Yago
My Yago

Je motorverzekering. Eindelijk eenvoudig.

 • Een 100% digitale motorverzekering
 • Juridische dienstverlening in geval van schade
 • Sluit je aan bij een Belgische community van +3000 motorrijders
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024

Wij beschermen al 23.000+ klanten!

In 2024, 97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Hélène

7 oktober 2021
Met de aankoop van mijn nieuwe motor heb ik de prijzen van de verschillende verzekeringen vergeleken. Yago was de meest competitieve verzekeraar. Niet alleen is de online gebruikerservaring vrij goed, maar bovendien wordt ook alle ingevoerde informatie vastgelegd en belt een medewerker je vrijwel direct terwijl hij jouw 'dossier' kent. Ze zijn professioneel, snel, vriendelijk en ze begrijpen motorrijders! Tot nu toe ben ik helemaal tevreden!

Etienne

4 mei 2022
Ik heb mijn motorverzekering bij Yago genomen want na vergelijking met verschillende grote verzekeringsmaatschappijen hebben ze de meest complete en de meest concurrerende verzekering gezien de prijs. Ik raad de producten zeker aan.

Sébastien

23 februari 2022
Vriendelijk, professioneel en zeer efficiënt personeel. Ik heb aan het eind van de ochtend mijn motorverzekering afgesloten en de garage had de volgende dag het kenteken ontvangen. Bedankt en tot snel voor andere verzekeringen.

Sarah

20 oktober 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Yan

22 maart 2022
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Yago voor je motorverzekering? Jazeker!

Vergelijk eenvoudig je verzekeringen vanaf je smartphone
Bereken en vergelijk jouw tarief in 3 minuten
 • Stel je volledig gepersonaliseerde verzekering samen en kies uit de verschillende beschikbare dekkingen
 • Zowel beschikbaar met mini omnium als full omnium, zowel voor onderweg naar het werk als persoonlijke reizen
 • 100% online af te sluiten

In een paar klikken verzekerd

 • Binnen 3 minuten een offerte
 • Wij vergelijken de markt
 • Een compleet aanbod voor al jouw verzekeringen
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024

Altijd tot je dienst in geval van een ongeluk

Alles komt goed! Ons juridisch team staat voor je klaar
Wij blijven ons uiterste best doen voor jou! 97% van onze klantenraadt ons aan na een schadegeval.
Yago
Eenvoudig je claims opvolgen
Alles is eenvoudig op te volgen via ons beveiligde platform. Geen lange mails meer!
1
Digitale aangifte van je schade
Vul online je schadeaangifte in op uw Mijn Yago ruimte. We bellen je op binnen de 4 uur en informeren je over de verdere stappen.
2
Je dossier vervolledigen
Bezorg ons alle nodige documenten. Wij sturen dit naar de verzekeringsmaatschappij.
3
Yago verdedigt je
Onze juristen komen tussenbeide bij de verzekeringsmaatschappij: de onafhankelijkheid van Yago garandeert je een eerlijke verdediging. Indien nodig kunnen we een expert bij je laten langskomen.
4
Je kosten worden vergoed
Zodra de aansprakelijkheid is vastgesteld en de kosten geschat zijn, zorgen wij ervoor dat je snel wordt vergoed.

Yago is jouw verzekeringsmakelaar

Waaraan merk je dit?
Met Yago aan je zijde
 • Weleggenje alles van A tot Z uit
 • Eenbeheerdervoor jouw dossier
 • Wijverdedigenje bij een claim
Zonder Yago
 • Je moet zelf de verschillende offertes vergelijken
 • Je moet je papierwerk zelfstandig beheren
 • Je staat de maatschappijen alleen te woord

Alles over de motorverzekering

De antwoorden op al je vragen

Nieuwe motor of scooter gekocht, of ga je na de winterstop voor het eerst opnieuw de baan op? Dan moet je uiteraard een motorverzekering afsluiten, dit is namelijk verplicht volgens het Belgische recht. Je doet er steeds goed aan om bij het afsluiten van een nieuwe verzekering de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. En hier kan Yago je mee helpen! Maar een online simulatie voor je motorverzekering en ontvang je offerte in enkele minuten. Beslis je om je motor te verzekeren bij Yago, dan kan je dezelfde dag nog de weg op.

