Yago ex-Seraphin
My Yago

Wat moet je weten voor het verzekeren van je brommer of scooter?

 • Alles weten over de scooterverzekering
 • Vind snel de scooterverzekering die bij je past!
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Je scooter of brommer verzekeren? Maak een simulatie en vergelijk verschillende scooterverzekeringen! Voor alle scooters van 50 cc tot 125 cc ✔️

Ben je op zoek naar een verzekering voor je scooter? Met Yago kan je online scooterverzekeringen vergelijken voor scooters van 50cc tot 125cc. Bovendien kan je deze meteen afsluiten zonder uit je zetel te komen!

Als digitale verzekeringsmakelaar kan Yago onafhankelijk advies geven en de verzekering zoeken die het best bij je past!

Je scooter verzekeren: het verschil tussen 50cc en 125cc

Er bestaat een groot verschil in scooters. Ze worden opgedeeld in drie verschillende klassen:

 1. Scooters klasse A: Je mag met deze scooters rijden zonder rijbewijs. Ze hebben een maximaal vermogen van 50cc of een elektrische motor. De maximale snelheid van een scooter klasse A is 25km/u.
 2. Scooters klasse B: Voor deze scooters heb je een AM rijbewijs nodig. Je mag deze scooters besturen vanaf 16 jaar op voorwaarde dat je geen passagier meeneemt (dat mag pas vanaf 18 jaar). Ze hebben een cilinderinhoud van maximaal 50cc en een maximale snelheid van 45 km/u.
 3. Scooters van 125 cc of meer: Voor scooters van 125cc heb je een A1 rijbewijs nodig. Voor alles scooters en motors met een hogere cilinderinhoud heb je een A2 rijbewijs nodig.

Wat is de prijs van een verzekering voor een scooter van 125cc?

Hoeveel je zal betalen voor het verzekeren van je motor of scooter van 125cc hangt af van de waarborgen die je afsluit in je verzekering. Er zijn 5 verschillende waarborgen die elk een specifieke dekking (bescherming) geven tegen bepaalde risico's:

 • De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering: Deze verzekering is in België wettelijk verplicht voor alle scooters. Ze komt tussen in geval van schade aan derden. Dit wil zeggen dat ze alle kosten op zich neemt voor de schade die je veroorzaakt aan de tegenpartij tijdens een ongeval waarbij je in fout bent.
 • De rechtsbijstand : Deze waarborg is niet verplicht maar wel sterk aangeraden door Yago. Het betaalt alle kosten die noodzakelijk kunnen zijn in geval van een geschil over de verantwoordelijkheid van het ongeval. De rechtsbijstand zal ook tussenkomen als je het niet eens bent met de uitgevoerde expertise en zal de kosten van de tegenexpertise betalen.
 • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg verzekert alle lichamelijke schade die je kan oplopen tijdens het besturen van je scooter. Medische kosten na een ongeval worden door de bestuurdersverzekering betaald. Mocht er permanente arbeidsongeschiktheid optreden, zal de bestuurdersverzekering dit ook deels vergoeden.
 • Bijstand: Deze waarborg zal de kosten dekken wanneer je pech hebt met je scooter. Het is een waarborg voor een snelle takeldienst.
 • De omniumverzekering: De omnium wordt aangeraden als je een nieuwe scooter wilt verzekeren. Deze waarborg dekt de materiële schade aan je scooter. Er zijn twee verschillende omnium verzekeringen. De mini omnium die de schade dekt door brand, natuurrampen, glasbreuk of aanrijdingen met een dier. En de full omnium die de mini omnium aanvult met de schade die veroorzaakt wordt bij diefstal of poging tot diefstal.

Je nieuwe scooter is verzekerd: hoe schrijf je deze nu in?

Bij Yago is dit heel gemakkelijk. Als je een nieuwe scooter verzekert via Yago, gaan wij ervoor zorgen dat je scooter ingeschreven wordt. Wij regelen dit online via de DIV en zorgen dat de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs verzonden worden naar het adres dat jij opgeeft.

Tweedehands voertuigen kunnen we jammer genoeg niet online inschrijven. Hiervoor zal je zelf langs moeten gaan bij de DIV met een aanvraag tot inschrijving en een certificaat dat je van ons krijgt eenmaal je verzekerd bent.

Een goedkope verzekering voor je scooter

Bij Yago bieden we je scooterverzekeringen van een vijftiental verzekeringsmaatschappijen aan. De prijs is afhankelijk van de waarborgen die je zelf kiest en de verzekeringsmaatschappij die je selecteert.

Maak een simulatie met Yago en je ontvangt een offerte voor de scooter die je wilt verzekeren. Als je nog vragen hebt kan je ook altijd contact opnemen met één van onze adviseurs.

Hoe kan je veilig met je scooter rijden?

Scooters worden steeds populairder in de Belgische steden. Maar als je jezelf verplaatst met een scooter moet je altijd volgende documenten bij je hebben:

 • Je identiteitskaart.
 • Je rijbewijs (AM als je met een brommer klasse B rijdt).
 • Je groene kaart (certificaat dat je verzekerd bent).

Het is verplicht om altijd een helm te dragen wanneer je met je scooter rijdt! Dit geldt ook voor scooters van klasse A waarvoor je geen rijbewijs nodig hebt.

 

In België is het verplicht je scooter te verzekeren. Je kan de burgerlijke aansprakelijkheid aanvullen met andere waarborgen afhankelijk van de risico's waartegen je jezelf wilt beschermen. Met Yago vergelijk je snel verzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen en vind je de verzekering die bij jou past!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.