Yago ex-Seraphin
My Yago

Wordt stormschade ook gedekt door je brandverzekering?

  • Alles over de Brandverzekering
  • Vind je brandverzekering op maat
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Heb je schade die veroorzaakt is door stormweer? Dan kan je bij je brandverzekering terecht. Je verzekering vergoedt je namelijk voor vele natuurrampen, zoals storm, hagel, onweer en overstromingen.

Dakpannen die van de daken vliegen, bomen die uit de grond getrokken worden. Wateroverlast wegens regen. Af en toe maken we in België stormen mee die een enorme ravage kunnen veroorzaken. Gelukkig wordt stormschade door de brandverzekering gedekt. Yago legt alle voorwaarden en waarborgen van de brandverzekering uit.

Wat is gedekt door de dekking stormschade?

Stormschade is een inbegrepen in de basiswaarborg van de brandverzekering. Je bent voor hetzelfde bedrag verzekerd in geval van storm als brand. Maar om te weten of je voor stormschade gedekt wordt, is het belangrijk de betekenis van stormschade vast te leggen.

Wat wordt verstaan onder stormschade?

Onder stormschade wordt verstaan:

  • De orkanen en stormwinden die in een straal van 10 km rondt het verzekerde gebouw beschadiging veroorzaken aan tegen wind verzekerde constructies (je woning) of aan andere goederen die een gelijkwaardige weerstand bieden aan wind als de verzekerde goederen.
  • Het dichtsbijgelegen meteorologische instituut moet een topsnelheid van minstens __ 80km per uur__ meten.

Stormschade aan eigen goederen

Een brandverzekering dekt de schade aan je woning als gevolg van een storm. Denk maar aan een omgevallen boom, dakpannen die zijn weggevlogen. Ze is verplicht bij elke brandverzekering inbegrepen. Eigendommen die buiten staan zijn meestal niet verzekerd (trampoline, tuinmeubels, barbecue, enz.). Het is belangrijk goed het verzekeringscontract te lezen om te weten in welke situaties je gedekt bent. Sommige verzekeringsmaatschappijen voorzien ook een optionele waarborg om je goederen in je tuin te verzekeren.

Stormschade aan derden

Valt je boom over de haag heen? Vliegen de dakpannen van het dak op de auto van de buren? Of is de trampoline tegen de veranda van de buren gewaaid? Voor de schade aan derden door bijvoorbeeld vliegende dakpannen, komt de burgerlijke aansprakelijkheid (BA) van je brandverzekering tussen. Voor de schade veroorzaakt door je trampoline zal de familiale verzekering tussenkomen. De schade door de boom die bij je buren valt, zal door de brandverzekering van je buur zelf gedekt worden.

 

Als de verzekeraar niet voor de stormschade tussenkomt kan je ook altijd een aanvraag indienen bij het rampenfonds. Deze zal tussenkomen als de storm officieel erkend wordt als een natuurramp

Wat doen bij stormschade?

Wij geven je enkele richtlijnen die je kan volgens als je stormschade hebt:

  • Indien de situatie levensbedreigend is kan je het nummer 112 bellen. Voor alle andere situaties kan je naar het nummer 1722 bellen. Dit is een noodnummer dat geactiveerd wordt tijdens natuurrampen. Het wordt vooraf via de media aangegeven wanneer dit nummer actief is.
  • Maak foto's! De foto's kunnen achteraf een bewijs vormen van de geleden schade. We raden aan ook foto's te nemen van de verschillende facturen i.v.m de geleden schade.
  • Voorkom grotere schade. Als er bv. glas ligt kan je dit opruimen. Let er altijd op dat je jezelf niet in gevaar brengt! Reddings-en behoud kosten worden ook vaak door de brandverzekering gedekt. Zo kan je een noodreparatie van je dak laten uitvoeren.
  • Breng je verzekeraar op de hoogte: Bij Yago kan je online aangifte doen bij je verzekeraar voor de geleden schade. Voorzie foto's en beschrijf zo goed mogelijk de geleden schade door de storm.
  • Vraag de offertes aan voor de noodzakelijke herstellingen en geef deze aan de verzekeraar. Sommige verzekeringsmaatschappijen voorzien een erkende deskundige om een offerte op te stellen.
  • Als de verzekeraar akkoord gaat met de offertes, kan je de herstellingen laten uitvoeren.

Heb je vragen of heb je hulp nodig voor de aangifte van stormschade? Vraag één van onze adviseurs om advies. Zij zullen je helpen de schade bij je verzekeraar aan te geven. Je kan onze verzekeringsexperts contacteren op 02 808 11 78 of [email protected]

 

Stormschade is een verplichte basiswaarborg voor elke brandverzekering. Ze dekt de geleden schade aan je woning na een storm. Het is ook mogelijk een aanvraag te doen bij het rampenfonds als de storm officieel als ramp beschouwd wordt.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.