Yago ex-Seraphin
My Yago

Hoe zeg je jouw brandverzekering op?

  • Huisje, tuintje, brandverzekering!
  • Je brandverzekering opzeggen: alle voorwaarden uitgelicht
  • Bereken je prijs in 5 minuten met Yago
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Je brandverzekering opzeggen is uiteraard geen probleem. Echter zijn hier wel enkele voorwaarden aan verbonden. Yago legt je alle details uit, en helpt je bij het vergelijken van je nieuwe brandverzekering!

Neem je afscheid van je huis? Schoot je premie onverwachts de hoogte in? Of heb je last minute een andere verzekering op de kop kunnen tikken? Maar hé, voor ons maakt dat geen verschil. Jij wilt gewoon van je huidige brandverzekering af. Dat doe je met het driestappenplan van Yago!

Hoe zeg je een brandverzekering op?

Om een brandverzekering op te zeggen doorloop je drie eenvoudige stappen:

  1. Ga de vervaldatum en de opzegvoorwaarden van je brandverzekering na.
  2. Zend een opzegbrief naar je verzekeraar, die volgende gegevens bevat: je contractnummer,jouw gegevens, de vervaldatum van je contract, Je wens om de verzekering op te zeggen
  3. Controleer of je verzekeraar de opzegbrief heeft ontvangen. Dit kan je doen door je opzegbrief te versturen via een aangetekede zending.

Wanneer zeg je een brandverzekering op?

Er zijn verschillende momenten waarop je jouw brandverzekering kan opzeggen. Hieronder leggen wij ze voor je uit. Blijf je met verdere vragen zitten? De adviseurs van Yago begeleiden je graag tijdens het opzegproces.

Opzeggen op de vervaldag

Ieder jaar verlengt je verzekeraar jouw contract stilzwijgend. Zo is je woning altijd verzekerd en jij blijft gespaard van administratieve rompslomp. Als je je brandverzekering wilt opzeggen, moet je wachten tot de vervaldatum. Om te vermijden dat ze ieder jaar vernieuwd in stilzwijgen, stuur je 3 maanden voor de verlengingsdatum van het verzekeringscontract een opzegbrief. Dat kan naar je makelaar. Maar als je onder tijdsdruk staat, zend je hem rechtstreeks naar je verzekeraar.

In de klantenzone van Yago kan je digitaal een opzegbrief ondertekenen. Wij regelen jouw aanvraag en sturen een bevestiging als je brief werd verwerkt door de verzekeraar. Bij Yago geniet je van gebruiksgemak.

Brandverzekering opzeggen na schade

Na een schadegeval verwerf je het recht om je brandverzekering stop te zetten. Daarvoor dien je enkel een opzegbrief naar je makelaar of verzekeraar te verzenden. 3 maanden nadien wordt je contract afgerond.

Brandverzekering opzeggen na tariefverhoging

Eens om de zoveel tijd kunnen de algemene voorwaarden van een brandverzekering wel eens wijzigen. Meestal heeft dat een impact op je premie, maar dan stelt je verzekeraar je daarvan op de hoogte. Wanneer zo’n wijziging zich voordoet, krijg je drie maanden de tijd om je huidige brandverzekering op te zeggen en er een nieuwe af te sluiten.

Merk je onverwachts een tariefverhoging op? Deins dan niet terug om de verzekeringsadviseurs van Yago aan te spreken. Zij ondernemen dan de noodzakelijke stappen om je brandverzekering stop te zetten.

Let op!

Als je premie verandert door indexering, geldt dat niet als tariefverhoging.

Brandverzekering opzeggen na verhuis

Als je verhuist, heb je twee mogelijkheden voor je brandverzekering:

  1. Je blijft bij dezelfde verzekeraar: Nadat je jouw verzekeringsmaatschappij hebt verteld dat je gaat veranderen van woonplaats, zal je voor korte tijd op beide adressen verzekerd worden. Daarna zal er een nieuwe premie voor je woning bepaald worden. Als je dezelfde brandverzekering behoudt, hoef je enkel een bijlage met de wijziging van woonplaats te ondertekenen.
  2. Je verandert van verzekeraar: Op een nieuw adres heb je ook de keuze voor een nieuwe verzekeraar. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om plotsklaps van maatschappij te veranderen. Voor uitgebreid advies over de stappen die je moet ondernemen, contacteer je best je makelaar of Yago. Je kan enkel je brandverzekering opzeggen als je nieuwe premie flink verschilt van de vorige of als jouw statuut verandert (je wordt eigenaar i.p.v. huurder).

Herroepingsrecht

Nadat je het contract van je brandverzekering hebt ondertekend, krijg je 14 dagen bedenktijd. Dat heet het herroepingsrecht. Stuur je binnen die termijn een aangetekende opzegbrief naar je verzekeraar, dan kan je zonder consequenties je contract stopzetten. Je hoeft enkel te vermelden dat je beroep doet op het herroepingsrecht om je brandverzekering op te zeggen.

Je brandverzekering opzeggen met Yago

Opzeggen? Jij zegt helemaal niets meer op! Als je af wilt van je vorige brandverzekering om er daarna een nieuwe af te sluiten bij Yago, dan doorlopen wij het hele proces voor jou. Rust en vertrouwen, daar zorgen wij voor. Ontdek het zelf, helemaal digitaal.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.