Yago
My Yago

Alles over rechtsbescherming

  • Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten
  • Zeker weten in 3min
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Wilt u het belang van rechtsbescherming beter begrijpen? Yago legt uit wat u moet weten over deze dekking.

Met Yago word je begeleidt om je rechten te doen laten gelden in geval van een conflict na een ramp.

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering?

De rechtsbescherming dekt je juridische kosten met betrekking tot geschillen die voortvloeien uit een vordering.

Een rechtsbijstandverzekering biedt daarom optimale dekking in verschillende conflictsituaties:

  • Als je een advocaat moet inhuren.
  • Als je een conflict in der minne wil oplossen.
  • Als je voor een rechtbank moet verschijnen, zoals de politierechtbank.
  • Om schadevergoeding te eisen van een derde partij.

Zijn er verschillende dekkingsniveaus voor wettelijke bescherming?

Ja, op het moment van inschrijving kan je kiezen tussen verschillende dekkingsniveaus, afhankelijk van je profiel en je behoeften.

Je kan de wettelijke bescherming van je motor, auto, gezinsaansprakelijkheid of huisverzekering afsluiten.

Als je meerdere risico-objecten wil laten verzekeren kan het de moeite waard zijn om een pakket af te sluiten, dat wil zeggen een onafhankelijke wettelijke bescherming die je verzekeringsdekking optimaliseert door de wettelijke bescherming van je voertuigen, je familie en je huis te groeperen.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.