Yago ex-Seraphin
My Yago

Hospitalisatie
verzekering.
Eindelijk eenvoudig.

 • De beste zorg voor jou en je familie
 • Jouw hospitalisatiekosten 100% gedekt
96%
van onze klanten beval Yago aan in 2021

Wij beschermen al 8000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Wil je weten waarom jij Yago leuk gaat vinden?

Vergelijk en personaliseer jouw ziektekostenverzekering en die van je familie. Kies uit:
 • Ziekenhuisverzekering: je kosten zijn volledig gedekt, je bespaart duizenden euro's
 • Ambulante verzekering: 80% van jouw dagelijkse medische kosten worden vergoed (geneesmiddelen, homeopathie, medische consultatiekosten, enz.)
 • Tandartsverzekering: dekt jouw tandarts- en orthodontistkosten.

Wij staan aan je zijde voor jouw gezondheid

 • Je bent verzekerd met een toegewijde expert
 • Een verzekering voor de hele familie, afgesloten door 82% van de Belgen
 • In samenwerking met een vertrouwde marktleider: DKV

Yago is jouw verzekeringsmakelaar

Waaraan merk jij dit?
Met Yago aan je zijde
 • Weleggenje alles van A tot Z uit
 • Eenbeheerdervoor jouw dossier
 • Wijverdedigenje bij een claim
Zonder Yago
 • Je moet zelf de verschillende offertes vergelijken
 • Je moet je papierwerk zelfstandig beheren
 • Je staat de maatschappijen alleen te woord

Alles over de hospitalisatie verzekering

Alle antwoorden op je vragen

Waarvoor dient een Hospitalisatieverzekering?

In België is de hospitalisatieverzekering een ziekteverzekering die het verplichte ziekenfonds aanvult. Het zorgt ervoor dat je op een volledigere manier terugbetaald wordt in geval van een hospitalisatie en zodoende meer gemoedsrust wat betreft de betaling van je gezondheidszorgen. Elke burger moet een ziekenfonds hebben maar deze dekt enkel een beperkt deel van de ziekenhuiskosten.

Wegens de verschillende voordelen die een hospitalisatieverzekering kan bieden, kiest 82% van de Belgen ervoor deze af te sluiten.

Wat dekt de Hospitalisatieverzekering in België?

Om voor het grootste deel van je hospitalisatiekosten terugbetaald te worden, raadt Yago ex Seraphin het product DKV Hospi Flexi aan die één van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen aanbiedt op de markt. Deze verzekering zorgt voor:

 • Een onbeperkte vergoeding van de hospitalisatiekosten (Let op: neem je een eenpersoonskamer tijdens een dagopname, dan is dit een uitzondering. Alleen de kamerkosten worden niet gedekt door je DKV-hospitalisatieverzekering, echter worden de medische kosten in verband met je ziekenhuisopname wel door je hospitalisatieverzekering vergoed).
 • De kosten voor en na de hospitalisatie worden vergoed (1 maand voor en 3 maanden na de opname).
 • Je kan vrij kiezen in welk ziekenhuis je opgenomen wordt, alsook welke arts jou behandeld.
 • De ambulante medische kosten worden vergoed bij 30 ernstige ziektes die in verband zijn met je hospitalisatie.
 • Je krijgt een bijstand die wereldwijd geldt en in geval van een probleem geniet je van repatriëring.

De hospitalisatieverzekering kan worden afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij of een verzekeringsmakelaar. Bij Yago ex Seraphin werken we met verschillende verzekeringsmaatschappijen waaronder DKV. Wij vergelijken hospitalisatieverzekeringen zodat we je een dekking kunnen voorstellen die het best bij jouw profiel past.

De prijs van jouw hospitalisatieverzekering hangt af van je geboortedatum en de omvang van de gekozen dekkingen.

Aanbiedingen Hospitalisatieverzekeringen Vergelijken

Verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende hospitalisatieverzekeringen aan. Hier vind je een samenvattende vergelijking van verschillende aanbiedingen.

