Yago
My Yago

Wat bepaalt de prijs van jouw brandverzekering?

 • Een volledig gepersonaliseerde brandverzekering
 • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
 • Simuleer je prijs in 5 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Benieuwd naar de kostprijs van jouw brandverzekering? Er zijn verschillende factoren die hier invloed op uitoefenen. Yago legt ze uit.

Wie voor het eerst op eigen benen gaat staan, hoort wel eens de leuze “een brandverzekering, dat is weggesmeten geld”. Of die zelfverklaarde experts nu gelijk hebben of niet, daar houden de adviseurs van Yago zich niet mee bezig. Die vullen hun tijd liever met jou te ondersteunen en ervoor te zorgen dat, als dat geld dan toch “weggesmeten” blijkt, je er zo min mogelijk voor betaalt. Laat ons eerlijk zijn, als zo’n brandverzekering niet verplicht is en bijna 90% van de Belgen hebben er een, dan zal die verzekering haar waarde wel hebben bewezen. Maar over welke waarde spreken we dan? Vind het zelf uit in onderstaand artikel, of maak simpelweg een simulatie.

Een brandverzekering: wat kost dat?

De prijs van een brandverzekering kan erg verschillen afhankelijk van de verschillende opties die je opneemt in je contract, de bijzonderheden van je woning en van de verzekeraar voor wie je kiest. In het algemeen is een brandverzekering best betaalbaar, zeker in verhouding tot de bescherming die je ervoor terugkrijgt. Maar toch loont het om zeker de kleine lettertjes te bekijken. Zijn de gedekte bedragen voldoende hoog? Of heeft je verzekeraar misschien de optie om je contract stop te zetten na een schadegeval? De laagste prijs is niet altijd de beste optie voor jou, gezien dit achteraf misschien op onverwachte kosten kan uitdraaien. Zorg ervoor dat je niet over-verzekerd bent, maar absoluut ook niet onder-verzekerd!

Welke factoren bepalen je premie?

Als je al even gesnuisterd hebt op de verzekeringsmarkt, dan zal je vast gemerkt hebben dat de premie per brandverzekering enorm kan verschillen. Maar welke factoren bepalen die prijs?

 • De locatie van je woning
 • De indeling van je woning (aantal kamers, badkamers, kelder, …)
 • De aanwezigheid van beveiligingssystemen (brandalarm, inbraakbeveiliging, …)
 • Extra’s aan je woning (tuin, garage, zwembad, …)
 • De verzekeringsmaatschappij

Extra waarborgen: hogere prijs, maar meer dekking

Door bijkomende of optionele waarborgen zal de premie van je brandverzekering stijgen, maar ben je wel beter verzekerd. Zo kan je onder andere kiezen uit volgende bijkomende waarborgen:

Waarborg diefstal

De prijs van een diefstalverzekering verschilt van maatschappij tot maatschappij. Toch kan je jouw premie doen dalen door bijvoorbeeld een alarmsysteem te installeren of een woning te kopen in een veilige of beveiligde buurt. Er zijn twee opties, afhankelijk van het bedrag waarvoor je jouw woning wilt verzekeren.

 • Je kiest voor een vastgelegd bedrag. In dat geval vergoedt zal je verzekeraar je na diefstal maximaal voor dat bedrag vergoeden.
 • Daarnaast kan je kiezen voor een maximumbedrag per object. De verzekeringsmaatschappij zal per gestolen object tussenkomen voor maximaal dat bedrag.

Waarborg inboedel

Een tweede optionele waarborg die je ten goede kan komen, maar waarvoor je een meerkost zal moeten betalen, is de inboedelverzekering. Naast de basiswaarborgen die de onopzettelijke materiële schade aan het gebouw dekken, komt de inboedelverzekering tussen voor de inboedel van je woning. Als je die optie meeneemt in je polis, zal je met jouw verzekeraar een maximumbedrag afspreken waarvoor ze tussenkomt.

Waar vind je een betaalbare brandverzekering?

In het leven gaat iedereen op zoek naar de juiste balans tussen kwaliteit en kwantiteit. Zo wil je ook de prijs van je brandverzekering zoveel mogelijk drukken, maar tegelijkertijd zo uitgebreid mogelijk bescherming genieten. De nummer één manier om die ideale verzekering tegen te komen, is door ze te vergelijken. En hoe kan je dat beter doen dan met deskundig advies van Yago? Nadat je onze simulatie hebt ingevuld, gaan wij meteen op zoek naar de voordeligste brandverzekering die aansluit bij jouw noden. enkele klikken in onze simulatie gaan wij. Daarnaast geniet je te allen tijde van het onafhankelijk advies van onze verzekeringsexperts.

Advies op maat? Vraag Yago om raad!

Om je niet zonder advies naar huis te sturen… Dat is waar ook! Je bent al thuis, want Yago is een 100% digitale makelaar. Laat ons even hernemen: om niet zonder advies op de sofa te hangen, verschaft Yago nog wat raad.

 • Kies de waarborgen in functie van de mogelijke risico’s die je woning loopt.
 • Vergelijk verschillende verzekeraars en de inhoud van hun contracten.
 • Gebruik de evaluatieroosters van de verzekeringsmaatschappijen.

Bij ons kan je de betaling van je brandverzekering eveneens maandelijks spreiden. Vergeet niet om alles in praktijk uit te testen met Yago’s simulatie!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.