Yago ex-Seraphin
My Yago

Motorverzekering. Eindelijk eenvoudig.

 • Een 100% digitale verzekering voor je motor
 • Sluit je aan bij een community van + 3000 motorrijders in heel België
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten bevelen ons aan na een schadegeval te hebben gehad

Hélène

7 oktober 2021
Met de aankoop van mijn nieuwe motor heb ik de prijzen van de verschillende verzekeringen vergeleken. Yago behoorde tot de meest competitieve verzekeraard. Niet alleen is de online gebruikerservaring vrij goed, maar bovendien wordt ook alle ingevoerde informatie vastgelegd en belt een medewerker je vrijwel direct terwijl hij jouw 'dossier' kent. Ze zijn professioneel, snel, vriendelijk en ze begrijpen motorrijders! Tot nu toe ben ik helemaal tevreden!

Etienne

4 mei 2022
Ik heb mijn motorverzekering bij Yago genomen want na vergelijking met verschillende grote verzekeringsmaatschappijen hebben ze de meest complete en de meest concurrerende verzekering gezien de prijs. Ik raad de producten zeker aan.

Sébastien

23 februari 2022
Vriendelijk, professioneel en zeer efficiënt personeel. Ik heb aan het eind van de ochtend mijn motorverzekering af gesloten en de garage de volgende dag het kenteken binnen. Bedankt en tot snel voor andere verzekeringen.

Sarah

12 oktober 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Yan

22 maart 2022
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Waarom je van Yago gaat houden voor je motorverzekering

Vergelijk eenvoudig je verzekeringen vanaf je smartphone
Volledig op maat
 • Onze bestuurdersverzekering beschermt je bij een ongeval op de weg (op motor, maar ook auto, quad, scooter en fiets). In geval je een letsel oploopt ben jij en de mensen die bij jouw inwonen gedekt.
 • Dekking bij diefstal en materiële schade: Met Yago kan je jouw motor zowel met een mini omnium als met een full omnium beschermen, zowel voor onderweg naar het werk als voor je persoonlijke reizen.
Snel verzekerd

In een paar klikken verzekerd

 • Binnen 3 minuten een offerte
 • Wij vergelijken de markt
 • Een compleet aanbod voor al jouw verzekeringen
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval

Altijd bij je in geval van een ongeluk

Alles komt goed! Ons juridisch team staat voor je klaar
Wij blijven ons uiterste best doen voor jou! 96% van onze klantenraadt ons aan na een schadegeval.
Yago
Eenvoudig je claims opvolgen
Alles is eenvoudig op te volgen via ons beveiligde platform. Geen lange mails meer!
1
Digitale aangifte van je schade
Vul online je schadeaangifte in. We bellen je op binnen de 4 uur en informeren je over de verdere stappen.
2
Je dossier vervolledigen
Bezorg ons alle nodige documenten. Wij versturen dit naar de verzekeringsmaatschappij.
3
Yago verdedigt je
Onze juristen volgen je claim op. Bij onduidelijkheden of twijfel verdedigen zij je bij de verzekeringsmaatschappij.
4
Je kosten worden gecompenseerd
Zodra de aansprakelijkheid is vastgesteld en de kosten geschat zijn, zorgen wij ervoor dat je snel wordt vergoed.

Yago is jouw verzekeringsmakelaar

Waaraan merk jij dit?
Met Yago aan je zijde
 • Weleggenje alles van A tot Z uit
 • Eenbeheerdervoor jouw dossier
 • Wijverdedigenje bij een claim
Zonder Yago
 • Je moet zelf de verschillende offertes vergelijken
 • Je moet je papierwerk zelfstandig beheren
 • Je staat de maatschappijen alleen te woord

Alles over de motorverzekering

Alle antwoorden op jouw vragen

Hoe een Motorverzekering kiezen die aan je behoeften voldoet?

Heb je een nieuwe motor? Of ben je opzoek naar een goedkopere motorverzekering? Bij Yago ex Seraphin vind je een motorverzekering op maat voor jouw voertuig. Je kan gratis een simulatie doen en een offerte krijgen. Yago ex Seraphin is de eerste belgische digitale verzekeringsmakelaar en geeft onafhankelijk en deskundig advies voor al jouw verzekeringen.

 

In dit artikel vind je informatie over:

 • Wat belangrijk is als je een motor gaat verzekeren.
 • Hoe je de motor kan inschrijven.
 • Hoe de prijs van je motorverzekering berekend wordt.
 • Alle voordelen van een motorverzekering bij Yago ex Seraphin.

Wat zijn de Voordelen van een Motoverzekering bij Yago ex Seraphin?

Yago ex Seraphin is een online verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in motorverzekeringen. Wij hebben de motorverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen vergeleken en de prijs onderhandeld. Omdat Yago ex Seraphin al haar diensten gedigitaliseerd heeft kan je in een paar klikken de prijs van je motorverzekering berekenen. Dankzij onze samenwerking met gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen kunnen wij je de beste motorverzekeringen van de markt aanbieden! Zo kunnen wij onze klanten motorverzekeringen op maat aanbieden zodat je van een uitstekende prijs geniet. Als je 30 jaar of ouder bent kan je bij Yago ex Seraphin je motor voor € 250 verzekeren ongeacht het merk van je motor of de cilinderinhoud.

