Yago
My Yago

Waarom je motor omnium verzekeren?

 • Alle details over de omnium motorverzekering
 • De motorverzekering van Yago: de beste op de markt!
 • Bereken je prijs in 2 minuten
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Kom je onverwachts materiële schade tegen? Met een omniumverzekering behoren je herstellingskosten tot de verleden tijd. Yago legt je alle details uit, en helpt je om prijzen te vergelijken.

Je motor is speciaal. Hij zorgt voor vrijheid en plezier op zonnige dagen, en loodst je zonder problemen het verkeer door. Schade wil je dan ook vermijden. Met een omniumverzekering kan je met een gerust hart de weg op, want materiële schade aan je motor is optimaal verzekerd.

Wat is een omniumverzekering?

Elke verzekeraar stel haar unieke omniumverzekering samen, die de materiële schade aan je motorfiets dekt. Om te genieten een maximale vergoeding is het aangewezen om alle omniumbundels op de markt te vergelijken. Laat Yago nu net de ideale simulatie aanreiken!

Wie een beetje vertrouwd is met verzekeringen, weet dat je bij verzekeringsmaatschappijen doorgaans kan kiezen voor een mini-omnium of een full-omnium. Beide vereffenen ze de materiële schade aan je motor, maar het verschil zit hem in de schade die je zelf veroorzaakt hebt. Daar komt de mini-optie niet voor tussen, het full-alternatief wel.

Hoewel een omniumverzekering niet verplicht is zoals de BA-verzekering, beveelt Yago toch een omnium aan voor iedere nieuwe motorfiets. Daarmee hoef je niet zelf alle kosten te dragen bij totaal verlies van je voertuig. Een omniumverzekering komt wel met enkele voorwaarden. Zo mag de motor die je verzekerd maximaal 1 jaar oud zijn, tenzij je verandert van verzekering en je bij je vorige verzekeraar al een omnium verzekering had lopen. Mini-omnium blijft nog steeds mogelijk voor motorfietsen van minder dan 5 jaar oud. Daarmee ben je nog altijd beschermd voor de meest voorkomende schade aan je voertuig.

Wat zijn de waarborgen?

Om alle schade in kaart te brengen, zijn er enkele voorwaarden verbonden aan de omniumverzekering van je motorfiets. Die vind je hieronder:

Waarborg diefstal

Voor je een waarborg diefstal kan afsluiten, vragen verzekeraars meestal om het risico op diefstal te beperken, door een anti-diefstalsysteem te installeren. Als je de waarborg diefstal dan toch mag opnemen in je polis, dekt die je in volgende gevallen:

 • Diefstal van je motor
 • Materiële schade aan je motor na poging tot diefstal
 • Lichamelijke schade na poging tot diefstal
 • Diefstal van je sleutel

Waarborg brand

Alles waar elektriciteit mee gepaard gaat, kan wel eens mislopen. Daarom bestaat de waarborg brand, zodat je motor gedekt is voor schade door kortsluiting en brand. Het is geen uitzondering dat verzekeraars ook de kosten vergoeden bij blikseminslag of explosie.

Waarborg natuurrampen

De waarborg natuurrampen (ook: natuurkrachten) verzekert je voertuig tegen de schade door sneeuwval, vallende stenen, hagel, storm, overstroming, enzovoort. Je bent daarmee zelfs verzekerd voor aanrijdingen met dieren.

Waarborg materiële schade

De waarborg materiële schade beschermt je in verschillende gevallen, zoals:

 • Schade waarvoor je zelf aansprakelijk bent (enkel full-omnium)
 • Schade door vandalisme
 • Schade waarvoor niemand aansprakelijk gehouden kan worden
 • Schade waarbij je tegenpartij zijn aansprakelijkheid betwist

Wat is niet gedekt?

3 types schade worden niet vergoed door de waarborg materiële schade van je full-omnium:

 1. Schade nalatigheid en slecht onderhoud van de motor
 2. Schade aan de banden, tenzij veroorzaakt door een ongeval
 3. Lichamelijke schade van de bestuurder (Daarvoor sluit je een bestuurdersverzekering af.)

Wat met de franchise?

Na schade moet je zelf altijd tussenkomen voor een deel van de kosten. Dat bedrag heet de franchise. Er bestaan 3 formules om die te bepalen:

 1. Formule vast bedrag: Voor je jouw verzekering laat ingaan, wordt er een grensbedrag besproken met je verzekeraar. Heb je kosten lager dan dat bedrag? Dan betaal je die zelf. Alle kosten hoger dan dat bedrag, vergoedt je verzekering. Als je schade hebt voor €400 bekostig je die zelf, met een franchise van €250. Voor de overige €250 komt de verzekeringsmaatschappij tussen.
 2. Formule percentage: Hiermee ben je vrijgesteld voor een percentage van de schadekosten. Heb je een franchise 10% en schade voor €400, dan moet je zelf €40 neertellen en past je verzekeraar €360 bij.
 3. Engelse vrijstelling: Net zoals bij de eerste formule bespreek je met je verzekeraar een grensbedrag. Maar als je voor de Engelse vrijstelling kiest en je hebt kosten hoger dan dat bedrag, dan komt de verzekering volledig tussen. Voor herstellingskosten lager dan je franchise, kom je zelf tussen. Het spreekt voor zich dat de franchise bij deze formule hoger zal liggen dan wanneer je ‘vast bedrag’ hebt opgenomen in je polis.

Yago tipt!

Voor iedere motorfiets vers van de band, beveelt Yago een full-omnium aan. Een mini-omnium doet wat het moet voor een auto met enkele jaren op de teller. Zo ben je altijd verzekerd voor de meest prominente materiële schade. Ga de tip van onze experts niet uit de weg en vul je simulatie in!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.