Yago
My Yago
navigation-menu

Hoe maak ik Simulatie van mijn Motorfietsverzekering?

 • Een Motorfietsverzekering op maat
 • Gratis Simulatie en Offerte
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
De Makelaar gespecialiseerd in Motorfietsen⭐. Al meer dan 10.000 Motorrijders deden een Simulatie met Yago. En jij?

Je bent op zoek naar een verzekering voor jouw motorfiets? Met Yago kan je gratis een simulatie maken van jouw motorfiets verzekering. Dankzij een samenwerking met verschillende gerenommeerde verzekeraars heeft Yago één van de beste motorfietsverzekeringen op de markt kunnen samenstellen.

 

In dit artikel vind je informatie over:

      
 • De verschillende waarborgen van een motorfietsverzekering.
 • Hoe je met Yago een motorfietsverzekering kan vinden op maat.

Wat zijn de voordelen van een Motorfietsverzekering met Yago?

Yago wil de beste motorfietsverzekering van België aanbieden. Als je ouder bent dan 30 jaar dan vind je een verzekering voor € 250 onafhankelijk van het vermogen of de cilinderinhoud of het merk van je motor. Dankzij onze innovatie geven wij je de mogelijkheid om van huis uit jouw verzekering af te sluiten, en dat zonder een stapel papierwerk. Bij Yago kan dit eenvoudig en snel via internet. Je kan zelfs online je contract ondertekenen !

Als je schade hebt kan je dit online aangeven via jouw Yago account en zal je snel door jouw verzekeringsmaatschappij vergoed worden.

Welke Verzekering voor je Motorfiets?

Je hebt een nieuwe motor en vraagt je af waarvoor je jezelf wil beschermen? Het is verplicht je te verzekeren voor schade aan derden (de burgerlijke aansprakelijkheid). Maar er zijn ook nog vele andere opties om jezelf en je motor te beschermen voor verschillende situaties bv. als je valt.

 • De burgerlijke aansprakelijkheid dekt de schade die je veroorzaakt aan derden. Dit is het wettelijke minimum. Bij Yago bieden we een burgerlijke aansprakelijkheid vanaf € 250 als je ouder bent dan 30 jaar.
 • De bestuurdersverzekering is ook een belangrijke verzekering voor motorrijders. Waarom zou je niet jezelf verzekeren als je ook jouw motorfiets verzekert? Vanaf € 80/jaar kan je jezelf verzekeren als bestuurder van je motor. Ze beschermt je ook als je andere voertuigen bestuurt: Zelfs als je te voet bent!
 • Rechtsbijstand, deze verzekering is sterk aangeraden. Bij 75% van de ongevallen zijn de motorrijders in hun recht. In geval van vluchtmisdrijf gaat de rechtsbijstand de kosten op zich nemen voor het bekijken van de de camerabeelden, het ondervragen van getuigen, enz. Daarnaast komt ze ook tussen bij een geschil tussen jou en een andere partij na schade. Ze dekt de kosten van de procedure en de administratieve kosten. Het is een verzekering voor een goede afhandeling van een schadegeval!
 • Bijstand is de waarborg die zorgt voor een snelle pechverhelping mocht je een defect of ongeval hebben. Je zal blij zijn deze dekking te hebben wanneer je pech hebt en er niemand of niets in de buurt is om jou te helpen.

Een Omnium voor jouw Motorfiets

Je hebt ook nog de waarborg omnium voor je motorfiets. De omniumverzekering dekt de materiële schade die veroorzaakt wordt aan jouw motorfiets. Hierbij wordt nog eens een onderscheid gemaakt tussen een full Omnium en een mini omnium. De mini omnium dekt de materiële schade veroorzaakt door:

 • Brand.
 • Natuurrampen.
 • Aanrijding met een dier.
 • Glasbreuk.

De beste dekking voor jouw motor is de full omnium. Deze beschermt je voor:

 • Diefstal en poging tot diefstal.
 • Brand, natuurrampen, aanrijding met een dier, glasbreuk (een mini omnium).

Let op ! Als jouw motorfiets meer dan 5 jaar ingeschreven is en je bent niet verzekerd voor een omnium, kan je bij Yago niet meer genieten van een mini omnium of een full omnium.

De Motorfiets verzekering vergelijken.

Je kan met Yago gratis een simulatie online doen en kijken naar de verschillende formules voor jouw profiel. Als je verzekeringen wilt vergelijken is het belangrijk te kiezen welke waarborgen je wil. Als je jouw waarborgen hebt gekozen kan je kijken naar de verschillende verzekeringsmaatschappijen en dezelfde waarborgen vergelijken. Yago heeft verschillende motorfietsverzekeringen berekend. Ze heeft verschillende verzekeringen vergeleken en onderhandeld met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo heeft ze één van de beste motorfietsverzekeringen van de markt.

 

Een goede motorfietsverzekering is de garantie van een goede bescherming wanneer je met je motor de weg opgaat. Als je verschillende verzekeringen bekijkt is het belangrijk de waarborgen te vergelijken. Met Yago kan je eenvoudig en snel een verzekering vinden die bij je past.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.