Yago
My Yago

De brandverzekering van AG Insurance toegelicht.

 • Huisje, tuintje, brandverzekering!
 • De brandverzekering van AG Insurance toegelicht
 • Bereken je prijs in 5 minuten met Yago
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2023
De dekking van uw brandverzekering kan verschillen per verzekeraar. Eén van de grote verzekeraars in België is AG Insurance. Yago licht hun brandverzekering tot in de puntjes toe, zodat jij je verzekering optimaal kan vergelijken👇

‘Supporter van jouw leven’, daarmee staat AG Insurance goed te boek. Zo’n twee eeuwen geleden werd het bedrijf zelf het leven ingeroepen en sindsdien bekommeren ze zich om zo veel meer. AG Insurance brandt van ambitie en mag zich nu trots marktleider noemen. Wil je specifiek meer te weten komen over de brandverzekering van AG Insurance, dan vind je verder in dit artikel meer informatie. Of houd je liever de opties open? Dan is Yago de ideale metgezel om verzekeringen te vergelijken.

Welke waarborgen biedt AG Insurance?

De Yago-experts analyseerden de ins en outs van AG Insurance’s brandverzekering. Hieronder hebben ze de waarborgen en de algemene voorwaarden voor jou samengevat. Bij je brandverzekering strijk je zomaar even 10 basiswaarborgen op.

 • Brand
 • Botsen
 • Beschadiging van het gebouw
 • Uitwerking van elektriciteit
 • Arbeidsconflicten en aanslagen
 • Storm, hagel, ijs- en sneeuwdruk
 • Waterschade een stookolieschade
 • Glasbreuk
 • Burgerlijke aansprakelijkheid voor het gebouw
 • Natuurrampen

Waarborg brand

Je zal deze waarborg voornamelijk aanspreken in geval van brand. Daarnaast dekt ze echter nog schade door explosies, implosies, blikseminslagen en indirect schade van roet, rook en hitte.

Waarborg botsen

Wanneer een voertuig botst met jouw woning kan de ravage enorme proporties aannemen en zwellen de kosten gaandeweg aan. Dat is natuurlijk de meest dramatische invalshoek, maar net om die reden voorziet AG Insurance de waarborg ‘botsen’, die de schade van dergelijke aanrijding dekt. Ze komt tussen voor alle schade veroorzaakt door de botsing van goederen, voertuigen of dieren met jouw woning, wat een toepasselijke naam dus.

Waarborg beschadiging van gebouw

De tijd van struikrovers mag dan wel vervlogen zijn, dieven en vandalen liggen nog steeds op de loer. AG Insurance treedt op als jouw beschermheer met de waarborg ‘beschadiging van het gebouw’. Ze keert een vergoeding uit voor alle schade ten gevolg van vandalisme, kwaad opzet of (poging tot) diefstal. Gemeenschappelijke delen van een woning vallen eveneens onder de waarborg, grafitti op je voorgevel dan weer niet.

Krijg je regelmatig gasten over de vloer en durven die wel eens schade aan te richten? Dan kan je een bijkomende verzekering afsluiten die je beschermt tot €5.000 aan materiële schade veroorzaakt door die gasten. Verhuur je een kamer via AirBnB, ga dan zeker even na of die extra waarborg niets voor jou is.

Let op!

Om de waarde van gestolen goederen terug te krijgen van je verzekering, ga je een optionele waarborg aan. De waarborg ‘beschadiging van het gebouw’ komt niet tussen voor gestolen voorwerpen, enkel voor de schade geleden door diefstal.

Waarborg uitwerking van elektriciteit

Elektriciteit stroomt doorheen het ganse land. Stopcontacten en stekkers zijn niet meer weg te denken uit het hedendaags thuisbeeld. Hoe onschuldig elektriciteit lijken mag, het blijft een gevaarlijk goed. AG Insurance zorgt voor financiële aarding in geval van schade. In geval van elektrocutie genieten zelfs je huisdieren bescherming, net zoals jij. Ondervind je last van een stroomstoring of kortsluiting? Alle nevenschade zoals ontdooide of vervallen voedingsmiddelen worden vergoed, en dat allemaal voor een maximumbedrag van €104.887,22.

Waarborg arbeidsconflicten en aanslagen

Sinds 1992 verplicht de Belgische overheid verzekeraars om de waarborg arbeidsconflicten en aanslagen toe te voegen aan je brandverzekering. Schade van manifestaties en aanslagen valt namelijk onmogelijk te vermijden.

