Yago ex-Seraphin
My Yago

50cc of 125cc? Verzeker je brommer met Yago!

 • Een 100% digitale brommerverzekering
 • Juridische dienstverlening in geval van schade
 • Simulatie en prijs online in enkele minuten!
96%
van onze klanten beveelt ons aan

Je met je brommer of scooter verplaatsen door de stad? Handig! Maar natuurlijk wil je hier ook goed voor verzekerd zijn, want een ongeval is helaas nooit uitgesloten. Yago helpt je om eenvoudig verschillende prijzen te vergelijken. Zo vind je de beste verzekering voor jouw brommer of scooter! En meer zelfs, bij Yago sluit je deze eenvoudig af vanuit je zetel!

50cc of 125cc: een verzekering voor elke brommer

Er zijn uiteraard verschillende soorten scooters of brommers te vinden, met een verschillende cilinderinhoud. Voor een lichtere motor (met een lagere cilinderinhoud) zal je minder betalen van voor een zwaardere motor (met een hogere cilinderinhoud).

Klasse A

Een brommer of scooter van klasse A is beperkt in snelheid en vermogen. Ze hebben een maximale cilinderinhoud van 50cc, of bevatten een elektrische motor. Je zal er maximaal met een snelheid van 25km/uur mee kunnen rondsnorren. I'll
Een brommer of scooter van klasse A heeft een maximale cilinderinhoud van 50cc of een elektrische motor met een maximum snelheid van 25km/h. Je mag zonder rijbewijs een bromfiets van klasse A besturen.

Klasse B

Een brommer klasse B heeft, net zoals een klasse A, een maximale cilinderinhoud van 50cc of een elektrische motor. Het verschil hierbij is dat de maximumsnelheid hoger ligt, namelijk maximaal 45km/uur. Voor dit soort bromfiets heb je wel een rijbewijs nodig, namelijk een rijbewijs type AM (of het vroegere type A3). Dit type rijbewijs kan je halen vanaf 16 jaar, of krijg je automatisch wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs type A (motorrijbewijs) of B (autorijbewijs).

125cc of meer

Wil je een brommer kopen met een maximaal vermogen van 125cc, dan moet je in het bezit zijn van een rijbewijs A1 en minstens 18 jaar zijn. Voor een brommer met een cilinderinhoud groter van 125cc heb je een rijbewijs A2 nodig.

Voor een brommer gelden dezelfde veiligheidsregels als voor een motor. Het is dus voor elke klasse verplicht een helm te dragen!

Welke waarborgen bestaan er voor je brommerverzekering?

Voordat je een verzekering afsluit is het belangrijk meer te weten over de verschillende waarborgen van brommerverzekeringen. Yago werkt samen met verschillende verzekeraars om voor iedere klant een brommer verzekering op maat te vinden.

De burgerlijke aansprakelijkheid

Net zoals voor de auto en motor, is deze verzekering verplicht voor het verzekeren van je brommer of scooter. Het dekt de schade die je bij een ongeval veroorzaakt aan derden of passagiers. De lichamelijke schade die je zelf oploopt of de materiële schade aan het voertuig worden niet gedekt. Hiervoor dien je een aanvullende waarborg af te sluiten.

De bestuurdersverzekering

Deze waarborg is gericht op het beschermen van de bestuurder tegen torenhoge kosten die kunnen voortkomen uit een ongeval. De medische kosten van lichamelijke letsels en ziekenhuiskosten worden gedekt, maar ook de kosten in geval van permanente arbeidsongeschiktheid. Tip: vraag zeker ook na of je verzekerd bent voor schade aan eventueel beschermende kledij.

De omniumverzekering

De omniumverzekering voor je brommer of scooter is een additionele waarborg die gericht is op het vergoeden van materiële schade aan je voertuig. Vaak heb je de keuze tussen een mini-omnium of een full omnium dekking, afhankelijk van de leeftijd van je voertuig. Enkele voorbeelden van gedekte schade zijn:

 • Diefstal of poging tot diefstal
 • Brand
 • Natuurrampen
 • Aanrijding met een dier

De pechbijstand

Pechbijstand helpt je weer op weg wanneer je in panne staat. De waarborg dekt de kosten voor pechverhelping of takelen na een ongeval. Vraag zeker ook na of je eventueel recht hebt op een vervangvoertuig wanneer je dit nodig hebt.

Je brommer inschrijven, hoe doe je dat?

Wanneer je een nieuwe brommer of scooter gekocht hebt, moet je deze inschrijven voordat je hiermee de weg op mag. Afhankelijk van of dit een nieuw of tweedehands voertuig is, zal de procedure verschillen. Maar geen paniek, Yago kan van het begin tot het einde alles voor je regelen.

Heb je een nieuwe brommer?

 1. Sluit je brommerverzekering af en ontvang een voorlopige groene kaart. de verzekeringsmaatschappij zal je definitieve groene kaart opsturen.
 2. Yago zorgt ervoor dat je voertuig ingeschreven wordt bij de DIV.
 3. Je krijgt de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs toegestuurd via bpost. Je zal de nummerplaat cash moeten betalen aan de postbode, of afhalen op het postkantoor.

Heb je een tweedehands brommer?

 1. Heb je je brommer verzekerd bij Yago? Dan ontvang je van ons een verzekeringscertificaat en een voorlopige groene kaart. De verzekeringsmaatschappij zal je definitieve groene kaart opsturen.
 2. Ga zelf naar de DIV met het verzekeringscertificaat en je voorlopige groene kaart om je brommer in te schrijven. Vergeet zeker ook je identiteitskaart en je rijbewijs niet.
 3. Je nummerplaat en inschrijvingsbewijs worden opgestuurd via bpost. Je zal je nummerplaat cash moeten betalen aan de postbode, of deze gaan ophalen in het postkantoor.

Wat bepaalt de prijs van mijn brommerverzekering?

De prijs van je brommerverzekering hangt af van verschillende factoren. Daarom werkt Yago samen met verschillende partner verzekeraars om een verzekering op maat aan te bieden tegen een uitstekende prijs. Maak je simulatie online met enkele vragen en wij gaan voor jou op zoek naar de beste prijs.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.