Yago ex-Seraphin
My Yago

Is je tuin verzekeren z'n geld waard?

  • Huisje, tuintje, brandverzekering!
  • Waarom is het goed je tuin te verzekeren?
  • Bereken je prijs in 5 minuten met Yago
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Je steekt veel tijd en moeite in een mooie tuin. Deze verzekeren is dan ook een logische keuze. Zo ben je beschermd tegen schade door hagel, storm, overstroming, en zelfs diefstal!

“Klein, klein kleutertje, wat doe je in mijn hof? Je plukt er alle bloempjes af en maakt het veel te grof.” Dat deuntje klinkt bij iedereen bekend, maar ook in praktijk komt ravage in je tuin wel eens voor. Daarom bieden verzekeraars tegenwoordig een waarborg tuin aan als deel van hun brandverzekering. Lees alle voorwaarden in dit artikel en maak meteen een simulatie van je brandverzekering.

Wat houdt een tuinverzekering in?

Een tuinverzekering zit niet in het basispakket van je brandverzekering. Toch zijn er twee situaties waarbij schade aan je tuin standaard vergoed wordt. Zo krijg je schade terugbetaald die veroorzaakt is door essentiële reddingswerken, alsook de kosten wanneer je iemands aansprakelijkheid kan aantonen voor schade aan jouw tuin. Wens je een schadevergoeding aan te vragen bij een ander voorval in je tuin? Dan kan je een aparte tuinwaarborg toevoegen aan je brandpolis.

Is alles daarmee gedekt?

Als je door brand, overstroming, storm, blikseminslag of zelfs diefstal schade lijdt aan je tuin, dan betaalt je tuinverzekering de kosten daarvan uit. Denk vooral aan schade aan planten, de meubels in je tuin, werkgerief, sfeerverlichting, maar ook schade aan je barbecue of je zwemvijver. Daarop geldt er een uitzondering: ingebouwde zwembaden. Daarvoor onderschrijf je een specifieke waarborg in je polis.

Hoeveel betaal je daarvoor?

Een kast van een huis komt meestal met een royale tuin, maar aan een kleine woning in de stadsrand daarentegen ligt doorgaans een bescheiden exemplaar. De waarde van je tuin staat dus in verhouding met die van je woning. Jaarlijks zal je gemiddeld een premie van 30 à 50 euro betalen, maar schrik niet tarieven die daarvan afwijken.

Is een tuinverzekering voor iedereen?

Voor de doorsnee tuin is de tuinverzekering quasi doelloos. Als je een uitgebreide brandverzekering hebt afgesloten, bestaat de mogelijkheid zelfs dat je tuinmeubilair mee vergoed is. Maar voor eigenaars die hebben geïnvesteerd om van hun tuin een waar paradijs te maken, biedt de tuinverzekering wel voordeel. Wanneer een architect de tuin opnieuw moet uittekenen en een groot gedeelte een heraanleg vereist.

Goed om weten

Tuinverzekeringen hebben meestal een laag interventieplafond.

Huis, tuintje, kindje, daar weerklinkt het droomscenario van velen. Maar als één van die drie nog maar de geringste schade ondervindt, staat het kot op stelten. Daarom stelt Yago haar verzekeringen voor, om de gemoederen wat te bedaren. Maak vrijblijvend een afspraak voor onafhankelijk advies, of maak meteen je simulatie met een klik op de blauwe knop.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Wij beschermen al
meer dan 12 000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2022
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

9 november 2022
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

22 september 2022
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

25 augustus 2022
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

28 oktober 2022
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2022
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.