Yago
My Yago

Wat dekt de Fidea brandverzekering?

 • Een volledig gepersonaliseerde brandverzekering
 • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
 • Simuleer je prijs in 5 minuten
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
De brandverzekering van Fidea beschermt zowel je gebouw als inhoud. Zeker een goed idee dus. Yago legt het je uit!

In mei 2020 fuseerde Fidea met concurrent Baloise. Ze mag haar naam behouden tot eind dit jaar, maar alle contracten worden behandeld door de medewerkers van Baloise. De enige manier om nog een contract af te sluiten bij je vertrouwde verzekeraar is via een makelaar. En daar kan Yago je natuurlijk mee helpen.

Fidea: brandverzekering & vertrouwen

Zoals haar naam al doet vermoeden, wilt Fidea als verzekeraar in de eerste plaats vertrouwen uitstralen. Dat doet ze door een stevig pakket basiswaarborgen aan te bieden en je de mogelijkheid te geven om de reeks uit te breiden met enkele optionele waarborgen. Ontdek hieronder zelf het baken van vertrouwen:

De basiswaarborgen

Iedereen die een brandverzekering aangaat bij Fidea zal in volgende gevallen kunnen rekenen op een schadevergoeding:

 • Schade door brand, ontploffing, blikseminslag en vallende bomen
 • Schade door storm, hagel, sneeuw en ijzel
 • Waterschade (ook m.b.t. lekkage van leidingen, onder €500)
 • Glasbreuk
 • Burgerlijke aansprakelijkheid: gebouw
 • Diefstal (ook m.b.t. tuinhuis)

De optionele waarborgen

Kan je maar geen genoeg krijgen van een zorgeloos bestaan? Spijs je brandverzekering dan nog wat meer met Fidea’s optionele waarborgen. Zo staat ze open om je beschermen met volgende dekkingen:

 • Motorrijtuigen
  Bij schade door brand, hagel en zelfs diefstal van een voertuig dat bij jou geparkeerd staat, zal Fidea je verzekeren.

 • Waardevolle voorwerpen
  Geef je dierbare bezit een extra beschermingslaag met de waarborg waardevolle voorwerpen.

 • Rechtsbijstand gebouw
  Ontstaat er een geschil omtrent het gebouw? Dan staat Fidea je bij.

 • Rechtsbijstand huurder
  Heb je geen geschil over het gebouw, maar met betrekking tot jouw verzekerde spullen? Dan komt de rechtsbijstand huurder tussenbeide.

De uitsluitingen

Zoals je waarschijnlijk vermoedt, beschikt je verzekeraar niet over eindeloze mogelijkheden. Zo zal Fidea, of Baloise, in enkele gevallen niet tussenkomen voor je geleden schade. Net als bij iedere andere verzekeraar vind je die uitsluitingen terug in de algemene voorwaarden van je contract. Bij Yago raden we aan om die grondig door te spitten alvorens je jouw polis gaat ondertekenen. Zo weet je precies waaraan en waaraf als je voor een schadegeval komt te staan. Om je op weg te helpen in die zee van kleine lettertjes, sommen wij Fidea’s voornaamste uitsluitingen even voor je op:

 • Caravans, gemotoriseerde vaartuigen en luchtvaartuigen
 • Dieren die je niet als huisdieren houdt
 • Schade aan een gebouw in staat van verval
 • Schade door preventieve maatregelen niet na te leven
 • Schade en barsten van beeldschermen (enkel m.b.t. draagbare toestellen)
 • Waterschade door condensatie

Je hebt net gelezen dat je enkel nog een brandverzekering van Fidea op de kop kan tikken via je makelaar. Waar wacht je dan nog op? Vul snel onze simulatie in om te bepalen of een verzekering bij Fidea op jouw lijf geschreven is! Zo niet, dan voorziet Yago je van het gepaste alternatief, want de voordeligste brandverzekering ontdek in het arsenaal van je digitale makelaar.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.