Seraphin
My Yago

Hoeveel kost een Brommerverzekering?

  • Gratis Simulatie en Offerte
  • Specialist in brommerverzekeringen
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Je wilt een Brommer Verzekeren en de Kosten Vergelijken? 🛡️ Vind een Brommerverzekering met Yago: Gratis Simulatie en Offerte !

Je wilt een nieuwe brommer kopen en je vraagt je af wat een brommerverzekering kost? Of je wilt de kosten van je brommerverzekering vergelijken met andere verzekeraars? Met Yago kan je gratis online een simulatie maken van je brommerverzekering.

Yago werkt samen met verschillende brommerverzekeringsmaatschappijen. Ze heeft de verschillende brommerverzekeringen vergeleken en onderhandelt over de prijs. Hierdoor vindt ze voor ieder klant een brommerverzekering op maat en tegen de beste prijs.

 

Dit artikel geeft je meer informatie over de kosten die verbonden zijn aan een brommerverzekering. Wij leggen de verschillende waarborgen uit en je vindt informatie over wat de prijs van je motorverzekering beïnvloedt.

De Kosten van een Brommerverzekering: De verschillende Waarborgen

Als je een brommerverzekering afsluit kan je kiezen voor verschillende waarborgen. Elke waarborg heeft natuurlijk zijn eigen prijs die kan verschillen tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen. De wettelijke verplichte verzekering bestaat enkel uit de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Wij sommen kort even alle waarborgen voor je op:

  • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg is wettelijk verplicht. Ze komt tussen voor de schade aan derden. Ze betaalt de schade die je met je brommer veroorzaakt aan anderen. Ze betaalt niet de schade die je zelf oploopt.
  • De rechtsbijstand: Deze waarborg betaalt de verschillende kosten die je kan oplopen in het schadebeheer van je brommer zoals de kosten van een tegenexpertise, de honoraria van de advocaten en de gerechtskosten bij een geschil m.b.t de verantwoordelijkheid van een ongeval, enz.
  • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg beschermt je als bestuurder van de brommer. Ze komt tussen in geval van lichamelijke schade. Ze betaalt de ziekenhuiskosten en komt ook tussen in geval van permanente arbeidsongeschiktheid.
  • De omniumverzekering: Er zijn twee soorten omniums. De mini-omnium dekt de materiële schade veroorzaakt aan je voertuig door brand, natuurrampen, glasbreuk en een aanrijding met een dier. De full omnium is de meest volledige dekking voor materiële schade. Naast de dekking van de mini omnium dekt de full omnium ook de schade veroorzaakt door (poging tot) diefstal en de schade aan je brommer na een ongeval waarvoor jij in fout bent.
 

Een burgerlijke aansprakelijkheidheidsverzekering (BA) is in België verplicht voor elke brommer die ingeschreven staat bij de DIV. Als je zonder BA de weg op gaat riskeer je tot € 6000 boete en 6 maanden celstraf. Alle andere waarborgen zijn optioneel maar worden wel aangeraden.

Welke Factoren bepalen de Kosten van een Brommerverzekering?

De kosten van een brommerverzekering zijn afhankelijk van het risico dat een verzekeringmaatschappij neemt om jou te verzekeren. Het risico wordt meestal bepaalt door de:

  • De leeftijd van de brommer.
  • De ervaring van de bestuurder.
  • De plaats waar de brommer gebruikt wordt.
  • De cilinderinhoud van de brommer.

Als je een brommer hebt van 125cc of meer kan je genieten van een extra korting. Dit is mogelijk als je jouw brommerverzekering en autoverzekering (of andere motorverzekering) bij één verzekeraar combineert. Je kan altijd Yago contacteren voor meer informatie over de combinatie van verzekeringen.

Wat Kost een Brommerverzekering bij Yago?

Yago heeft zich gespecialiseerd in brommerverzekeringen. Bij ons kan je online een simulatie maken voor je brommerverzekering. Al meer dan 10.000 motorrijders deden bij onse een simulatie. Wij hebben slecht 8 gegevens van je nodig en in enkele minuten zoeken wij voor jou de brommerverzekering die het best bij je past.

Voor meer informatie over een brommerverzekering kan je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs. Dit kan via mail op [email protected] of je kan je terug laten bellen door één van onze experts op een moment dat jou past.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.