Yago
My Yago
navigation-menu

Alles over de Motor Nummerplaat: Hoe moet ik een Motor Nummerplaat aanvragen?

  • Alle Informatie over de Inschrijving van je Motor
  • Een Simulatie voor je Motorverzekering
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
Hoe krijg ik een Nummerplaat voor mijn Nieuwe Motor ❔ Hoe vraag ik een Nummerplaat aan voor een Tweedehands Motor ❔ Vind hier alle Informatie

Je wilt een motornummerplaat aanvragen voor je nieuwe motor? Of wil je weten hoe je de aanvraag voor een nummerplaat van een tweedehands motor moet indienen? Yago legt hier de verschillende stappen uit voor een aanvraag tot inschrijving.

In geval van een nieuw motor doet Yago dit voor jou. Wij schrijven je motor in en zorgen dat je jouw nummerplaat van je motor de volgende dag thuis ontvangt.

Je kan met Yago gratis een simulatie maken en in minder dan 1 minuut meteen jouw verzekering kiezen.

 

In dit artikel vind je alle informatie over:

  • Hoe je een nummerplaat moet aanvragen, zowel voor een nieuwe motor als een tweedehands motor.
  • Hoe je een aanvraag tot inschrijving moet invullen.
  • De kosten van een motor nummerplaat.
  • Wat met de oude nummerplaat van je motor moet doen.

Hoe Vraag ik een Nummerplaat Aan voor een Nieuwe Motor?

Bekijk hieronder de verschillende stappen van een aanvraag tot inschrijving. Ontdek hoe je een nummerplaat krijgt!

1. Bezorg de Aanvraag tot Inschrijving aan je Digitale Verzekeringsmakelaar.

Als je een nummerplaat wilt voor een nieuwe motorfiets dan kan Yago dit voor jou doen. Je moet enkel de aanvraag tot inschrijving (roze formulier) aan Yago bezorgen. De garage waar je de motor hebt gekocht zal dit formulier aan je meegeven. Let erop dat de garagist zijn vignet in de linkeronderhoek plakt. Stuur een kopie van dit document online op en wij regelen de inschrijving van je motor.

2. Ontvangst van je Nummerplaat en Inschrijvingsbewijs

Eenmaal de aanvraag tot inschrijving door je verzekeringsmakelaar of je verzekeraar is uitgevoerd, zal de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs de volgende dag bij jou thuis geleverd worden. De meeste garages laten het ook toe een nummerplaat bij hen te laten leveren.

Er is ook een express service om dezelfde dag nog je nummerplaat te ontvangen. Hiervoor moet je de verzekeringsmakelaar voor 11 uur verwittigen zodat deze tijdig de aanvraag tot inschrijving kan uitvoeren. Je zal in de loop van de dag je nummerplaat en inschrijvingsbewijs ontvangen. Let op De aanvraag moet tijdig ingediend worden en je moet een supplement betalen.

Hoe dien ik een Aanvraag in voor een Nummerplaat van een Tweedehands Motor?

In tegenstelling tot auto's, kan je verzekeringsmakelaar geen tweedehandsmotors inschrijven. De DIV staat dit jammer genoeg nog niet toe. Er zijn twee opties om de nummerplaat voor je tweedehands motor aan te vragen.

Optie 1: Je gaat zelf naar de DIV voor de aanvraag van je Motor Nummerplaat

Je kan zelf naar een kantoor van de DIV gaan om je motor in te schrijven. Als je in Brussel woont moet je op voorhand een afspraak maken.. Via deze link verkrijg je informatie voor alle andere DIV centra.

Vergeet zeker niet volgende documenten mee te nemen:

  • Je identiteitskaart.
  • Je rijbewijs.
  • De grijze kaart (inschrijvingsbewijs).

Optie 2: Je verstuurt de Aanvraag voor je Motor Nummerplaat per Post

Je kan ook een aanvraag tot inschrijving naar een kantoor van de DIV per post indienen. Hierbij moet je ook een kopie van het gelijkvormigheidsattest en je identiteitskaart toevoegen. Dit zijn de adressen van de verschillende DIV centra.