De burgerlijke aansprakelijkheid (BA) voor motoren

Zoals eerder vermeld is het in België wettelijk verplicht minstens een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (ook wel BA motorverzekering genoemd) af te sluiten wanneer je met je motor, brommer of scooter rijdt. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid zorgt ervoor dat zowel medische kosten voor lichamelijke letsels als materiële schade die je veroorzaakt aan derden, vergoed wordt. Sluit je deze verzekering niet af? Dan sta je bij een ongeval zelf in voor de financiële gevolgen. Yago biedt een BA-verzekering voor motards aan voor slechts €250/jaar als je ouder bent dan 30 jaar. Verzeker je ook je auto bij Yago? Dan krijg je hier nog korting bovenop.

De omniumverzekering voor motoren

De burgerlijke aansprakelijkheid vergoedt lichamelijke en materiële schade die je toebrengt aan derden die jij veroorzaakt hebt. Wil je je eigen motor verzekeren tegen materiële schade? Dan moet je bijkomend een omniumverzekering afsluiten. Voor een nieuwe motor of de meest volledige bescherming kies je best voor de full omnium formule. Is je motor al enkele jaren oud, dan verzeker je je motor best met een mini-omnium.

Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in de keuze voor je motorverzekering heeft Yago een vergelijkende tabel opgesteld. Zo zie je makkelijk welke keuze de beste is voor jou.

Burgerlijke aansprakelijkheid BA + Mini Omnium BA + Full Omnium
Schade aan anderen
Glasbreuk
Brand
Natuurkrachten + aanrijding van dieren
Diefstal
Materiële schade door ongeval of vandalisme

Het grootste verschil tussen de kleine omnium en de full omnium formule is dat de tweede formule ook materiële schade aan het verzekerde voertuig vergoedt. Was je betrokken bij een ongeval waarbij jijzelf de schade veroorzaakt hebt? Dan krijg je de materiële schade die je motor opgelopen heeft ook terugbetaald. Of had je je motor geparkeerd en zie je bij het terugkomen een grote kras op je benzinetank? Dan kan je deze laten herstellen zonder kosten (behalve je franchise indien je deze hebt natuurlijk). Mooi meegenomen ook: met de full omniumformule kan je je motor laten verzekeren voor de aankoopwaarde. Heb je een motorongeval met totaalverlies, dan krijg je de verzekerde waarde van je voertuig terugbetaald.

De optionele waarborgen

Net zoals voor de wagen is het voor motoren mogelijk verschillende bijkomende waarborgen af te sluiten. Om alle beschikbare dekkingen beter te begrijpen, legt Yago deze voor je uit.

De bestuurdersverzekering voor motards

De bestuurdersverzekering zorgt, zoals de naam al zegt, voor de veiligheid van de bestuurder. Het is een noodzakelijke dekking, maar niet verplicht. Was je betrokken bij een verkeersongeval waarbij jij in fout bent? Dan dekt de bestuurdersverzekering de medische kosten voor alle lichamelijke letsels die zowel jij als bestuurder als je gezin oplopen. Wanneer je deze dekking voor je motor afsluit, is deze ook geldig voor andere voertuigen (zoals je auto) of wanneer je te voet bent. Gemiddeld kost deze optionele waarborg €80 per jaar.

