Yago
My Yago

Je vakantieverblijf verzekeren?

  • Huisje, tuintje, brandverzekering!
  • Optimaal beschermd bij het huren van een vakantieverblijf
  • Bereken je prijs in 5 minuten met Yago
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2023
Vakantieplannen? Dan kan het goed zijn je brandverzekering te bekijken. Mogelijks ben je hierdoor beschermd, en hoef je hier enkel je verzekeraar van op de hoogte te brengen. Yago legt het uit.

Of je nu een strandhuis huurt in de broeiende hitte, of een chalet in het noordelijke gebergte, er kan altijd iets fout lopen. Daarom ben je verzekerd. Wie in België al onderdak huurt, sluit verplicht een huurdersaansprakelijkheid af. Die zal eveneens tussenkomen voor de schade aan je vakantieverblijf. Maar ook eigenaars die reeds een brandverzekering hebben, hoeven niet beslist stappen te ondernemen. Toch onzeker? Bij Yago kan je terecht voor advies.

Brandverzekering vakantieverblijf: twee voorwaarden

Om een vakantiewoning te huren zonder extra verzekering af te sluiten, moet je aan twee voorwaarden voldoen. Ten eerste spreekt een verzekeraar enkel van ‘vakantieverblijf’ als je er jaarlijks niet langer dan 120 dagen verblijft. Daarbovenop mag het niet jouw eigendom zijn. Op basis van die twee voorwaarden kan je aannemen dat de woonverzekering van je hoofdverblijf ook je vakantiewoning dekt. Als je nog gedomicilieerd staat bij je ouders, kan je geholpen worden door hun brandverzekering. Bij schade zal je verzekeraar maximaal een schadevergoeding voorzien t.w.v. het verzekerde bedrag van je huurdersaansprakelijkheid. Om die dekking te genieten hoef je jouw verzekering op voorhand niet in te lichten.

Brandverzekering

Kijk in eerste instantie na in je polis of de waarborgen van je brandverzekering uitgebreid worden voor je vakantieverblijf. Je verzekeringsmaatschappij of je makelaar rechtstreeks om advies vragen kan natuurlijk ook. Maar doorgaans mag je ervan uitgaan dat waterschade en schade na brand gedekt zijn door je huidige verzekering.

Familiale verzekering

In sommige gevallen kan je familiale verzekering van pas komen. Als je bekenden opzoekt in hun vakantiehuisje en je maakt iets stuk, kan je terugvallen op de familiale verzekering. Je kan daar niet op terugvallen bij materiële schade aan een woning die je zelf huurt. Voor die materiële schade doe je beroep op je brandverzekering.

Brandverzekering aparte waarborg

Het kan nooit kwaad om raad te vragen aan je verzekeraar. Misschien bieden ze een bijkomende waarborg aan voor dergelijke schade aan je vakantieverblijf en de inboedel van het huisje.

Yago geeft advies

Zit je zonder brandverzekering en vertrek je weldra naar de zon? Bij Yago is dat ‘in ne wip en ne flik’ geregeld. Zo kan jij zorgeloos zomeren. [Verhuur je een vakantieverblijf(/nl/brandverzekering/tweede-verblijf)]? Ook dan kan je bij Yago terecht. Doorheen de week staan onze experts ook klaar voor wie al volwaardig verzekerd is, maar nog gekweld wordt door vragen. Onafhankelijk, transparant en helemaal digitaal, zo is Yago.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.