Yago
My Yago

Is je studentenkot juist verzekerd?

  • Huisje, tuintje, brandverzekering!
  • Je kot optimaal beschermen met je brandverzekering 💪
  • Bereken je prijs in 5 minuten met Yago
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Niet alleen je huis of appartement, maar ook je studio of kot kan je verzekeren met een brandverzekering. Zo bespaar je jezelf veel zorgen. Yago legt je uit wat je moet weten.

‘Help, ‘t kot staat in brand,’ riep de student, en hij sprak z’n brandverzekering aan. Jongeren die op zichzelf gaan wonen om de wereld te ontdekken, dat roept heel wat vragen op bij ongeruste ouders. Gelukkig is Yago er om al die brandende vragen te blussen!

Heeft een studentenkot een afzonderlijke brandverzekering nodig?

Kort en bondig: neen. Het kot (of de studio) van je lieveling valt onder je eigen polis, zelfs zonder meerkost. De wet verplicht een brandverzekering niet voor eigenaars, huurders zijn daar wel aan gebonden. Slaat je kinderen dus hun studerende vleugels uit? Dan maak je best werk van een brandverzekering. Zo vermijd je netelige situaties voor het te laat is.

Is de inboedel van de student ook verzekerd?

In een lege kamer kan je niet leven, en zonder studiemateriaal geen leerling. Als je zelf een inboedelverzekering hebt afgesloten binnen je polis, geldt die ook voor het kot. Je kan je verzekeraar altijd vragen om zo’n verzekering toe te voegen aan je contract.

Wat bij brand, waterschade, glasbreuk en andere schade?

Wanneer je kind wat uitspookt - zo gaat dat in de studententijd - en verantwoordelijk is voor schade aan zijn kot, dan komt de kotbaas onrechtstreeks bij jou aankloppen voor de kosten. Gelukkig kan jij bij jouw brandverzekering aanspraak maken op een schadevergoeding.

Is het kot ook verzekerd tegen diefstal?

Dieven vinden overal slachtoffers. Hebt jij in jouw polis de waarborg diefstal onderschreven, dan zijn de spullen in het kot van je kind ook verzekerd. Wat een brandverzekering betreft, genieten studenten dezelfde voordelen als hun ouders. Heb je geen diefstalverzekering? Vraag ernaar bij je verzekeraar en voeg de optie toe aan je polis.

Hoe verzeker je een kot in het buitenland?

Op een Erasmus-uitwisseling beleef je de tijd van je leven en dat gunt je brandverzekering jouw kind ook. Daarom dekt ze ook een buitenlands kot, maar er zijn grenzen. Wil je de details van jouw situatie bespreken? Onze adviseurs laten graag dromen uitkomen.

Samen een inventaris opstellen?

Iedereen die in Vlaanderen een pand of appartement verhuurt, moet een brandverzekering afsluiten. Daarmee bescherm je jezelf als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan derden vanwege jouw gebouw. Daarbovenop wil je de waarde van het gebouw niet verliezen door brand of een storm. Je kan als verhuurder ook optionele waarborgen nemen bij je woonverzekering, zoals een waarborg rechtsbijstand of een waarborg voor onbetaalde huur.

Heb je problemen met de huisbaas?

Verloopt de communicatie met je huisbaas nogal stroef, dan pak je de zaak best formeel aan. De Vlaamse Overheid heeft een standaardbrief om schade ten laste van de verhuurder voor te leggen aan je kotbaas.

Zo’n modelbrief van de overheid zegt ook niet alles. Blijf je met vragen zitten of heb je graag experts aan je zijde bij onenigheid? Yago helpt je overal! Zo kan jij met een gerust hart jouw student de wereld laten verkennen.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 14 000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.