Yago
My Yago

Hoe vind je de beste rentevoet voor je autolening?

  • Alle informatie die je nodig hebt voor je autolening
  • Vind de prijs van uw autoverzekering in 3 klikken
  • Snelle en eenvoudige ondersteuning met Yago
97%
van onze klanten beveelt Yago aan
Ontdek hoe je een kredietverstrekker kiest en hoe je onderhandelt over je autolening om te profiteren van de laagste tarieven.

Autoleningen zijn vaak de gemakkelijkste manier om je auto te financieren. Maar geld lenen kost ook geld. Je betaalt namelijk rente. Een goede rentevoet is dus van groot belang als je je kosten laag wilt houden. Hier vind je al het advies van Yago over hoe je de laagste rente voor je autolening kunt vinden.

Hoeveel kost een autolening?

Bij een autolening leen je het geld dat je nu nodig hebt en betaal je het later terug. Als je niet alleen het geleende bedrag terugbetaalt, betaal je ook rente als vergoeding aan je kredietverstrekker. Deze rente wordt berekend als een percentage van het geleende bedrag.

Er kunnen ook vaste kosten in rekening worden gebracht:

De hoogte van deze kosten hangt af van de kredietinstelling. Het JKP, of Jaarlijkse kostenpercentage, drukt het totaal van de rente en extra kosten uit als een percentage, zodat je aanbiedingen objectief kunt vergelijken.

Kies het juiste type krediet

Wist je dat er verschillende soorten autoleningen bestaan? Om de kosten van je lening te verlagen, kies je het meest geschikte type krediet voor je aankoop. De rentetarieven van nieuwe autoleningen zijn bijvoorbeeld aantrekkelijker dan die van tweedehands autoleningen, dus zorg ervoor dat je de eerste kiest als je een nieuw voertuig koopt.

Ons advies: Zorg ervoor dat je een bedrag en een looptijd kiest die overeenkomen met je behoeften (niet te veel en niet te weinig): deze twee parameters beïnvloeden je rentevoet en het bedrag dat je in totaal betaalt. Als je aflossingsperiode lang is, zal de rente lager zijn, maar betaal je in totaal ook meer rente. Vind het juiste evenwicht om je voertuig te financieren zonder dat het je meer kost dan nodig is.

Kredietaanbiedingen vergelijken

De eenvoudigste en meest effectieve manier om het beste tarief te krijgen is door aanbiedingen van kredietverstrekkers te vergelijken met behulp van een vergelijker voor autoleningen. Door een bank te kiezen die lagere rentetarieven biedt dan haar concurrenten, weet je zeker dat je goede voorwaarden krijgt.

Taux bas prêt auto

Kies het juiste moment om je autolening aan te gaan

In bepaalde periodes van het jaar dalen de tarieven voor autoleningen. Dit is vooral het geval tijdens het Autosalon, dat elk jaar in januari plaatsvindt. Dit is het moment waarop kredietverstrekkers aanbiedingen doen en hun rentetarieven verlagen (die vaak onder de 1% komen). Als je wilt profiteren van de best mogelijke rente, wacht dan een paar maanden voordat je er gebruik van maakt. Merk op dat deze promoties vooral gelden voor de aankoop van nieuwe auto's.

Breng uw zaak naar voren

Het is niet altijd gemakkelijk om te onderhandelen over een autolening, omdat de banken hun tarieven al tot het minimum verlagen om competitief te zijn. Het spreekt echter voor zich dat je betere voorwaarden krijgt als je je zaak zo goed mogelijk voor het voetlicht brengt.

Hier zijn enkele interessante punten om in gedachten te houden:

  • Je terugbetalingsgeschiedenis: als jij je leningen altijd op tijd hebt terugbetaald, aarzel dan niet om dit te vermelden aan je bankier.
  • Je financiële situatie: een vaste baan of een andere stabiele bron van inkomsten is een garantie voor de kredietverstrekker.
  • Verzekering: als jouw financiële situatie op papier niet ideaal is, kun je dit altijd compenseren door een kredietverzekering af te sluiten, wat jouw kredietverstrekker gerust moet stellen.
  • Een garantie: een waarborg aanbieden die je lening terugbetaalt als jij niet meer kunt betalen, is ook een teken van betrouwbaarheid voor de bank.

Hoe zit het met 0% krediet?

Als je op zoek bent naar de laagste rente, ben je zeker geïnteresseerd in een autolening met een 0% JKP krediet. Sommige dealers bieden dit aan, maar laat je niet te snel verleiden: achter dit type krediet gaan vaak een minder goed uitgeruste auto of extra voorwaarden schuil die je uiteindelijk meer kunnen kosten dan een conventionele banklening.

Auteur van het artikel

Marguerite Cazals de Fabel
Verzekeringsexpert bij Yago

Met meer dan 3 jaar ervaring bij Yago heeft Marguerite diepgaande kennis opgedaan van verzekeringen, met name auto- en motorproducten. Ze werkte als verzekeringsmakelaar bij Yago voordat ze copywriter werd. Bij Yago is ze ook verantwoordelijk voor partnerships.

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.