Yago ex Seraphin heeft als eerste belgische digitale verzekeringsmakelaar haar diensten gedigitaliseerd. Je kan eenvoudig online een simulatie maken en je ontvangt per mail een persoonlijke offerte. Je kan de verzekering online afsluiten en zelfs online tekenen! Gedaan met al dat papierwerk!

Motorverzekering België Vergelijking - Welke verzekering kiezen?

Je hebt net een motor gekocht. Het is absoluut noodzakelijk je goed te beschermen in het geval van een ongeval. Hier is wat informatie om je te helpen de verschillende mogelijke verzekeringen te onderscheiden. Ten eerste heb je bescherming nodig die jou persoonlijk dekt in geval er anderen bij het ongeval betrokken zijn. Je moet jezelf en je voertuig verzekeren tegen vallen of verlies. Daarom is het belangrijk om alle bestaande formules te kennen om een zo nauwkeurig mogelijke prijsvergelijking te kunnen maken. Wij geven je hier een inzicht m.b.t een motorverzekering!

Welke Motorverzekering kan je Afsluiten?

Als je een motorverzekering kiest, is het belangrijk te weten wat de verschillende waarborgen inhouden. Je kan ervoor kiezen om je enkel voor het wettelijke minimum te verzekeren of jezelf te dekken met extra waarborgen. Er zijn 6 verschillende waarborgen die bij de meest verzekeraars voorkomen:

 1. De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg betaalt de kosten van de schade die je aan derden veroorzaakt. Dit is de wettelijk verplichte verzekering. Het betrekt echter niet de schade die je zelf oploopt. Je kan vanaf 30 jaar een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering krijgen voor € 250, ongeacht het vermogen van de motor.

 2. Rechtsbijstand: Deze waarborg wordt door Yago ex Seraphin aangeraden. Ze komt tussen als er een geschil is over de verantwoordelijkheid van een ongeval. Ze zal verschillende kosten dekken zoals de honoraria van advocaten, gerechtskosten enz. Deze verzekering waarborgt ene enorme zekerheid, zeker als de tegenpartij een voertuig betreft dat in het buitenland ingeschreven staat.

 3. De bestuurdersverzekering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder van de motor. Ze komt tussen als er lichamelijke schade is opgelopen na een ongeval. Ze beschermt de bestuurder ook als deze met een ander voertuig rijdt. Ook als dit een voetganger is! En dit al vanaf € 80/jaar

 4. De mini omnium dekt je in geval van schade en in geval van:

 • Brand.
 • Een natuurramp.
 • Aanrijding met wild.
 • Glasbreuk

Je motor is ook gedekt bij diefstal! Om deze dekking effectief te laten zijn, moet je een schijfremslot met een alarm hebben en dit elke keer gebruiken wanneer je jouw voertuig parkeert.

 1. De omnium: Deze verzekering wordt aangeraden voor elk nieuw voertuig. Het dekt de materiële schade van de motor. Je kan bij Yago ex Seraphin geen omnium meer afsluiten als je voertuig ouder is dan 5 jaar en indien je vorige verzekering geen omnium had. De mini-omnium dekt de materiële schade veroorzaakt door brand, natuurrampen, glasbreuk of een aanrijding met een dier. Als je een full omnium neemt wordt de mini omnium uitgebreid naar de materiële schade met diefstal, poging tot diefstal of schade na een ongeval waarvoor jij in fout was.

 2. Bijstand: Deze waarborg vergoedt de kosten in het geval je pech hebt met je motor. Het betaalt de kosten van de pechverhelping of het takelen van het voertuig. Het stelt je gerust als je tijdens je motorrit gestrand raakt op een onbekende plaats.

Wat bepaalt de Prijs van mijn Motorverzekering?

De prijs voor het verzekeren van je motor is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De leeftijd van de bestuurder.
 • Het risicoprofiel van de bestuurder.
 • De karakteristieken van je motor (uitrusting, cilinderinhouder, enz).
 • De waarborgen die je selecteert.

De meeste verzekeringsmaatschappijen geven een extra korting als je jouw motorverzekeringen met andere verzekeringen bij één verzekeraar combineert. Als je twee motors hebt kan je beide motors bij dezelfde maatschappij laten verzekeren en van een korting genieten. Dit is ook mogelijk als je jouw auto- en motoverzekering bij dezelfde verzekeraar combineert.

Als jouw motor een oldtimer is dan verschillen de tarieven.

Hoe zit het met de Bromfiets- en Scooter Verzekering van 50cc - Welke verzekering moet ik kiezen?

Bij Yago ex Seraphin hangt de verzekering die wij aanbieden voornamelijk af van de cilinderinhoud van jouw voertuig:

 • Als je bromfiets of scooter een cilinderinhoud heeft van 100 cc of meer, dan heb je een motorverzekering nodig.
 • Als je scooter of bromfiets een cilinderinhoud heeft van _minder dan 100 cc _en deze wil laten verzekeren, dan moet je een brommerverzekering kiezen.