Waarborg storm, hagel, ijs- en sneeuwdruk

Na een zachte zomer volgt een woeste winter. Druilerig weer kan plots omslaan in een hagelbui, stormweer of een stevige sneeuwlaag, wat soms enorme schade toebrengt aan je woning. De waarborg storm, hagel, ijs- en sneeuwdruk staat garant voor de geleden schade. Om je tuinmeubels te beschermen voor zulke weersomstandigheden heb je een extra optionele waarborg. Een gebouw onder constructie is niet verzekerd met deze waarborg, net zoals de meubels die je niet tijdig hebt binnengehaald om ze te beschermen.

Waarborg water- en stookolieschade

Water en stookolie kunnen heel wat schade aanrichten. Je verzekeraar dekt:

Waterschade:

 • De materiële schade rechtstreeks veroorzaakt door schimmel (huiszwam), zolang die na het afsluiten van de waarborg ontstaan is
 • Het verlies van weggevloeid water, vanaf 50m³ tot 2.500m³

Stookolieschade:

 • Het verlies van weggevloeide stookolie
 • De saneringskosten van vervuilde grond

Waarborg glasbreuk

Niet enkel ramen maken deel uit van de waarborg, schade aan ieder glazen oppervlak in onderstaande lijst vergoedt AG Insurance ook. Dat geldt niet enkel voor krassen, maar eveneens voor breuk of de opacificatie van isolerend glas ten gevolge van condensatie. Voor elk raam rekent ze wel een franchise van €255,07.

 • Ruiten
 • Spiegels
 • Glazen of plastic koepels
 • Vitrokeramische kookplaten
 • Tv-schermen
 • Zonnepanelen
 • Gordijnwanden
 • Sanitair
 • Glas verwerkt in meubels

Waarborg burgerlijke aansprakelijkheid

Deze is verplicht voor zowel eigenaars die in hun eigen woning verblijven, als verhuurders. De burgerlijke aansprakelijkheid van onroerend goed komt tussen voor de schade veroorzaakt aan derden door het onroerend goed.

Waarborg natuurrampen

Voor materiële schade aan je woning dekt de waarborg natuurrampen je in geval van:

 • Overstromingen
 • Aardbevingen
 • Overlopen van publieke rioleringen.
 • Verzakken en verschuiven van terrein

Uitzonderingen op de AG Insurance-regel zijn:

 • Teelt, aanplantingen en niet-binnengehaalde oogsten
 • Gemakkelijk verplaatsbare constructies
 • Luxegoederen zoals zwembaden, tennis- en golfterreinen
 • Gebouwen in een risicozone

Wie daarvoor toch een verzekering hoopt af te sluiten, kan terecht bij de makelaar. Neem contact op met Yago.

Optionele waarborgen

Die kan je dan nog eens uitbreiden met een aantal optionele waarborgen. Wil je beter gedekt worden door je brandverzekering? Dan kan je verschillende optionele waarborgen afsluiten die de dekking van je brandverzekering uitbreiden:

 • Assistentie: In extreme omstandigheden moet je je woning verlaten. Omdat je niet voorzien bent op de omstandigheden, maar wel een waarborg assistentie hebt lopen, dekt je verzekering de kosten van onder andere je tijdelijke verblijfplaats en de kinderopvang. Voor de directe kosten voorziet ze een voorschot van €4.195,49.
 • Diefstal: Hiermee dek je diefstal van goederen uit je woning voor een gelimiteerd bedrag.
 • Onrechtstreeks verliezen: Deze optionele waarborg voorziet een vergoeding van 110% op de reeds gemaakte uitgaven, om kosten te dekken die in eerst instantie niet aan de orde waren, zoals loonverlies, vertraagde levering, …
 • Rechtsbijstand: Met de rechtsbijstand heb je recht op juridische ondersteuning en een terugbetaling van gerechtskosten en andere bijkomende onkosten. Zo zijn je rechten als bewoner of eigenaar behartigd.

Yago’s simulatie van de AG Insurance brandverzekering

De lijst waarborgen lijkt aanlokkelijk, maar wat kost dat plaatsje nu? Om de exacte prijs te bepalen van een brandverzekering bij AG Insurance kan je op hun website een simulatie maken. Als je houdt van een beetje competitie en liever de beste prijs betaalt, dan kan je verschillende verzekeraars vergelijken met de simulatietool van Yago. Als onafhankelijke verzekeringsmakelaar staan wij in voor transparantie en objectief advies.

 

AG Insurance is de directe verzekeraar van BNP Paribas Fortis. Zij biedt haar brandverzekeringen aan voor huurders, eigenaars en verhuurders via makelaars, Fintro, Bpost bank en BNP Paribas Fortis.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.