Yago
My Yago

Beschermd tegen diefstal met je brandverzekering

 • Bescherm je woning tegen diefstal en inbraak
 • Ontdek de additionele waarborgen van je brandverzekering
 • Simuleer je prijs in slechts 3 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Uiteraard wil je je woning tegen diefstal beschermen voor het noodlot toeslaat 🦝. We leggen je uit hoe je dit best doet! 👇

In de afgelopen jaren tikte het aantal woninginbraken iedere keer om en bij de 40.000 aan. Slachtoffers blijven niet alleen met een rusteloos gevoel achter, vaak zijn zo ook nog dierbare spullen kwijt. Om het verlies enigszins goed te maken, doet een financiële compensatie meestal wel deugd. Wil je dat ook jou dat recht toekomt? Dan is de waarborg diefstal bij je brandverzekering jou op het lijf geschreven. Bij Yago begrijpen we het wel: jij hebt je spullen lief. En wij hebben jou lief. Vergelijk nu verschillende brandverzekering en vind degene die jou past.

Wat dekt de waarborg diefstal?

De diefstalverzekering is een optionele waarborg van je de brandverzekering. Ze vergoedt de geleden schade ten gevolge van (poging tot) diefstal. Wat er precies verzekerd is, variëert per verzekeringsmaatschappij. Meestal betalen ze:

 • De waarde van de gestolen meubelen en goederen
 • De schade als gevolg van de diefstal

Let op: Je verzekeraar komt enkel tussen als je de diefstal kunt bewijzen.

Wat dekt de waarborg diefstal niet?

De waarborg diefstal van een brandverzekering hangt van de verzekeraar af. De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden:

 • Spullen die zich op het moment van de diefstal niet in de woning bevinden
 • Huisdieren
 • Je auto of andere motorrijtuigen (gedekt door omniumverzekering)
 • Tuinmeubelen (eventueel gedekt met bijkomende waarborg).

Wanneer je voor een diefstalverzekering kiest, kan je zelf bepalen hoe uitgebreid je jouw inboedel dekt. Vraag raad aan je verzekeraar of makelaar om je voor het juiste bedrag te laten verzekeren.

Wie is gedekt door de diefstalverzekering?

Indien de gestolen goederen zich in de woning bevonden waarvoor je de waarborg hebt afgesloten, dan dekt de verzekering volgende personen:

 • Verzekeringnemer
 • Partner van de verzekeringnemer
 • Bewoners
 • Huispersoneel
 • Werknemers van de verzekeringnemer

Voor welk bedrag ben je vergoed?

Je legt - samen met je verzekeraar - op voorhand een bedrag vast waarvoor je goederen gedekt zijn. Als je schade ondervindt hoger dan dat bedrag, zal je zelf moeten tussenkomen voor het verschil. Om je verlies zo minimaal mogelijk te houden, bepaal je zelf het maximumbedrag waarvoor jij je verzekert. Daarom is het belangrijk het juiste bedrag te schatten, je wilt immers volledig gedekt zijn door je verzekering, maar je premie hoeft niet hoger te liggen dan nodig. Zo heb je twee formules om je goederen te beschermen. Bij de eerste mogelijkheid bepaal je op voorhand een verzekerd bedrag. Als tweede optie kan je kiezen voor een gelimiteerd bedrag per voorwerp.

Welke voorwaarden zijn er aan de waarborg verbonden?

Je verzekeraar stelt altijd enkele voorwaarden voordat je de waarborg diefstal mag toevoegen aan je brandverzekering.

 • Je moet regelmatig in je woning aanwezig zijn. D.w.z. dat je mag maximaal 90 dagen per jaar niet aanwezig mag zijn in je woning.
 • Als je tijdelijk niet in je woning verblijft, sluit je alle ramen en vergrendel je ze met een slot.
 • Sommige verzekeraars verplichten een alarmsysteem.

Een diefstalverzekering voor je tweede woning, kan dat?

Als je een tweede verblijf bezit, wil je dat natuurlijk net zo goed beschermen tegen diefstal als je hoofdverblijf. Hoe minder je vertoeft in een eigendom, hoe groter het risico op diefstal. Weet dat verzekeringsmaatschappijen zeer bedachtzaam omgaan met het verzekeren van een eigendom als het minder dan 275 dagen per jaar bewoond is. Daarom bieden sommige verzekeraars een speciale diefstal- en brandverzekering voor mensen met een tweede woning. Voor uitgebreide informatie daarover, contacteer je de experts van Yago.

Hoe vermijd je diefstal?

Voorkomen is beter dan genezen! Zo beperk je het risico op woninginbraak:

 1. Voorzie je woning van een goed alarmsysteem.
 2. Maak foto's van je woning en je waardevolle spullen. Zo heb je bewijs voor de verzekering.
 3. Maak foto's van de facturen om de waarde van je spullen te bewijzen.
 4. Bewaar waardevolle goederen niet op dezelfde plaats.
 5. Vraag de politie om op patrouille te komen als je langere tijd afwezig bent.
 6. Laat het licht aan in je huis. Gebruik eventueel een timer om aanwezigheid te imiteren, zodat je ook het budget wat kan drukken.
 7. Plaats een goed beveiligde voordeur.

Wat te doen in geval van diefstal?

Breng de politie meteen op de hoogte en onderteken een verklaring waarin je de diefstal bevestigt. Als je aangifte hebt gedaan, neem je contact op met je verzekeraar of makelaar om een nauwkeurige omschrijving van de gestolen goederen te geven. Bij Yago doe je dat eenvoudig online. Wees zo volledig mogelijk. Beschrijf de gestolen spullen en de schade ten gevolge van de diefstal, en geef de exacte waarde van de goederen aan.

3x advies voor je een brandverzekering neemt

 1. Vergelijk aanbiedingen. Kijk naar budget en de waarborgen waarvoor je je wilt verzekeren.
 2. Bescherm je woning voldoende tegen diefstal.
 3. Vraag advies aan je verzekeraar of makelaar.
 4. Maak een simulatie voor je brandverzekering (waarborg diefstal inbegrepen!).

Neergeschreven advies is één ding. Heb je graag een uitgebreide babbel om je verzekering te bespreken? Onze experts zien jouw telefoontje verwachtingsvol tegemoet.

 

Met meer dan 47.000 diefstallen per jaar in België is een diefstal verzekering sterk aangeraden. Onze Yago-experten kunnen je helpen een bescherming te vinden op jouw maat.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 14 000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.