Yago
My Yago

Je autoverzekering.
Eindelijk eenvoudig.

 • Vanaf €26,99/maand
 • Een volledig gepersonaliseerde digitale autoverzekering
 • Juridische dienstverlening in geval van schade
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024

Yago voor je autoverzekering? Jazeker!

Vergelijk eenvoudig je verzekeringen vanaf je smartphone
Bereken en vergelijk jouw tarief in 3 minuten
 • Een verzekering op maat
 • Vele kortingen beschikbaar, afhankelijk van je profiel
 • Vergelijk meteen onze 10 partnerbedrijven
Snel verzekerd

In een paar klikken verzekerd !

 • Binnen 3 minuten een offerte
 • Wij vergelijken de markt
 • Een compleet aanbod voor al jouw verzekeringen
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024

Yago is jouw verzekeringsmakelaar

Waaraan merk je dit?
Met Yago aan je zijde
 • Weleggenje alles van A tot Z uit
 • Eenbeheerdervoor jouw dossier
 • Wijverdedigenje bij een claim
Zonder Yago
 • Je moet zelf de verschillende offertes vergelijken
 • Je moet je papierwerk zelfstandig beheren
 • Je staat de maatschappijen alleen te woord

Alles over de autoverzekering

De antwoorden op al je vragen

Heb je een nieuwe auto gekocht of wil je je huidige autoverzekering vergelijken? Wil je zeker zijn dat je gedekt bent met de juiste waarborgen, tegen de juiste prijs? Als onafhankelijke verzekeringsmakelaar werkt Yago samen met meer dan 30 verzekeringsmaatschappijen en helpen wij je met het vergelijken van verschillende autoverzekeringen op basis van een aantal factoren. Ga je voor enke burgerlijke aansprakelijkheid, omnium, met of zonder franchise? Onze Yago-experten helpen je de beste verzekering voor jouw auto te vinden.

De waarborgen: welke kiezen?

De verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering kan als basisdekking uitgebreid worden met een aantal aanvullende verzekeringen om je beter te beschermen tegen lichamelijke en materiële schade, zowel in België als in het buitenland.

Burgerlijke aansprakelijkheid BA + Mini omnium BA + Omnium
Schade aan derden
Glasbreuk
Brand
Natuurrampen & aanrijding van dieren
Diefstal
Materiële schade door ongeval of vandalisme

De burgerlijke aansprakelijkheid

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is wettelijk verplicht voor elk voertuig op de openbare weg in België, en bevat de minimumbescherming. Het dekt de lichamelijke en materiële schade aan anderen wanneer je zelf een ongeval met je auto veroorzaakt.

In de meeste BA-contracten zijn ook enkele extra's opgenomen. Zo kan je in de meeste gevallen je wagen laten takelen wanneer deze zich op de openbare weg bevindt. Wanneer je zelf niet in fout bent, kan je vaak ook gebruik maken van een vervangwagen voor een vooraf bepaald aantal dagen. Lees dus zeker de kleine lettertjes van je contract.

Meestal wordt de burgerlijke aansprakelijkheid uitgebreid met enkele aanvullende verzekeringen, zoals de bestuurdersverzekering en rechtsbijstand. Ben je veel op de baan? Dan kan pechverhelping ook een goede toevoeging zijn!

De mini-omnium

De kleine omnium of mini-omnium is een aanvulling op de standaard BA-verzekering die ook de schade aan je eigen wagen dekt. Je bent beschermd tegen (poging tot) diefstal, brand, glasbreuk, botsing met loslopende dieren en schade door zaken zoals storm en hagel.

De dekking van de kleine omnium gaat vaak samen met een franchise- of vrijstellingsbedrag. Dit is een bedrag waarvoor je niet vergoed zal worden in geval van schade. Ligt dit bedrag te hoog? Dan kan je vragen dit te verlagen. Maar let op: als gevolg hiervan zal het totaalbedrag van je verzekeringspremie hoger liggen.

De omniumdekking wordt aanbevolen voor tweedehands voertuigen of voor voertuigen ouder dan 4 jaar. Hierna zal de marktwaarde van je wagen gedaald zijn, waardoor een full omnium niet meer interessant is. Een mini-omnium is dan de ideale oplossing.

De full omnium

De full omniumverzekering is de meest complete aanvullende dekking die je kan krijgen. Zoals bij de mini-omnium beschermt deze tegen schade bij brand, hagel, etc., maar je kan bijkomend genieten van de waarborg materiële schade die zorgt voor vergoeding van kosten die voortkomen uit een ongeval of bij beschadiging door vandalisme. Bij totaal verlies (wanneer je wagen niet meer gerepareerd kan worden) word je vergoed voor de waarde van je wagen op het moment van het ongeval zodat je deze kan vervangen.

