Yago
My Yago

Hoe kan je diefstal voorkomen tijdens de zomervakantie?

Ga je deze zomer op vakantie? Enkele kleine aanpassingen en gewoontes kunnen je woning makkelijk beschermen tegen inbraak. En kijk ook zeker je diefstalverzekering na!
  • Ontdek alle tips van Yago
  • Simuleer je brandverzekering in 3 minuten
  • Bescherm je woning, ook wanneer je niet thuis bent!

De zomervakantie staat voor de deur, en daarmee helaas ook de periode van meer inbraken… Maar verzekeringsmakelaar Yago staat klaar om je eigendom te beschermen, en je te helpen bij tegenslag!

Controleer snel of je verzekerd bent tegen diefstal, een essentiële dekking, zeker tijdens de zomermaanden.

Onze tips om inbraken te voorkomen

Je weet helaas nooit op voorhand wanneer er een inbreker op de loer ligt. Wat je wel kan doen, is het risico zoveel mogelijk verkleinen.

1. Breng je huis tot leven

Natuurlijk niet letterlijk, maar wanneer je op vakantie gaat zijn er verschillende trucjes die je kan toepassen zodat het lijkt alsof je gewoon thuis bent. Zo kan je aan mensen in je omgeving (bijvoorbeeld familie of buren) vragen of zij regelmatig willen langskomen. Dit kan potentiële dieven afschrikken. Ook kan je timers kopen zodat je verlichting automatisch op bepaalde tijdstippen aan gaat.

Bovendien kan je in sommige gemeenten bij de politie afwezigheidstoezicht aanvragen voor de periode waarvoor je afwezig bent. De politie zal dan vaker patrouilleren in de buurt van je woning, om zo eventuele inbrekers af te schrikken. Deze dienst is volledig gratis.

2. Houd een lijst bij van de aankopen van je goederen

Om diefstal en schade aan eigendommen gemakkelijker aan te geven en er zeker van te zijn dat je verzekering je correct zal vergoeden, kan je enkele preventieve maatregelen nemen:

  • Bewaar de bonnetjes van elektronische apparaten, sieraden en andere waardevolle spullen. Het is aan te raden deze in te scannen of hier een foto van te nemen, in bepaalde gevallen kan de inkt namelijk na verloop van tijd vervagen.
  • Maak een foto van al je waardevolle spullen
  • Controleer of je brandverzekering de waarborg diefstal bevat

3. Plan vooruit

Sluit bij vertrek goed alle ramen en deuren. Zo voorkom je extra aandacht van dieven te trekken. Wees waakzaam en verberg je waardevolle spullen.

Verzeker je woning tegen diefstal met Yago

De diefstalverzekering is een van de waarborgen die je kan toevoegen aan je standaard brandverzekering.

Deze dekking zorgt ervoor dat je vergoed zal worden voor je verliezen of schade bij diefstal of poging tot inbraak. Dit geldt echter alleen wanneer je kan aantonen dat er is ingebroken in je woning.

Een diefstalverzekering kan je vergoeden voor:

  • Gestolen meubels
  • Gestolen waardevolle voorwerpen
  • Meubels die beschadigd zijn tijdens de inbraak

Bepaalde goederen worden mogelijks niet vergoed: meubels die op je terras of in je tuin staan, je huisdieren, je wagen, tuinmeubelen indien je de waarborg ‘tuin’ niet hebt afgesloten. Kijk deze details zeker na in de algemene voorwaarden van jouw verzekering.

Bij Yago is het eenvoudig een diefstalverzekering af te sluiten. Vul de brandverzekering simulatie in, en een van onze experten zal je adviseren over de gepaste dekking voor jou.

Wil je meer tips & trics ontdekken? Bezoek dan snel onze woningblog!

Auteur van het artikel

Maëlly Ménager
Verzekeringsexpert

Met haar diepgaande kennis van de sector zal Maëlly ervoor zorgen dat u profiteert van effectieve en doelgerichte promotie, zodat u onze klanten een lonende en boeiende ervaring kunt bieden.

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA