Yago ex-Seraphin
My Yago

De motorverzekering van Corona Direct: wat moet je allemaal weten?

  • Maak een motorverzekering simulatie: eenvoudig en snel
  • Zoek een verzekeraar
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Jezelf en je motor beschermen met de motorverzekering van Corona Direct? 🏍️ Maak een simulatie en ontdek je prijs binnen 1 minuut! Ontdek onze verschillende opties voor een optimale dekking.

Wil je graag je motor verzekeren en denk je eraan om een motorverzekering af te sluiten bij Corona Direct? Vele Belgische motorrijders maken ook deze keuze. In dit artikel vind je informatie over wie Corona Direct precies is, welke waarborgen ze biedt en hoe je eenvoudig contact kan opnemen met hun team.

Met Yago, je digitale makelaar, kan je eenvoudig en snel een motorverzekering simulatie maken. Of je nu klant bent of niet! De simulatie is gratis en vrijblijvend.

De Corona Direct motorverzekering : wie is Corona Direct?

Corona Direct is de directe verzekeraar van Belfius bank. Wat is een directe verzekeraar precies? Een directe verzekeraar biedt verzekeringscontracten zonder tussenpersoon. Alle communicatie gebeurt dus ofwel per telefoon, ofwel per mail.

Wat zijn de voordelen van een verzekeringsmakelaar?

Een verzekeringsmakelaar biedt verschillende voordelen ten opzichte van een directe verzekeraar. In geval van een probleem met je motorverzekering kan je bij een directe verzekeraar niet naar een agentschap en krijg je geen gepersonaliseerde oplossing. De enige manier om een offerte te krijgen is door langs te gaan bij een concessiehouder die een verzekering aanbiedt in samenwerking met Corona Direct.

Met Yago als digitale makelaar daarentegen geniet je van alle voordelen van directe verzekeraars, zonder de ongemakken. Bij ons krijg je steeds onafhankelijk en deskundig advies over meer dan dertig verzekeringsmaatschappijen. En als je een probleem hebt staat Yago als jouw makelaar voor je klaar. Samen gaan we op zoek naar de oplossing die het best bij je past!

 

De meerwaarde van Yago? Alle onze diensten zijn online: je verliest geen tijd en je hoeft niet meer naar je verzekeringsmakelaar te gaan. Dit alles terwijl je geniet van een uitstekende kwaliteit en alle voordelen van een directe verzekeraar.

Wat zijn de waarborgen van de Corona Direct motorverzekering?

Zoals elke verzekering heeft de Corona Direct motorverzekering verschillende opties. Je kan zelf kiezen welke waarborgen je wil afsluit naargelang de bescherming die je zoekt en het type motor dat je bezit.

  • De burgerlijke aansprakelijkheid (wettelijk verplicht).
  • Rechtsbijstand (behalve in het geval van een boete, of schade als gevolg van manifestaties of stakingen).
  • 24/24 uur bijstand.
  • Kleine omnium: Deze omvat waarborgen brand, diefstal, natuurrampen en in geval van aanrijding met dieren.
  • Full omnium : Deze omvat waarborgen in geval van brand, diefstal, voertuigschade, natuurrampen en aanrijding met dieren.

De geschiedenis van Corona Direct

Corona Direct bestaat al 90 jaar in België. Voorheen was de verzekeraar werkzaam onder de naam L'avenir of De Toekomst. Het bedrijf werd overgnomen door Noord Hollandsche Verzekeringen en later kwam het in handen van Artesia Banking Corportion, dat in 2001 werd overgenomen door Dexia. Hierdoor werd Corona een dochteronderneming van de groep Dexia waaruit later Belfius ontstond. Nu is Corona Direct onderdeel van Belfius Bank & Verzekeringen.

Hoe contacteer ik Corona Direct voor mijn motorverzekering?

Wil je Corona Direct rechtstreeks contacteren in verband met je Corona Motorverzekering? Je kan ze bereiken:
- Per telefoon: 02 244 23 23.
- Of via het contactformulier op hun website.

 

Corona Direct is de eerste Belgische directe verzekeraar. Ze biedt verschillende verzekeringsproducten waaronder de motorverzekering met verschillende mogelijke waarborgen zoals burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en assistentie bij pech. Yago, de eerste Belgische digitale makelaar, geeft je een vrijblijvend en onafhankelijk advies over jouw motorverzekering.

Met Yago kan je gemakkelijk en volledig digitaal een verzekering afsluiten. Dit alles terwijl je geniet van ons efficiënt en gepersonaliseerd advies. In minder dan een dag zijn jij en je motor verzekerd en kan je gerust de weg op voor een prachtige roadtrip.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Wij beschermen al
meer dan 12 000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2022
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

22 september 2022
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

28 oktober 2022
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2022
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.