Ik heb een Motoverzekering: Hoe moet ik mijn Motor inschrijven?

Nadat je de moto verzekerd hebt is het ook belangrijk dat het voertuig zelf ingeschreven wordt. Dit proces van inschrijving is verschillend voor een nieuwe of oudere motor.

Als je een nieuwe motor hebt:

 • De garage waar je de motor koopt zal je een aanvraag tot inschrijving geven (roze formulier).
 • Yago ex Seraphin zal voor jou online je voertuig bij de DIV inschrijven.
 • De nummerplaat en het kentekenbewijs zal door de DIV opgestuurd worden. De meeste garagisten staan ook toe de nummerplaat naar de garage te sturen als je deze zelf niet in ontvangst kan nemen. Let op! : Bij ontvangst van de nummerplaat moet je de postbode € 30 cash betalen.

Als je een tweedehands motor hebt:

 • Yago ex Seraphin zal je twee documenten bezorgen: Een aanvraag tot inschrijving en een certificaat dat je verzekerd bent.
 • Je zal zelf naar de DIV moeten gaan om je voertuig in te schrijven. Vergeet niet je identiteitskaart en rijbewijs mee te nemen. Bij de DIV centra in Brussel moet je eerst online een afspraak maken. Voor informatie over de DIV-centra buiten Brussel kan je op deze link klikken.
 • Na jouw inschrijving zal je de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs per post ontvangen. Bij ontvangst van de nummerplaat moet je de postbode € 30 cash betalen.
 

Het is belangrijk de verzekering te kiezen die bij je past. Bij Yago ex Seraphin kan je online een gratis simulatie doen en een vrijblijvende offerte krijgen. Geniet van het onafhankelijk advies van jouw digitale verzekeringsmakelaar Yago ex Seraphin.

Sluit nu een polis af of neem contact met ons op voor meer informatie via +32 2 808 11 78 om advies te krijgen van een verzekeringsmakelaar van Serpahin. Wij helpen je de optie te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Ben je al verzekerd voor jouw motor? Let op: je kan op de einddatum van jouw contract van verzekeraar veranderen. Wij kunnen je helpen om extra korting te krijgen op je huidige premie.

3 vragen over de motorverzekering

Wat zijn de waarborgen van motorverzekeringscontract?

Een motorverzekering bestaat in principe uit 5 type waarborgen:

 1. BA Motor: Ze dekt de lichamelijke en materiële schade veroorzaakt aan derden in geval van een ongeval.
 2. Mini-omnium: Ze dekt de schade zoals diefstal, brand, schade aan de voorruit of een botsing met een dier. De full omnium dekt de materiële schade na een ongeval waar voor je in fout bent.
 3. Bestuurdersverzekering: Ze dekt de geleden lichamelijke schade in geval van een ongeval zonder waarvoor je in fout bent of zonder derde partij.
 4. Rechtsbijstand: Ze dekt de juridische kosten in geval van een ongeval, of je nu in fout bent of niet. Het is een onmisbare waarborg voor motorrijders
 5. Bijstand Motor: Ze betaalt de kosten als je in panne valt met de motor of na een ongeval met de motor.

Wat is de goedkoopste motorverzekering?

De goedkoopste motorverzekering bestaat niet, net zoals men niet kan spreken van de beste motorverzekering. De prijs van een motorverzekering is gebaseerd op:

 • Jouw profiel als bestuurder van de motor
 • Jouw leeftijd
 • Je behoeften (de waarborgen die je wilt afsluiten)
 • De karakteristieken van de motor (cilinderinhoud, uitrusting, enz.)

De goedkoopste verzekering voor jou, is niet perse de goedkoopste motorverzekering voor jouw buur of je vriend.

Hoe minder betalen voor een motorverzekering?

Om minder te betalen voor een motorverzekering, is het belangrijk goed je klantenprofiel in te vullen. Wij geven hieronder 6 punten die je zeker moet controleren om de juiste prijs te vinden voor je motorverzekering:

 • Begrijp je profiel en je behoeften. Door de juiste vragen te stellen vind je de verzekering die het best bij je past en waarvoor je het minst moet betalen. Bijvoorbeeld: Ben je een jonge bestuurder, rijd je weinig met de motor?
 • Begrijp de verschillende waarborgen: Mini-omnium, Full omnium, BA Motor, ...
 • Kies voor een jaarlijkse betaling. Dit is meestal goedkoper
 • Profiteer van de uitrusting van je motor. Rijstrookassistentie, antidiefstalsysteem,... Er zijn verschillende elementen die je korting geven op je motorverzekering.
 • Laat je helpen door een digitale makelaar. Om zo goed mogelijk te profiteren van verschillende kortingen, kan je best de experten van Yago contacteren. Ze zijn beschikbaar per telefoon en per mail wanneer je wilt. Het is gratis, eenvoudig en efficiënt.
 • Maak een simulatie. De simulator van Yago vergelijkt verschillende verzekeringsmaatschappijen volledig transparant om jou te helpen de juiste keuze te maken.