Maatschappij DKV Hospi Flexi Hospitalia + (ML) Hospi + 200 (MC) Ethias Hospi Quality +)
Onverwachte ziekenhuisopname in het buitenland Wereldwijd EU + enkele aanvullende landen. Beperkte interventie Wereldwijd. Beperkte interventie Wereldwijd
Algemene wachttijd geen 6 maanden 6 maanden 3 maanden
Individuele kamer ja, behalve bij een daghospitalisatie. Vrijstelling van 150 € voor de hele dag 150 € eigen bijdrage. Bijzondere voorwaarden voor de psychiatrie. Onbeperkt. Behalve voor de psychiatrie Ja, zonder vrijstelling
Medicatie in het kader van de hospitalisatie Onbeperkt indien tussenkomst RIZIV. Tot 10 000 € zonder tussenkomst RIZIV. Beperkt tussen 250 € en 1200 € per hospitalisatie Bijzondere beperkingen (bijvoorbeeld in geval van implantaten) Onbeperkt indien tussenkomst RIZIV. Tot 2 500 € zonder tussenkomst RIZIV.
Transportkosten in België Onbeperkte terugbetaling Beperkt tot 500€ van de verzekering voor dringend transport (100 of 112) naar het hospitaal Medisch dringend transport (nummer 100 of 112) met een vrijstelling van 75 € Beperkt tot 2 500 €
Periode voor/na hospitalisatie 30/90d. volgens onbeperkte wijze 30/90d. Bijkomend honorarium: Max. 1 X RIZIV 30/90d. Bijkomend honorarium: Max. 1 X RIZIV 60/180d
Aantal Ernstige Ziektes 30 31 26 33
Betaling Medi-Card hospitalia kaart Geen kaart AssurCard
Bijstand Ja - Ja, onder bepaalde voorwaarden Ethias Assistance is apart af te sluiten

Als je een hospitalisatieverzekering bij AXA zoekt, let er dan op dat AXA enkel professionele contracten afsluit.

In welke gevallen betaalt mijn Hospitalisatieverzekering mij niet terug?

De algemene uitsluitingen van het DKV hospitalisatieverzekeringscontract, voorgesteld door je digitale makelaar Yago ex Seraphin, zijn:

 • Als je al gehospitaliseerd bent geweest voor __aandoeningen en symptomen die al bestonden voorafgaand het afsluiten van je verzekeringsovereenkomst. Bijvoorbeeld, als je een DKV hospitalisatieverzekering afsluit terwijl je al zwanger bent, zal de hospitalisatieverzekering je niet voor de zwangerschap dekken. Integenstelling, ben je bijvoorbeeld wel gedekt als je een operatie moet laten uitvoeren wegens een val die na het afsluiten van het verzekeringscontract heeft plaats gevonden.
 • Als je gehospitaliseerd wordt na het verbruik van drugs of alcohol.
 • Als je gehospitaliseerd wordt voor een preventieve interventie, een sterilisatie, contraceptie of een vaccinatie.
 • Als je gehospitaliseerd wordt in het kader van een IVF, MBV of draagmoederschap.
 • Als je gehospitaliseerd wordt in het kader van een esthetische ingreep.

In deze gevallen worden de extra kosten met betrekking tot de ziekenhuisopname die niet door de zorgverzekering gedekt worden bij jou in rekening gebracht.

Is het mogelijk een Hospitalisatieverzekering Af te Sluiten zonder Wachttijd?

De wachttijd is een periode bepaalt door verzekeringsmaatschappij die in werking treedt op het moment van aanvang van je verzekeringscontract. Gedurende deze periode ben je niet verzekerd.

Met het DKV Flexi contract van Yago ex Seraphin, geniet je meteen van een hospitalisatieverzekering zonder wachttijd. Je bent dus gedekt voor de geplande hospitalisatie als gevolg van een ongeval, een ziekte of een zwangerschap die zich voordoet na het afsluiten van de overeenkomst.

