Yago
My Yago
navigation-menu

Kom alles te weten over de Brommerverzekering

 • Vind je Brommerverzekering in enkele minuten
 • Gratis Simulatie en Offerte
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Maak een Gratis Simulatie Online met Yago 🔎. Alles wat je moet weten over de Brommerverzekering. Prijs en Offerte.

Gebruik je een brommer om je snel te verplaatsen door de stad en ben je op zoek naar een verzekering? Met Yago vind je de beste brommerverzekering!

Vergelijk de prijzen en maak een simulatie online in enkele minuten! Dankzij de digitalisering van Yago hoef je niet meer uit je zetel te komen om een brommerverzekering af te sluiten.

 

In dit artikel vind je informatie over:

 • De verschillende brommer categorieën.
 • De verschillende waarborgen die je kan kiezen voor je brommerverzekering.
 • Hoe je de prijs voor je brommerverzekering berekent
 • Hoe je een brommer moet inschrijven.

Een Verzekering voor je Brommer van 50cc en je Brommer van 125cc

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende klassen.

Brommer klasse A

Een brommer of een bromfiets van klasse A heeft een maximale cilinderinhoud van 50cc of een elektrische motor met een maximum snelheid van 25km/h. Je mag zonder rijbewijs een bromfiets van klasse A besturen.

Brommer klasse B

Een brommer of een bromfiets van klasse B heeft een maximale cilinderinhoud van 50 cc of een elektrische motor. De maximale snelheid van een brommer klasse B is 45km/h. Voor het besturen van dit type brommer moet je in bezit zijn van een rijbewijs type AM (Vroeger A3 genaamd).

Brommer 125cc of meer

Om te mogen rijden met een brommer van 125cc moet je in het bezit zijn van een rijbewijs A1. Voor een brommer met een cilinderinhoud groter dan 125cc moet je in het bezit zijn van een rijbewijs A2.

 

Een brommer wordt gezien als motorfiets: Een helm is verplicht voor elke klasse!

Wat zijn de waarborgen van een Brommerverzekering?

Voordat je een verzekering afsluit is het belangrijk meer te weten over de verschillende waarborgen van brommerverzekeringen. Yago werkt samen met verschillende verzekeraars om voor iedere klant een brommer verzekering op maat te vinden.

Brommerverzekering: De Burgerlijke aansprakelijkheid

Deze verzekering is verplicht. Het dekt de schade die je met je brommer kan veroorzaken aan derden. Het komt niet tussen voor de schade die je zelf oploopt of de schade die wordt veroorzaakt aan je brommer.

Brommerverzekering: De Bestuurdersverzekering

Deze waarborg is een bescherming voor de bestuurder van de brommer. Ze komt tussen als de bestuurder van de brommer een lichamelijk ledsel oploopt. Ze betaalt de medische kosten, maar ook de kosten in geval van permanente arbeidsongeschiktheid.

Brommerverzekering: De Omniumverzekering

Deze waarborg komt tussen voor de materiële schade aan je eigen voertuig. Bijvoorbeeld schade wordt veroorzaakt door:

 • Diefstal of poging tot diefstal.
 • Brand.
 • Natuurrampen.
 • Aanrijding met een dier.

Brommerverzekering: De Bijstand

Deze waarborg gaat je helpen als je met pech staat. Ze betaalt de kosten als je pechverhelping nodig hebt of als je voertuig na een ongeluk getakeld moet worden.

Hoe Bereken ik de prijs van een Brommer Verzekering?

Yago werkt met verschillende verzekeraars samen om zo een verzekering op maat aan te bieden voor een uitstekende prijs. Je kan online een simulatie maken en wij gaan voor jou op zoek naar de verzekering die het best bij je past aan de beste prijs. Je hoeft slechts een paar vragen in te vullen en wij geven jou de offertes van de verzekeringen die het best bij je passen.

Hoe kan ik mijn Brommer Inschrijven?

Yago helpt je jouw brommer in te schrijven. Bij de inschrijving van een nieuwe brommer zal Yago van het begin tot het einde alles regelen.

Als je brommer nieuw is:

 • Na het afsluiten van je brommerverzekering krijg je een voorlopige groene kaart tot de verzekeringsmaatschappij je een definitieve groene kaart opstuurt.
 • Yago zal online je voertuig inschrijven bij de DIV.
 • De nummerplaat en het inschrijvingsbewijs worden je toegestuurd via de post (Bpost).

Als je een tweedehands brommer hebt:

 • Na het verzekeren van je brommer krijg je van Yago een certificaat dat je verzekerd bent evenals een voorlopige groene kaart tot de verzekeringsmaatschappij je een definitieve groene kaart opstuurt.
 • Je zal zelf naar de DIV moeten gaan met het certificaat van Yago om je brommer in te schrijven. Vergeet je identiteitskaart en rijbewijs niet.
 • Je nummerplaat en inschrijvingsbewijs wordt opgestuurd via de post (Bpost).
 

Je kan zelf kiezen waarvoor je de brommer verzekert. Je kan naast de burgerlijke aansprakelijkheid nog andere waarborgen kiezen die bij je passen. Bij Yago kan je eenvoudig en snel je brommer verzekering berekenen door een gratis simulatie te doen.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.