Yago
My Yago
navigation-menu

Alles weten over de prijs van een motorverzekering in België

 • Bereken jouw prijs
 • Maak een online simulatie
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Ontdek hier de prijs van een motorverzekering. Yago legt je uit hoe deze prijs berekend wordt, eenvoudig en snel! 🚀

Je hebt een motor en wil je deze verzekeren? Hier vind je alle informatie over verschillende Belgische motorverzekeringen. Met Yago, de eerste Belgische digitale verzekeringsmakelaar kan je alle prijzen van verzekeraars vergelijken en de formule vinden die het best bij je past!

Alle verzekeringsmaatschappijen hebben andere voorwaarden en hanteren tarieven. Yago werkt met verschillende maatschappijen die gespecialiseerd zijn in motorverzekeringen. Dit staat ons toe om hun voordelen te groeperen en je een verzekering aan te bieden aangepast aan jouw behoeften en budget.

 

In dit artikel vind je informatie over:

 • De criteria die de prijs van jouw motorverzekering bepalen.
 • Hoe je een goedkope verzekering kan vinden die je volledig beschermt.
 • De verschillende prijzen van motorverzekeringen bij Yago.

Hoeveel kost een motorverzekering?

Natuurlijk is het prijskaartje een belangrijke factor in de keuze van een verzekering. Deze hangt steeds af van verschillende factoren, en van jouw persoonlijke situatie. Maak nu een simulatie met Yago en bereken de prijs van je motorverzekering in enkele klikken!

Hoe wordt deze prijs bepaald?

Bij de meeste verzekeraars zijn de tarieven in het algemeen afhankelijk van de volgende factoren:

 • De leeftijd van de motor
 • De cilinderinhoud
 • De woonplaats en plaats van gebruik van de motor
 • De ervaring van de bestuurder

Let op: Bepaalde merken (zoals Harley-Davidson en Ducati) hebben hun eigen verzekeringspartners.

 

Loic R., Yago-klant sinds 2018: "Ik heb 3 motors, elk met een ander vermogen. Dankzij de formule van Yago kan ik ze alle drie verzekeren voor een uitstekende prijs. Door deze verzekeringen te combineren heb ik nog eens extra korting gekregen. En bij vragen kon ik eenvoudig weg Laura van de dienst schadegevallen contacteren. Super voor zo'n prijs!"

Bij Yago hangt de prijs van jouw motorverzekering niet af van de cilinderinhoud. Dit geldt voor motoren vanaf 125cc.

Wat is het verschil tussen een verzekering bij een concessiehouder en een makelaar?

Wanneer een concessiehouder een motor verkoopt, biedt deze ook vaak een speficiek verzekeringspakket aan voor de motors die hij zelf verkoopt. Dit is vaak in samenwerking met een specifieke partner, waardoor je een beperkte keuze hebt.

Een onafhankelijke makelaar daarentegen bekijkt alle aanbiedingen op de markt. Je makelaar zal op zoek gaan naar de formule vinden die het best past bij jouw specifieke situatie.

Yago zal je hiernaast ook helpen bij het beheer van je schade en staat aan jouw zijde als je op zoek bent naar een voordeliger contract. Ontdek hier hoeveel jouw motorverzekering zal kosten.

Tot € 1000 goedkoper met Yago

Voor Yago-klanten met een omnium, zonder een combinatie auto-motorverzekering, is hun contract tussen €100 tot €1000 goedkoper. Hoe groter de cilinderinhoud van je motor, hoe meer je zal besparen.

Door het grote aanbod van directe verzekeraars kost het veel tijd om twee of drie online offertes te verkrijgen. Met Yago is dit proces geautomatiseerd en kan je in slechts enkele klikken een prijssimulatie ontvangen van verschillende verzekeraars. Daarnaast kan je zelfs je verzekering afsluiten zonder uit je zetel te komen. Zo ben je in een mum van tijd de weg op!

Verzeker vandaag je motor in enkele klikken, en morgen ben je veilig onderweg!

Hoe vind ik een goedkope motorverzekering met een volledige bescherming ?

Verschillende maatschappijen bieden verschillende contracten aan met verschillende waarborgen en prijzen. Soms is het moeilijk dit allemaal te kunnen vergelijken. Daarom maakt Yago deze simulatie voor jou. Wij zoeken de verzekering die het meest is aangepast aan jouw benodigdheden.

Dit zijn de meest voorkomende waarborgen van een motorverzekeringscontract:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid is de wettelijk verplichte verzekering. Het dekt de schade die je aan derden veroorzaakt.
 • Een omnium dekt je voor alle materiële schade die veroorzaakt kan worden aan je voertuig, zoals brand, diefstal, natuurrampen enz.
 • De bestuurdersverzekering dekt de lichamelijke schade van de bestuurder van de motor en zijn familie.
 • Bijstand helpt u als u in panne valt.
 • De rechtsbijstand betaalt de kosten in geval van een juridische procedure; Het is de verzekering voor een goed schadebeheer.

Combinatie Auto-Motorverzekering

Je autoverzekering combineren met de verzekering van je motor zorgt ervoor dat je het beheer van je contracten voor al jouw voertuigen centraliseert. Hier bovenop krijg je nog eens een extra korting als je een combinatieverzekering neemt.

 

De kosten van een motorverzekering hangen af van verschillende factoren.

    
 • De leeftijd van het voertuig.
 • De ervaring van de bestuurder.
 • Een eventuele combinatie.
 • Bij wie je de verzekering afsluit.

Maak nu gratis en snel een simulatie met Yago, sluit binnen enkele minuten online jouw verzekeringscontract af en je kan morgen veilig de weg op! Eenvoudig en snel!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.