De DKV Flexi verzekering van Yago ex Seraphin is dus een uitstekende optie in geval van zwangerschap omdat je meteen van je hospitalisatieverzekering kan genieten.

Hospitalisatieverzekering zonder Medische Vragenlijst?

Het medisch vragenformulier moet ingevuld worden voorafgaand het afsluiten van een hospitalisatieverzekering, dit is ongeacht de verzekeringsmaatschappij. Er zal je gevraagd worden om al je behandelingen, operaties, ziektes of aandoeningen aan te geven. De meeste verzekeraars zullen geen hospitalisatieverzekering met je afsluiten zonder dat je eerst een medisch vragenformulier invult.

Waarom is het zo moeilijk een hospitalisatieverzekering te vinden zonder eerst een medische vragenlijst in te moeten vullen? Omdat de medische vragenlijsten een essentieel deel uitmaken van het hospitalisatieverzekeringscontract. Als je lijdt aan een ziekte of een bepaalde aandoening, zal je niet voor deze ziekte of de bepaalde aandoening gedekt worden (of je zal in sommige gevallen een duurdere verzekeringspremie moeten betalen).

Om goed gedekt te zijn, is het dus aangeraden je hospitalisatieverzekering zo snel mogelijk af te sluiten zodat je altijd gedekt bent in geval van een ziekte of een zwangerschap.

Wanneer je een medische vragenlijst invult is het dus belangrijk goed al je gezondheidsproblemen aan te duiden. Als de maatschappij een nalatigheid ontdekt, kan je als fraudeur beschouwd worden.

Hoe een Hospitalisatieverzekering Opzeggen?

Je kan je hospitalisatieverzekeringscontract bij jouw verzekeringsmakelaar opzeggen door dit 3 maanden voorafgaand de jaarlijkse vernieuwingsdatum van je contract te doen. Door voor Yago ex Seraphin te kiezen, ontdoe je jezelf van alle administratieve stappen om jouw contract op te zeggen, wij doen alles voor jou.

Echter willen we je aanraden om goed na te denken voordat je dit type contract opzegt. Als je een nieuwe hospitalisatieverzekering afsluit, moet je het medische formulier invullen en bent u misschien niet meer zo goed gedekt als voorheen als jouw gezondheid in de tussentijd is verslechterd.

Hoe een Hospitalisatieverzekering van het Werk Verlengen?

Bij sommige bedrijven kunnen de werknemers van een hospitalisatieverzekering genieten die wordt afgesloten door hun werkgever. Als dit ook bij jou het geval is en je wil bij dit bedrijf stoppen met werken, dan kan je de hospitalisatieverzekering persoonlijk verder zetten.

Er bestaan bepaalde voorwaarden om een hospitalisatieverzekering te behouden en te vermijden dat je meer moet betalen bij een volgende hospitalisatieverzekering:

 • Je moet ten minste 2 jaar gedekt zijn geweest door de hospitalisatieverzekering van je werkgever.
 • Je hebt maximaal 105 dagen nadat je bent gestopt met werken bij dit bedrijf om de administratieve stappen uit te voeren om de hospitalisatieverzekering te behouden.
 • Je zal een vragenformulier moeten invullen en opsturen naar de betreffende verzekeringsmaatschappij.

Aarzel niet om raad te vragen aan je verzekeringsmakelaar Yago ex Seraphin die deze stappen voor jou kan uitvoeren.

Losse Hospitalisatieverzekering

Het is mogelijk om een losse hospitalisatieverzekering af te sluiten die geen waarborgen omvat voor tandzorgen of ambulante kosten.

Bijvoorbeeld, Hospi FLexi is een gezondheidsverzekering die enkel ziekenhuisopnamen dekt. Als je deze verzekering afsluit zal enkel de hospitalisatie verzekerd zijn, zonder andere gezondsheidverzekeringen zoals bijvoorbeeld ambulante kosten.

Losse Hospitalisatieverzekering- Kan ik een Eenpersoonskamer nemen?

