Yago
My Yago

Dekt mijn brandverzekering waterschade?

 • Vanaf €6,99/maand
 • Een volledig gepersonaliseerde brandverzekering
 • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Oh nee, heeft je woning schade opgelopen door een kapotte leiding of een lekkende dakgoot? Yago legt je uit wat je kan doen.

Je kleine petotter staat daar met een plasje tussen de benen. Geloof de experts van Yago maar, dat leert hij vanzelf wel af. Maar een druppende leiding of wateroverlast in je kelder, daar moet je zelf iets aan doen. Voor je jezelf in onnodig bochten wringt of je geld samen met het water laat wegstromen, overweeg je best een brandverzekering mét de waarborg waterschade.

Waterschade door een overstroming

Was er overmatige regenval en heb je waterschade opgelopen door een overstroming? Waarschijnlijk valt dit dan onder de basisdekking 'natuurramp' van je brandverzekering. Deze is wettelijk verplicht, en hier zal jij dus ook gebruik van kunnen maken. Let wel: je verzekeraar kan dit weigeren indien je woning zich in een risicozone voor overstroming bevindt. Vraag dit dus steeds na!

Waterschade door leidingbreuk

Als verzekeringsmaatschappij hoef je geen dekking voor waterschade aan te bieden. Maar omdat die schade nu eenmaal zoveel voorkomt besluiten de meeste verzekeraars om die mogelijkheid toch op te nemen in hun standaard set waarborgen. Wordt dit niet aangeboden in de standaard dekking? Sluit dan zeker een aanvullende waarborg waterschade af. Je verzekering vergoedt dan de gevolgschade die je oploopt door de breuk van een leiding, insijpelend water van de dakgoot,...

Let goed op!

Je verzekeraar komt tussen voor de schade veroorzaakt door het water, niet voor de schade aan de toestellen of de leidingen zelf.

Welke uitsluitingen zijn er?

Voor wie dus goed heeft opgelet: niet in alle situaties die te maken hebben met waterschade zal je een vergoeding ontvangen van je verzekeraar (ook al heb je de betreffende waarborg afgesloten). Wat dekken de meeste maatschappijen niet dan?

 • Schade veroorzaakt door foutief gebruik of slecht onderhoud van de toestellen
 • Schade aan de leidingen en/of toestellen die de waterschade hebben veroorzaakt
 • Schade aan het dak als oorzaak voor de waterschade

Lekdetectie: wat is dat?

Ontdekt je waterschade maar niet de oorzaak? Dat is balen! Wie weet zit je morgen wel met ergere schade. Om dat rampscenario te voorkomen, kan je een lekdetectie laten uitvoeren. Een specialist komt even bij je langs en spoort de kern van het probleem voor je op. Sommige verzekeraars nemen de kosten daarvoor zelfs op in het verzekeringscontract. Vraag dus op voorhand goed na of je die optie op kan laten opnemen in je polis.

Hoe geef je jouw schade aan?

Met het online platform van Yago kan je zeer eenvoudig de geleden schade doorgeven aan je makelaar. Log in met je account en vul de juiste gegevens in.

 1. Neem foto's van je schadegeval
 2. Dien een aanvraag in via ons schadeformulier
 3. Laat een offerte opmaken door een erkende deskundige en stuur het die naar je verzekeraar
 4. Je verzekeraar geeft haar akkoord over de offerte
 5. Laat de herstelling uitvoeren door een vakman

Voor de verzekeraar uitsluitsel heeft gegeven, mag je alvast de bron van de schade herstellen om ergere problemen te voorkomen. Wacht echter met de herstelling van de waterschade zelf tot je een akkoord hebt bereikt met de verzekeraar. Dan kan je altijd terugvallen op dat bewijs in geval van twijfel.

Voel je nattigheid? Contacteer dan Yago!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.