De dekking rechtsbijstand voor motards

Ook de waarborg rechtsbijstand is sterk aangeraden, maar niet verplicht. In 80% van de ongevallen met motorrijders is de motard in zijn recht. In vele gevallen kan dit uitdraaien op een juridisch geschil en moet er een gerechtelijke procedure worden opgestart. Heb je de dekking rechtsbijstand afgesloten? Dan zullen alle kosten van juridische bescherming, administratieve handelingen en gerechtelijke procedures vergoed worden. Ze helpt ook de afhandeling van schadeclaims te versnellen bij een ongeval met een voertuig dat in het buitenland is ingeschreven.

Goed om te weten: was je betrokken bij een ongeval met vluchtmisdrijf? De waarborg rechtsbijstand zorgt ervoor dat alle kosten gedekt zijn voor het opsporen van de dader: het bekijken van de camera’s, het ondervragen van getuigen, nieuwe expertises van de betrokken voertuigen… Zonder deze waarborg moet je deze stappen zelf ondernemen en financieren. Veiligheid boven alles!

Pechbijstand voor je motor

Heb je een platte band onderweg? De dekking pechbijstand zorgt ervoor dat je steeds snel gedepanneerd wordt in België en buurlanden vermeld op je internationale verzekeringsbewijs (vroeger je groene kaart). Zo hoef je nooit lang vast te staan op de vluchtstrook van de snelweg. De waarborg zorgt er ook voor dat je motor getakeld wordt naar een garage naar keuze. Wil je een vervangend voertuig voor bepaalde tijd? Ook dat is mogelijk met de dekking pechbijstand. En dit voor gemiddeld €60/jaar, zeker een aanrader.

De prijs van je motorverzekering

Het bepalen van de prijs van je motorverzekering hangt af van verschillende zaken. Een van de belangrijkste factoren hier is de leeftijd van de bestuurder (ouder of jonger dan 30 jaar) en de cilinderinhoud van je motor (meer of minder dan 125cc). De exacte prijs van je motorverzekering wordt bepaald door de verschillende dekkingen die je al dan niet kiest toe te voegen. Bij Yago ben je vrij te kiezen voor jaarlijkse of trimestriële betalingen, zonder bijkomende kosten.

Yago categoriseert de prijzen van onze BA-verzekering, de rechtsbijstand, bestuurdersverzekering en pechbijstand volgens leeftijd van de motor:

Burgerlijke aansprakelijkheid voor motor:

Leeftijd bestuurder 23 (of jonger) tot 26 26 tot 30 ouder dan 30
> 125cc 800€/jaar 375€/jaar 250€/jaar
100 - 125cc 500€/jaar 250€/jaar 200€/jaar

Aanvullende waarborgen voor je motor

Waarborg Gemiddelde prijs
Rechtsbijstand €65/jaar
Pechbijstand €60/jaar
Bestuurdersverzekering €80/jaar (small), €135/jaar (medium), €195/jaar (large)

Heb je meer dan één motor? Dan kan je bij Yago genieten van korting wanneer je deze beide verzekerd. Het is ook mogelijk je motorverzekering te combineren met de verzekering voor je auto en zo te besparen op beide. Maak snel een simulatie om je prijs te berekenen!

Tip
Ken je nog motards? Verwijs ze door naar Yago en geniet van NOG meer korting!

Scooter, bromfiets of speed pedelec verzekeren

Yago berekent de prijs van je verzekering aan de hand van de cilinderinhoud van je voertuig. Rijd je met een bromfiets of scooter met een cilinderinhoud van 100cc of meer, dan moet je een motorverzekering afsluiten (minstens een BA-verzekering). Is je bromfiets of scooter lichter, dus minder dan 100cc of heeft je speed pedelec geen trapondersteuning (en beweegt zich dus autonoom verder), dan moet je een aangepaste brommerverzekering afsluiten.

Net zoals voor een auto en motor moet je voor je brommer, scooter en speed pedelec zonder trapondersteuning (boven 25 km/uur) minstens een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid afsluiten. Zo ben je beschermd wanneer je schade aanricht aan derden bij een ongeval. Optioneel heb je ook voor je brommer de mogelijkheid een bestuurdersverzekering (wat we erg aanraden) en/of een omniumverzekering (indien je een nieuwe brommer hebt) af te sluiten.

