Yago ex-Seraphin
My Yago

Wat dekt de Fidea Brandverzekering?

 • Alles over de Fidea Brandverzekering
 • Bereken je Brandverzekering in 5 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Wil je meer weten over de Fidea Brandverzekering 🧯? Yago legt het je uit. Maak een Simulatie en Bereken je Brandverzekering met Yago

Ben je op zoek naar een Brandverzekering bij Fidea? Of wil je meer weten over de vele verschillende brandverzekeringen? Yago legt je hier de brandverzekering van verschillende verzekeringsmaatschappijen uit. Zo kan je de juiste brandverzekering kiezen.

Wil je de prijs van je brandverzekering berekenen? Maak dan een simulatie met Yago en ontdek jouw tarief!

Wat houdt een Brandverzekering bij Fidea precies in?

Volgens Fidea biedt haar woonverzekering meer dan een brandverzekering. Het bestaat uit verschillende basiswaarborgen die je verder kan uitbreiden met optionele waarborgen.

Wat zijn de basiswaarborgen van de Fidea Brandverzekering?

Voor elke Fidea brandverzekering ben je altijd gedekt voor:

 • Schade bij brand, ontploffing, bliksem en vallende bomen.
 • Schade bij storm, hagel, sneeuw- en ijzel.
 • Waterschade: ook bij lekkage van waterleidingen tot 500€.
 • Glasbreuk.
 • Burgerlijke aansprakelijkheid van het gebouw.
 • Diefstal: ook in het tuinhuis.

Wat zijn de optionele waarborgen van de Fidea Brandverzekering?

Fidea heeft ook optionele waarborgen waarmee je de dekking van je brandverzekering kan uitbreiden:

 • Motorrijtuigen: De voertuigen die bij jou geparkeerd zijn worden ook verzekerd in geval van schade door brand, hagel en eventueel diefstal.
 • Waardevolle voorwerpen: Dek je waardevolle voorwerpen met een extra verzekering.
 • Rechtsbijstand gebouw: Deze waarborg komt tussen in geval van een geschil over het verzekerde gebouw.
 • Rechtsbijstand huurder: Deze waarborg komt tussen in geval van een geschil over de verzekerde goederen.

Wat zijn de uitsluitingen van de Fidea Brandverzekering?

Er zijn ook bepaalde situaties waarin de verzekeringsmaatschappij Fidea niet zal tussenkomen. Voor de Fidea brandverzekering kan je al deze situaties terugvinden in de algemene voorwaarden van het verzekeringscontract. Wij raden aan de algemene voorwaarden altijd aandachtig te lezen voordat je een verzekering afsluit. Dit document beschrijft alle waarborgen, uitsluitingen en plafonds van de vergoedingen. Hieronder vind je de voornaamste uitsluitingen:

 • Caravans, gemotoriseerde vaartuigen en luchtvaarttuigen.
 • Andere dieren dan huisdieren.
 • Schade aan een gebouw in staat van verval.
 • Schade die ontstaat uit het niet-naleven van preventieve maatregelen.
 • Schade en barsten van beeldschermen van draagbare toestellen.
 • Waterschade veroorzaakt door condensatie.
 

Yago geeft je drie tips voor het afsluiten van een brandverzekering.

      
 • 1. Vergelijk verzekeringsmaatschappijen: Zo vind je de verzekering die het best bij jouw behoeften en budget past!
 •     
 • 2. Sluit altijd een rechtsbijstand af: Je brandverzekering kost iets meer maar deze waarborg zorgt dat je altijd juist vergoed wordt.
 •     
 • 3. Kies de juiste optionele waarborgen: Denk maar aan juwelen in je woning of een nieuwe fiets.

Hoe maak ik een Fidea Brandverzekering Simulatie?

Fidea is sinds 4 mei 2020 gefuseerd met Baloise. De naam Fidea blijft tot het einde van het jaar bestaan maar de contracten worden allemaal door Baloise overgenomen. Fidea werkt enkel met verzekeringsmakelaars. Je zal dus contact moeten opnemen met een verzekeringsmakelaar om een Fidea brandverzekering te kunnen berekenen.

Je kan ook een simulatie maken bij Yago. Wij werken met verschillende verzekeraars samen. Hierdoor kunnen wij onafhankelijk advies geven over de verschillende brandverzekeringen. Zo vinden wij voor elke klant een brandverzekering op maat!

Wil je het ook proberen?

De Fidea Brandverzekering: Contact

Fidea is verhuisd naar Baloise. Je kan contact opnemen met Fidea via jouw verzekeringsmakelaar of direct met Fidea zelf via:

Adres: Posthofbrug 16 2600 Antwerpen
Tel: 03 247 21 03
[email protected]

 

De Fidea brandverzekering is sinds mei 2020 gefuseerd met de brandverzekering van Baloise. Een van de grote voordelen is de waarborg diefstal, deze is inbegrepen in de basiswaarborgen.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.