Yago ex-Seraphin
My Yago

Hoeveel Kost een Brandverzekering?

 • De Premie van een Brandverzekering
 • Bereken je Brandverzekering in enkele klikken
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Benieuwd wat een Brandverzekering Kost? 📊 Maak een Simulatie en Bereken jouw Brandverzekering met Yago!

Wil je weten hoeveel een brandverzekering precies kost? Maak een simulatie met Yago en ontdek de prijs van jouw brandverzekering.

 

In dit artikel vind je alle informatie over de kosten van een brandverzekering. Hier lees je:

      
 • Enkele voorbeelden.
 •     
 • De factoren die de premie van je brandverzekering bepalen.
 •     
 • Enkele adviezen van Yago.

Hoeveel kost een Brandverzekering? Hier enkele voorbeelden

De kosten van een brandverzekering kunnen enorm verschillen afhankelijk van de verschillende karakteristieken van je woning. In het algemeen is een brandverzekering prima betaalbaar. Zeker in verhouding tot de bedragen waarvoor ze je dekt. Om je enig idee te geven van de gemiddelde kostprijs voor een brandverzekering hebben wij een simulatie gemaakt bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

 1. Als huurder van een appartement in Etterbeek. Het appartement is 70m² en bestaat uit één slaapkamer, een badkamer en een woonkamer.
Verzekeraar Huurdersaansprakelijkheid Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA € 79 € 49 € 19
Vivium € 87 € 43 € 17
Baloise € 86 € 77 € 19
Generali € 129 € 43 € 20
 1. Als eigenaar van een appartement in Etterbeek. Het appartement is 70m² en bestaat uit een slaapkamer, een badkamer en een woonkamer.
Verzekeraar Brandverzekering Diefstal + inboedel Rechtsbijstand
AXA € 104 € 50 € 25
Vivium € 145 € 61 € 19
Baloise € 181 € 123 € 21
Generali € 155 € 49 € 24

Wat kost de waarborg Diefstal van een Brandverzekering?

De prijs van een optionele diefstal waarborg kan tussen de verzekeringsmaatschappijen verschillen, maar ze kost in het algemeen niet veel voor de bedragen waarvoor ze tussenkomt. Diefstal wordt altijd verzekerd tegen een eerste risico. Dit wil zeggen dat je voor een vast bedrag verzekerd wordt. De verzekeringsmaatschappijen gebruiken hiervoor een evaluatierooster. Aan de hand hiervan wordt de premie van een brandverzekering geschat, afhankelijk van de antwoorden die je geeft tijden het beantwoorden van de vragenlijst. Zo kan een alarmsysteem of een beveiligde buurt je diefstalverzekering doen dalen.

De verzekeringsmaatschappij zal vragen voor welk bedrag en hoe je jezelf tegen diefstal wil verzekeren. Er zijn twee opties:

 • Je kiest voor een bepaald bedrag. De verzekeringsmaatschappij zal de geleden schade na een inbraak vergoeden voor maximaal dit bedrag.
 • Een maximumbedrag per object. In dit geval leg je een maximumbedrag vast per object. De verzekeringsmaatschappij zal tussenkomen voor maximaal dit bedrag voor elk gestolen object. De totale vergoeding is maximum 10 keer dit maximumbedrag per object.

In het algemeen zal de premie van je brandverzekering meer kosten als je jezelf voor een groter bedrag wil verzekeren.

Wat kost de waarborg Inboedel van een Brandverzekering?

De basiswaarborgen van een brandverzekering dekken de onvrijwillige materiële schade aan het gebouw. Maar voor de inhoud moet je een optionele waarborg inboedel afsluiten.

Deze inboedel wordt net zoals de diefstalverzekering verzekert met een eerste risico. De verzekeringsmaatschappij zal met een maximumbedrag tussenkomen voor de schade aan de inhoud van je woning.

Hoeveel Kost een Brandverzekering: Hoe vind ik een goedkope Brandverzekering?

Ben je op zoek naar een goedkope brandverzekering die je volledig dekt? Dan raden we je aan de verschillende brandverzekeringen te vergelijken. Zo vind je de beste brandverzekering op de markt.

Maak hiervoor gebruik van deskundig advies zoals Yago. Wij gaan voor jou op zoek naar een goedkope oplossing voor je brandverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo vinden wij een brandverzekering op maat. Daarnaast kan je ook profiteren van het onafhankelijk advies van onze verzekeringsadviseurs.

Wat Kost een Brandverzekering en wat bepaalt de Premie?

Je zal al gemerkt hebben dat de premie van een brandverzekering kan verschillen. Maar wat bepaalt nu de kosten van een brandverzekering?

 • De opbouw en de oppervlakte van de woning: Het aantal kamers, badkamers, enz.
 • De aanwezigheid van beveiligingssystemen: Brandalarm, inbraakbeveiliging, enz.
 • Andere onderdelen van je woning zoals de tuin, garage, kelder, zwembad
 • De locatie van je woning: Woon je in een stad of op het platteland?
 • De verzekeringsmaatschappij.

Wil je weten hoeveel de brandverzekering jou kost?

De kostprijs van een Brandverzekering: Enkele adviezen

Yago geeft je als laatste nog een paar tips zodat je met een gerust hart een brandverzekering kan aflsuiten:

 • Kies de waarborgen naargelang de gelopen risico's van jouw woning.
 • Vergelijk de verschillende verzekeringscontracten. Maak hiervoor gebruik van een onafhankelijk verzekeringsmakelaar zoals Yago.
 • Gebruik de evaluatieroosters van de verzekeringsmaatschappijen.
 

Als je wilt weten hoeveel je brandverzekering kost, kan je voor je brandverzekering een simulatie maken. Wil je een goedkope brandverzekering? Reken dan op de expertise van een onafhankelijk verzekeringsmakelaar zoals Yago!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.