Tip: Rij je met een speed pedelec die de trapondersteuning blijft aanhouden boven 25 km/uur? Dan ben je voldoende verzekerd met je familiale verzekering.

Je motor inschrijven

Na het verzekeren van je motor het ook belangrijk dat je het voertuig inschrijft. Dit proces van inschrijving is verschillend voor een nieuwe of oudere motor, maar geen zorgen: Yago legt je alles uit.

Je nieuwe motor inschrijven

De garage waar je de motor koopt bezorgt je een aanvraag tot inschrijving (roze formulier). Bezorg ons dit formulier, en Yago zal voor jou je voertuig bij de DIV laten inschrijven. De DIV bezorgt jou vervolgens je nummerplaat en het kentekenbewijs. De meeste garagisten staan ook toe de nummerplaat naar de garage te sturen. Let op! : om je nummerplaat in ontvangst te nemen moet je de postbode €30 cash betalen.

Je tweedehands motor inschrijven

Bij het afsluiten van je motorverzekering zal Yago je twee documenten bezorgen: een aanvraag tot inschrijving en een verzekeringscertificaat. Met deze twee documenten dien je zelf naar de DIV te gaan om je motor of bromfiets te laten inschrijven. Vergeet zeker je identiteitskaart en rijbewijs niet mee te nemen. Na de inschrijving zal je de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs per post ontvangen. Om je nummerplaat te ontvangen moet je de postbode €30 cash betalen.

Je motorverzekering bij Yago

Wat is er nu uniek aan de motorverzekering van Yago? Onze motorverzekering is op maat gemaakt voor jou, en wij vergelijken onze prijzen steeds met de markt. Onze missie bij Yago is verzekeringen eenvoudig maken, en wij bieden alle services om hiervoor te zorgen. We zoeken voor jou de scherpste tarieven in samenwerking met onze verschillende partners. Je verzekering afsluiten kan zonder veel papierwerk, alles kan online op onze website… zelfs de handtekening. Eens je je contract ondertekent kan je meteen de baan op!

In geval van schade kan je deze rechtstreeks aangeven via je persoonlijke klantenzone op de website. Ons team neemt binnen 4 kantooruren contact met je op en zal achteraf bemiddelen met de verzekeraar. Zo geniet je van een efficiënte opvolging van je dossier en ontvang je sneller je eventuele schadevergoeding.

Koppelen met je autoverzekering

Wanneer is het een goed idee om je verzekeringen te combineren?

 1. Je bent een occasionele motorrijder, maar gebruikt ook vaak je wagen.
 2. Je bent op zoek naar een minimale dekking voor je motor, maar wil ook je auto verzekeren.
 3. Je hebt een auto en een motor en bent op zoek naar een verzekering tegen uitstekende voorwaarden, met een uitstekende service!

Je kan de prijs van je motorverzekering verlagen door je verzekeringen te combineren. Het voordeel van je verzekeringen combineren met Yago? Al onze diensten zijn online beschikbaar. Zo win je kostbare tijd, en kan je onmiddellijk met je motor de baan op. Heb je een probleem of heb je schade, dan nemen onze adviseurs meteen contact met je op.

Zit je nog met twijfels? Onze adviseurs staan steeds voor je klaar. Maak je verzekeringssimulatie in 1 minuut en we nemen snel contact met je op. Onze experten kunnen je helpen met al je vragen!

Let op: Heb je al een lopende motorverzekering? Dan kan je pas op de einddatum van je huidige contract van verzekeraar veranderen. Je dient je verzekeringscontract minstens 3 maanden voor de vervaldag op te zeggen of dit wordt stilzwijgend verlengt. Yago helpt je bij het opzeggen van je verzekering (jij moet niets doen) en bij het vinden van je nieuwe verzekering tegen een scherpe prijs!