Yago
My Yago

Ontdek België met de motor: 5 niet-te-missen routes

Ontdek enkele van de vele verborgen schatten van België met de motor. Laat je verrassen door de prachtige landschappen, indrukwekkende kastelen en charmante dorpjes.
97%
van onze klanten beveelt Yago aan

De lente stilaan aanbreekt, gaan veel motards weer op pad. Ben je op zoek naar mooie wegen en adembenemende landschappen op Belgische bodem? Dan heb je zeker en vast voldoende opties. Verzekeringsmakelaar Yago helpt je op weg bij het uitstippelen van je volgende roadtrip: de beste routes met de mooiste bezienswaardigheden, met aandacht voor veiligheid en comfort onderweg!

De route de l’Eau (Luik - Namen)

Namur

Deze 83km lange route begint in Luik en volgt de Maas tot in Namen. Volg de Waalse waterwegen en ontdek glooiende landschappen en torenhoge kalksteenrotsen. Je passeert ook enkele prachtige historische plaatsen, zoals de citadel van Namen en het fort van Hoei.

Deze route is echter best lang, en kan vermoeiend zijn voor minder ervaren motards. Bovendien kan het rijden langs rivieren wat eentonig worden, met de uitgestrekte platte wegen. Vergeet dus zeker niet regelmatig te pauzeren en alle bezienswaardigheden te appreciëren!

Door de Ardense bossen (Malmedy)

Ardennen

Deze route begint in het historische Malmedy in de provincie Luik, en loopt 100km doorheen de Belgische Ardennen en langs de Luxemburgse grens. Rijdt langs het meer van Nisramont, de dam van Gileppe, de watervallenl van Coo en het kasteel van Reinhardstein. Maar bovenal, bewonder het landschap met dichte bossen, meren en rivieren. Deze route biedt veel afwisseling en natuurlijke landschappen.

Pauzeer je onderweg graag voor een korte wandeling? Dan kan je ten volle genieten van de rust waarvoor deze omgeving bekend staat. Let wel op, de smalle wegen en vele bochten kunnen deze rit moeilijk maken voor minder ervaren chauffeurs.

De polderroute (Oostende - Knokke-Heist)

Polders

De Vlaamse polders hebben veel te bieden. Op deze route ontdek je de omgevingen van Oostende, Blankenberge, Knokke-Heist en Brugge. Deze streek ligt onder zeeniveau en is door de mens drooggelegd met behulp van dijken en dammen. De wegen leiden je door groene velden, en langs kanalen en windmolens. Een ideale plek voor motorritten, want de kronkelende wegen bieden een adembenemend uitzicht op de omringende natuur.

Bovendien hebben de polders een rijke culturele en historische waarde. Het historische erfgoed van de verschillende steden en dorpen is goed bewaard gebleven in lokale musea en op ambachtelijke marktjes. Bovendien staat de regio bekend om zijn lokale keuken met producten als zeevruchten, kazen, bieren en chocolade. Neem dus zeker de tijd om hiervan te proeven!

De Spa-Francorchamps route (Spa)

Spa-Francorchamps

De route van Spa-Francorchamps is een motorroute die grotendeels het beroemde gelijknamige auto- en motorracecircuit volgt. De route is populair bij motorrijders vanwege de vele hoogtemeters en bochten.

Je begint aan deze route in Spa, waar het beroemde circuit ligt, en volgt de N62 richting Francorchamps, recht door de heuvels en bossen van de Belgische Ardennen. Je volgt vervolgens het circuit en kan genieten van de meest spectaculaire Belgische landschappen.

Ontdek vervolgens de heuvels en valleien die de Ardennen te bieden hebben, met toeristische bezienswaardigheden zoals het natuurpark Hoge Venen, het kasteel van Reinhardstein en het meer van Robertville. Deze route trekt bij goed weer best veel motorrijders, dus opgelet op de baan.

De Hoge Venen (Eupen)

Hoge Venen

Gelegen in het oosten van het land vind je een hoogvlakte van venen en bossen, de Hoge Venen. Begin je route in Eupen en volg de vallei doorheen de rustige en ongerepte natuur. De wegen zijn niet erg druk en het is dus ook een veilige route voor minder ervaren motards. De Hoge Venen is een paradijs voor natuurliefhebbers, waar verschillende zeldzame vogelsoorten, zoogdieren en planten te vinden zijn.

De weersomstandigheden kunnen echter snel veranderen, en mist kan in enkele minuten opkomen waardoor het zicht beperkt is. Neem regenkleding mee op je roadtrip en bekijk vooraf goed de weersvoorspellingen.

België biedt een waaier aan motorroutes waarbij je de natuurlijke landschappen en culturele charmes van het land kan verkennen. De routes hebben iets te bieden voor motorrijders van alle niveaus. Het is belangrijk om steeds de juiste veiligheidskledij te dragen en ervoor te zorgen dat je motorverzekering in orde is voordat je de weg op gaat. Zo ben je steeds beschermd tegen materiële of lichamelijke schade. Verzekeringsmakelaar Yago brengt je op weg.

Auteur van het artikel

Maëlly Ménager
Verzekeringsexpert

Met haar diepgaande kennis van de sector zal Maëlly ervoor zorgen dat u profiteert van effectieve en doelgerichte promotie, zodat u onze klanten een lonende en boeiende ervaring kunt bieden.

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.