Kijk ook zeker hier na of een vervangwagen bij ongeval is opgenomen in je verzekeringscontract. Bij sommige verzekeraars kan je zelfs de dekking van je omniumverzekering nog uitbereiden met aanvullende waarborgen zoals verlies van sleutels en vergoeding van dierenartskosten. Vraag zeker je mogelijkheden na!

De aanvullende waarborgen

Om je dekking zo volledig mogelijk te maken kan je verschillende aanvullende waarborgen toevoegen aan je autoverzekering. De meest populaire zijn de bestuurdersverzekering, de verzekering rechtsbijstand en de verzekering pechbijstand.

Bestuurder Rechtsbijstand Pechhulp
Medische kosten bij ongeval met schuld
Juridische kosten
Hulp bij autopech of lekke band

De bestuurdersverzekering

De bestuurdersverzekering dekt de medische kosten van lichamelijke schade die je als bestuurder oploopt ten gevolge van een ongeval waarbij je zelf in fout bent. Je bent vaak ook beschermd voor eventuele arbeidsongeschiktheid of invaliditeit die hieruit voortkomt. Heb je het ongeval niet zelf veroorzaakt? Dan kan je terugvallen op de BA-verzekering van de tegenpartij.

De rechtsbijstandverzekering

Had je een ongeval en is er onenigheid over de omstandigheden? De rechtsbijstandverzekering dekt de bijkomende (procedure)kosten voor juridische hulp die je eventueel nodig hebt voor het verdedigen van jouw belangen.

Goed om te weten: Yago's team van juridische experts zorgen steeds voor juridische bijstand en verdedigen jouw dossier bij de verzekeraar indien je een schadegeval hebt. Zo ben je dubbel beschermd!

Pechverhelping

Wil je voorbereid zijn op die dag dat alles tegenvalt? Dan kan je met de dekking pechverhelping ervoor zorgen dat er altijd iemand klaarstaat om je uit de nood te helpen. Je wordt o.a. geholpen in geval van diefstal, platte band en sleutelverlies, maar kijk zeker goed de dekking na die gespecifieerd staat in je contract.

De uitsluitingen van een autoverzekering

Uiteraard komt je verzekering niet voor alles tussen en bestaan er enkele uitzonderingen. Deze zijn veelal vermeld in de algemene voorwaarden van je contract. Lees deze dus zeker goed na zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In volgende gevallen zal je autoverzekering niet tussenkomen voor het vergoeden van schade:

 • Wanneer de bestuurder een zware fout begaan heeft, zoals rijden zonder rijbewijs of onder invloed van alcohol of verdovende middelen.
 • Wanneer de bestuurder het ongeval opzettelijk veroorzaakt heeft.
 • Indien de schade veroorzaakt is door oorlog.

Je autoverzekering vergelijken

De prijs om je auto te verzekeren wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren die zowel afhangen van de bestuurder en het te verzekeren risico, als van de wagen zelf. Voor het kiezen van je autoverzekering is het belangrijk op voorhand te bepalen waarvoor je beschermd wil zijn, en wat je budget is. Wil je de goedkoopste verzekering? Of wil je de beste dekking met een zo volledig mogelijk bescherming? Heb je een oudere auto en wil je enkel een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid? Of wil je je nieuwe auto volledig beschermen met een mini- of full omnium?

Bestuurder Voertuig
Je leeftijd Het merk en vermogen
Je woonplaats De aankoopwaarde of werkelijke waarde
Aantal jaren met rijbewijs De ouderdom
Aantal ongevallen in fout Aantal afgelegde kilometers

Er is ook veel verschil in het verzekeringsaanbod op de markt. Zo kunnen prijzen verschillen afhankelijk van:

 • De beschikbare dekkingen bij de verzekeraar en de te verzekeren bedragen
 • Het franchisebedrag
 • De beschikbare voordelen voor een ‘goede bestuurder’ (d.w.z. meer dan 5 jaar geen ongeval, vroeger ook de bonus-malus genoemd). Ga ook zeker na welke berekening voor schadevrije jaren er wordt gehanteerd bij de maatschappij. Je rijervaring kan zorgen voor extra korting!

Niet te vergeten: wanneer je met je auto de openbare weg opgaat, zal je ook belasting op inverkeerstelling (BIV) en verkeersbelasting moeten betalen.

Klant worden bij Yago?

Absoluut! Je auto online bij Yago verzekeren is niet moeilijk. Maak een simulatie voor je wagen, selecteer de gewenste waarborgen en onze experts contacteren je telefonisch of per mail (wij reageren zeer snel!). Ga je akkoord? Bezorg ons dan de nodige documenten en onderteken je contract digitaal. Hierna ontvang je onmiddellijk je voorlopige groene kaart, zodat je de weg op kan. De finale documenten zullen per post verstuurd worden.

Ben je al verzekerd maar wil je overstappen naar Yago? Goed nieuws: ook dat is geen probleem, wij zorgen voor alles. Het enige wat je moet doen is ons je huidige contract toesturen: wij zullen je autoverzekering opzeggen bij je huidige maatschappij en bezorgen je een nieuw contract vanaf de vervaldatum.

