Yago
My Yago
navigation-menu

Wat dekt een Brandverzekering voor een Appartement?

 • Alles over de Brandverzekering voor je Appartement
 • Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in 5 Minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.
🛡️ Wil je een Brandverzekering voor een Appartement afsluiten? Yago geeft uitleg over de brandverzekering. Maak een Simulatie voor een Brandverzekering!

Een brandverzekering voor je appartement kan enorme kosten dekken als je appartement schade oploopt wegens brand, een natuurramp, enz. Yago legt je de brandverzekering uit. Ze dekt immers niet alleen voor brand maar ook verschillende andere oorzaken van schade aan het gebouw.

Wil je de premie van de brandverzekering voor je appartement berekenen? Maak een simulatie met Yago en ontdek jouw prijs!

Waarvoor dekt de Brandverzekering mijn Appartement?

De brandverzekering is een verzekering die tussenkomt voor de materiële schade aan je appartement. Haar voornaamste waarborg is brand, maar daarnaast komt ze ook tussen voor verschillende andere oorzaken.

Wat zijn de basiswaarborgen van een Brandverzekering voor een Appartement?

De meeste verzekeringscontracten bieden 6 basiswaarborgen aan voor jouw appartement:

 • Brand.
 • Implosie en ontploffing.
 • Natuurrampen zoals overstroming, storm, sneeuw, aardbevingen, enz.
 • Omgevallen bomen en blikseminslag.
 • De botsing van een dier of een voertuig met jouw woning.
 • Glasbreuk.

Wat zijn de optionele waarborgen van een Brandverzekering voor een Appartement?

Naast de basiswaarborgen kan je ervoor kiezen je dekking verder uit te breiden met optionele waarborgen. Elke verzekeringsmaatschappij biedt haar eigen optionele waarborgen aan. Maar meestal vind je de volgende waarborgen bij elke verzekeraar:

 • Diefstal.
 • Vandalisme.
 • Indirecte verliezen.
 • Een voertuig dat geparkeerd staat.
 • Familiale burgerlijke aansprakelijkheid.
 • Rechtsbijstand.

Je kan er voor kiezen om jezelf ook te beschermen tegen deze risico's.

Hoe ik Online een Brandverzekering voor mijn Appartement vinden?

Yago biedt als eerste digitale verzekeringsmakelaar in België haar diensten online aan. Je kan via onze website eenvoudig een brandverzekering afsluiten door de noodzakelijke gegevens in te vullen en een paar vragen te beantwoorden. Vervolgens gaan wij op zoek gaan naar de juiste brandverzekering voor jouw appartement.

Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte. Als de offerte je bevalt kan je de brandverzekering online afsluiten. Je kan zelfs online je documenten ondertekenen!

Ben je benieuwd naar de premie van jouw brandverzekering?

De brandverzekering voor de Huurder van een Appartement

In Vlaanderen (en Wallonië) is elke huurder verplicht een brandverzekering af te sluiten. Deze brandverzekering komt tussen voor de huurdersaansprakelijkheid. Dit wil zeggen dat de verzekeringsmaatschappij zal tussenkomen voor de schade waarvoor de huurder aansprakelijk is. Daarnaast kan een huurder er ook voor kiezen een optionele waarborg voor diefstal of rechtsbijstand af te sluiten.

De rechtsbijstand:

 • De klassieke rechtsbijstand: Met deze waarborg ben je gedekt als derden je aanklagen.
 • De 'volledige' rechtsbijstand: Hiermee kan je ook de eigenaar aanklagen in geval van geschil.

Welke Brandverzekering moet ik Afsluiten voor een Appartement met inboedel?

Huur je een gemeubileerd appartement? Dan raden wij je aan om een brandverzekering af te sluiten die ook de inboedel van je woning dekt. In geval van waterschade of brand kunnen namelijk de kosten aan de meubels hoog oplopen.

De Brandverzekering voor de Eigenaar van een Appartement

Bezit je zelf een appartement dan raden we je aan om ook een brandverzekering af te sluiten. Je kan immers een enorm bedrag verliezen na brand of waterschade. 95% van de Belgen sluit daarom een brandverzekering af. Je kan ervoor kiezen of je enkel het gebouw verzekert of ook de inboedel.

Als je een lening afsluit, kan de bank je ook verplichten om een brandverzekering af te sluiten. Dit geeft de zekerheid dat je een lening kan afbetalen als je een woning door brand bent verloren.

De Brandverzekering voor Mede-eigenaars van een Appartement

Zijn er verschillende eigenaars in jouw flatgebouw? Dan kan je met een brandverzekering het hele gebouw verzekeren. Ook de gemeenschappelijke delen. Elke eigenaar van een appartement doet zijn bijdrage aan de brandverzekering. Dit verloopt heel vaak via de syndicus van het gebouw.

Vergeet niet de veranderingen door te geven als je verbouwt in je appartement. Zo ben je altijd voor het juiste bedrag verzekert.

Daarnaast kan je als mede-eigenaar ook individueel een inboedel of diefstal waarborg afsluiten.

De brandverzekering voor de Verhuurder van een Appartement

Als verhuurder ben je in Vlaanderen ook verplicht een brandverkering af te sluiten. Je kan als verhuurder ook aansprakelijkheid gesteld worden voor schade aan derden door jouw gebouw. Daarnaast wil je de waarde van het gebouw ook niet verliezen wegens een brand of een storm.

Je kan hierbij ook verschillende optionele waarborgen afsluiten zoals een waarborg voor rechtsbijstand of een waarborg voor onbetaalde huur.

Welke gegevens heb ik nodig om een Brandverzekering voor mijn Appartement af te sluiten?

Je verzekeraar of je verzekeringsmakelaar zal je de volgende gegevens vragen als je een brandverzekering wilt afsluiten:

 • Het aantal kamers van je appartement.
 • De oppervlakte van je appartement.
 • De afwezigheid of aanwezigheid van veiligheidssystemen.
 • De waarde van je appartement
 • De waarde van de inboedel indien je die wenst te verzekeren.
 • Een attest van je vorige verzekeraar als je al voor dat gebouw verzekerd geweest bent.

Wat kost een Brandverzekering voor een Appartement?

Het is niet eenvoudig om een exacte prijs aan te geven voor een brandverzekering. Er zijn immers verschillende factoren die een rol spelen in de kosten van je brandverzekering. De premie van je brandverzekering hangt af van het volgende:

 • De vrijstelling.
 • De veiligheidssystemen die aanwezig zijn.
 • De waarde van je appartement en je goederen.
 • De leeftijd van je appartement en de ligging.
 • Je statuut (huurder, eigenaar, enz).

Wil je de exacte prijs van de brandverzekering voor je appartement ontdekken? Maak dan met Yago een simulatie en kom meer te weten over de prijs van jouw brandverzekering.

 

De brandverzekering kan je beschermen tegen enorme verliezen als je schade oploopt met je gebouw. Ze is verplicht voor elke huurder in Vlaanderen maar is ook aangeraden voor elke eigenaar van een appartement.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.