Als je gehospitaliseerd wordt voor een dagopname en als je om een eenpersoonskamer vraagt (en geen tweepersoonskamer) dan dekt de DKV hospitalisatieverzekering in het algemeen niet de bijkomende kosten.

Als je gehospitaliseerd wordt voor ten minste één nacht dan zullen alle kosten gedekt zijn (gemiddeld 150€ vrijstelling voor het hele verblijf).

De Verzekering Ambulante Kosten

Bij Yago ex Seraphin stellen we een volledig pakket van gezondheidsverzekeringen voor waarin ook je ambulante kosten gedekt zijn.

Dit pakket is zeer interessant, vooral als je een gezin hebt. Het zorgt ervoor dat je tot 80% gedekt bent in geval van:

 • Doktersbezoeken en medische consulten, behalve tandheelkundige zorg.
 • Verpleegkundige zorg, fysiotherapie, enz.
 • Medisch materiaal zoals krukken, gehoorapparaten, gipsen, enz.
 • Medische prothesen en kunstledematen.
 • Medicijnen en verbanden.
 • Homeopathie, osteopathie, chiropractie en acupunctuur.

Voor de verzekering ambulante kosten, is er een wachttijd van 3 maanden. Maar als je het volledig gezondheidspakket afsluit met Yago ex Seraphin zal je geen wachttijd hebben.

Tandeheelkundige Verzekering - DKV Smile

Tandzorgen worden niet gedekt door de verzekering Ambulante Kosten. Daarom kan het verstandig zijn dit te vervolledigen met een tandheelkundige verzekering. Met deze verzekering ben je jaarlijks tot 1.500€ gedekt voor tandzorgen vanaf het 4de jaar van de verzekering.

12 maanden na het afsluiten van je tandheelkundige verzekering is 80% van de tandzorgen, parodontale, orthodontische en gebitsprothesen gedekt.

De vragen over je hospitalisatieverzekering

Is de hospitalisatieverzekering verplicht in België?

De hospitalisatieverzekering is niet verplicht in België, maar ze is aangeraden omdat de hospitalisatiekosten sterk kunnen oplopen.

In België is het wel verplicht lid te zijn van een ziekenfonds die een deel van de medische kosten dekt. De hospitalisatieverzekering is dus een belangrijk aanvulling aan het verplichte ziekenfonds.

Wat is de hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat je gedekt bent in geval van een hospitalisatien (ziekte, bevalling, ongeval, enz.). Ze kan ook de kosten dekken voor en na de hospitalisatie.

Waarom een hospitalisatieverzekering afsluiten?

De hospitalisatieverzekering is niet verplicht maar ze is onmisbaar want:

 • Ze dekt de hospitalisatiekosten die niet betaald worden door je ziekenfonds. Deze kunnen oplopen tot enkele duizenden euro's
 • Ze dekt de kosten voor en na de hospitalisatie (radiografie, opvolging na een operatie, enz.)
 • Ze kan je dekken in geval van een ernstige ziekte
 • Ze kan een verblijf betalen in een eenpersoonskamer
 • Ze stelt je in staat gerust een overnachting te doen in het ziekenhuis
 • Ze vergemakkelijkt de administratieve stappen met het ziekenhuis

Hoeveel kost een hospitalisatieverzekering?

De prijs van een hospitalisatieverzekering is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Je profiel
 • De franchise
 • De interventieplafonds
 • Je geboortedatum
 • De natuur en het aantal waarborgen

Hoe een hospitalisatieverzekering kiezen?

De keuze van je hospitalisatieverzekering is afhankelijk van jouw budget en jouw profiel. Bijvoorbeeld een contract dat een hospitalisatie in een eenpersoonskamer dekt, zal duurder zijn dan een contract dat enkel een verblijf in een tweepersoonskamer dekt. Je kan beroep doen op je digitale makelaar om je te helpen de beste keuze te maken. Wij vergelijken met jou verschillende hospitalisatieverzekeringen en helpen je de juiste beslissing te nemen.