Veelgestelde vragen

Wat te doen bij schade?

Heb je een schadegeval? Ook dan staat Yago voor je klaar! Je kan je schade eenvoudig digitaal aangeven via het platform. Ons team van juristen neemt binnen de 4 uur contact met je op, om alle nodige documenten te verzamelen. Hierna neemt Yago alles van je over. Wij staan in voor het behandelen van je dossier met de verzekeringsmaatschappij. Ons juridisch team zet hun expertise aan het werk om jouw belangen te verdedigen, zonder dat jij hiervoor iets moet doen. En de vooruitgang van je dossier bekijken? Dat kan uiteraard digitaal. Handig toch?

Wat met de franchise?

Als je autoverzekeringen vergelijkt moet je niet enkel op de waarborgen en de premie letten, maar dien je ook rekening te houden met de eventuele vrijstellingen in geval van schade. Er zal altijd een klein deel zijn dat de bestuurder zelf dient te bekostigen. Dit bedrag is de vrijstelling of franchise. Hoe hoog of laag dit bedrag ligt, verschilt per verzekeringscontract en per maatschappij. Soms kan er voor jonge bestuurders een supplement gevraagd worden op de vrijstelling.

Hoe vind je de goedkoopste autoverzekering?

De goedkoopste autoverzekering bestaat niet. De prijs van je verzekering zal altijd afhangen van 3 factoren:

1. Het profiel van de bestuurder: hoe lang heb je je rijbewijs al, wat is je schadeverleden...
2. De auto die je wilt verzekeren: het vermogen, de opties, het aantal kilometers die je jaarlijks aflegt...
3. De waarborgen die je wilt afsluiten en de voorwaarden van bepaalde verzekeringsmaatschappijen.

Hoe maak je je autoverzekering goedkoper?

Wil je minder betalen voor je autoverzekering? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden om je premie te verlagen.

 1. Je profiel en je behoeften: Je leeftijd, woonplaats en rijervaring kunnen een grote invloed hebben op je prijs. Als jonge bestuurder is het soms voordeliger je autoverzekering te delen met je ouders. En leg je weinig kilometers af? Dan haal je veel voordeel uit een kilometerverzekering.
 2. De waarborgen die je wilt afsluiten: Denk goed na over welke dekking voor jou essentieel is, en welke je niet nodig hebt. Zorg er voor je eigen veiligheid zeker voor dat je niet onderverzekerd bent!
 3. Kies voor een jaarlijkse betaling: Je kan vaak kiezen tussen een jaarlijks of trimestrieel bedrag. Het is vaak goedkoper te kiezen voor een jaarlijkse betaling.
 4. Profiteer van de opties van je auto: De opties op je auto kunnen je prijsvoordeel opleveren: heb je rijstrookassistentie, een anti-diefstalsysteem of een hybride wagen?
 5. Laat je helpen door een verzekeringsmakelaar: Een onafhankelijke verzekeringsmakelaar zoals Yago kan je adviseren en helpen om prijzen te vergelijken. Onze experts zijn elke dag bereikbaar per mail en per telefoon. Het is gratis, eenvoudig en efficiënt.
 6. Maak een simulatie: Vergelijk transparant verschillende autoverzekeringen met onze simulatie. Zo kan je een geïnformeerde keuze maken.

Wat met de bonus malus?

Sinds 2004 bestaat het gekende bonus-malus systeem niet meer. Vele verzekeraars werken wel met een systeem van schadevrije jaren om je jaarlijks bijkomende korting te geven op je verzekeringspremie. De exacte berekening hiervan is verschillend per maatschappij, maar wordt veelal bepaald aan de hand van het schadeattest dat je dient voor te leggen bij het afsluiten van een nieuwe verzekering.

Het aantal schadevrije jaren zal dus invloed hebben op de uiteindelijke prijs van je verzekering. Sommige maatschappijen werken ook met een Joker. Dit houdt in dat je vanaf een bepaalde leeftijd een aantal opeenvolgende jaren schadevrij rijdt. Is dit het geval? Dan krijg je een Joker die je kan inzetten wanneer je uiteindelijk toch een ongeluk hebt. Zo blijf je toch in de laagste schadecategorie.

Welke boorddocumenten liggen verplicht in je wagen?

Elke bestuurder van een auto moet verplicht enkele documenten in het handschoenkastje hebben liggen. Een van de belangrijkste hiervan is het verzekeringsbewijs (witte kaart; vroeger groene kaart). in het bezit zijn van een groene en grijze kaart. Hiernaast zijn nog het inschrijvingsbewijs (vroeger roze kaart, nu gele kaart), het keuringsbewijs en het gelijkvormigheidsattest verplicht om bij te hebben onderweg.

Wij beschermen
al 15.000+ klanten!

In 2024, 97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!