Let op: je aanvraag tot inschrijving moet voorzien zijn van de vignet van je verzekeraar. De aanvraag tot inschrijving per post zal iets langer duren dan wanneer je zelf naar de DIV gaat. Voor de verwerking van het attest en het ontvangen van de nummerplaat moet je ongeveer op 2 tot 3 weken rekenen.

Wat doe ik met de oude Nummerplaat van mijn Motor?

Wanneer je de motor verkoopt moet je niet vergeten de nummerplaat van je motor terug te sturen. Wanneer je geen andere motor meer neemt of je een nieuwe nummerplaat aanvraagt moet je de nummerplaat terugsturen naar de DIV.

Dit kan je eenvoudig doen door naar een kantoor van Bpost te gaan en je nummerplaat in te leveren. Zij zullen dit aan de DIV bezorgen. Je zal later via Bpost een attest ontvangen, deze moet je bewaren. Je kan natuurlijk ook zelf naar de DIV gaan en je nummerplaat terug brengen. Je ontvangt dan later een schrappingsattest via de post.

Gepersonaliseerde Nummerplaat voor een Motor: Welk Nummerplaat is nog Beschikbaar ?

Je wil graag gepersonaliseerde nummerplaat voor je motor? Dat kan. Je kan hiervoor contact opnemen met je digitale verzekeringsmakelaar Yago.

Als je meer informatie wenst over een gepersonaliseerde nummerplaat voor je motor klik dan hier om dan naar de site van de belgische overheid te gaan. Hier kan je controleren welke nummerplaten nog beschikbaar zijn.

De Nummerplaat voor mijn Motor is aangevraagd

Eenmaal de nummerplaat van je motor is aangevraagd ontvang je de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs de volgende dag per post.

Waarvoor dient de Grijze Kaart

De grijze kaart of het inschrijvingsbewijs is het bewijs dat je voertuig ingeschreven is. Zorg ervoor dat je altijd je grijze kaart bij je hebt als je met de motor rijdt. Het is verboden te rijden zonder inschrijvingsbewijs!

Wat Kost een Nummerplaat voor een Motor?

Een nummerplaat kost € 30. Dit bedrag zal je aan de postbode moeten betalen wanneer je de nummerplaat in ontvangst neemt. LET OP: Deze betaling kan enkel cash uitgevoerd worden. Het is niet mogelijk deze betaling per overschrijving te betalen.

Reken op € 80 als je dezelfde dag nog je nummerplaat laat bezorgen.

Wat moet ik doen als ik mijn Nummerplaat Verlies of na Diefstal?

Bij verlies of diefstal van de nummerplaat moet je dit melden bij de politie. Je krijgt van de politie een attest dat je onvrijwillig niet meer in bezit bent van je nummerplaat. De nummerplaat wordt automatisch geschrapt uit het voertuigenregister. Bewaar het attest van de politie tot je via de post een schrappingsattest ontvangt van de DIV.

Breng vervolgens je verzekeringsmakelaar op de hoogte. Deze zal je een nieuwe aanvraag tot inschrijving voorzien met een vignet dat je verzekerd bent. Met deze nieuwe aanvraag tot inschrijving kan je naar de DIV gaan om een nieuwe nummerplaat aan te vragen.

Vergeet niet het attest van de politie mee te nemen om te verklaren waarom je een nieuwe nummerplaat aanvraagt voor je motor. Als je nieuwe aanvraag tot inschrijving is gedaan, zal je net zoals een gewone inschrijving je grijze kaart en je nummerplaat per post ontvangen.

 

Met Yago als makelaar kan je eenvoudig een motor nummerplaat aanvragen. Als je een nieuwe motor verzekert bij Yago, hoef je zelf niets te doen voor de inschrijving van je motor. Als je een tweedehands motor verzekert zullen we je uitleggen hoe je zelf je motor kan inschrijven en zullen we de juiste documenten voorzien.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.