Yago ex-Seraphin
My Yago

De BA-verzekering voor je motor, hoe zit dat?

  • Burgerlijke aansprakelijkheid voor je motor, is dit verplicht?
  • Bereken je prijs in 2 minuten
  • De motorverzekering van Yago: de beste op de markt!
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Net zoals bij een auto, is de burgerlijke aansprakelijkheid voor motors een verplichte verzekering. Deze beschermt tegen schade die veroorzaakt wordt door jou, aan derden. Yago legt je de details uit.

Een mens houdt niet van verplichtingen, maar net zoals de burgerlijke aansprakelijkheid (BA) zijn ze vaak voor je eigen bestwil. Misschien ben je een seizoensrijder, maar al staat die motor in de garage, hij moet verzekerd zijn. Bij Yago maken we verplichtingen zo aangenaam mogelijk en zoeken we samen naar de meest voortreffelijke motorverzekering.

Wat houdt de BA-motorverzekering in?

Je mag nog zo voorzichtig rijden, soms valt een ongeval gewoonweg niet te vermijden. Wanneer iemand jouw motorfiets beschadigt, dan wil je die kosten zelf niet betalen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Daarom bestaat de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA). Die vergoedt de kosten als jij met je motor - in fout - schade veroorzaakt aan het voertuig van een ander. Op die manier krijgen slachtoffers na een ongeval altijd hun schade vergoed. Als bestuurder komt de BA-verzekering ook van pas, want daarmee belet je dat kosten levenslang aanslepen na een ongeval waarvoor jij aansprakelijk bent. In België is de BA tevens de enige verplichte verzekering voor je motor.
Let op! De schade mag niet opzettelijk toegebracht zijn. Bovendien dekt je verzekeraar je materiële en lichamelijke schade niet, daarvoor bestaat de bestuurdersverzekering.

Voor wie is de BA-motorverzekering?

Om de burgerlijke aansprakelijkheid voor je motorfiets af te sluiten, ben je minimaal 18 jaar oud. Voelt je kind al vroeger de motorkriebels? Dan mag je als ouder of opvoeder een motorpolis tekenen namens de begunstigde. Hoewel iedereen dus een motorverzekering mag afsluiten voor een ander, is het toch de eigenaar die de verantwoordelijkheid draagt of de motorfiets al dan niet verzekerd is.

Wie verzekert je motorfiets?

Het aanbod aan verzekeraars lijkt eindeloos. Maar je kan ervan op aan dat elke BA-motorverzekering de schade vergoedt die jij berokkent aan anderen. Verder loopt de inhoud van de aanbiedingen nogal uiteen. Zo kan het interventieplafond verschillen per verzekeraar. Maar sommige verzekeraars kiezen er ook voor om de BA-verzekering alleen te presenteren in een pakket met andere waarborgen. Soms ontvang je zelfs een vervangmotor na een ongeval. Wil je de voordelen van iedere verzekering wikken en wegen? Nooit was dat makkelijker dan met de simulatie van Yago. Klik gauw op de blauwe knop.

Waar vind je de prijs voor je motorverzekering?

Afhankelijk van je profiel varieert de premie van je BA-motorverzekering. Daarvoor neemt je verzekeraar onderstaande factoren in acht:

  • Je leeftijd
  • Het model en het merk van de auto
  • Het vermogen van de auto
  • Het brandstofverbruik van je auto
  • Het aantal jaarlijkse kilometers
  • De omgeving waar je woont
  • Je rijervaring

Yago, de motor achter jouw verzekering!

Aansprakelijkheid? Yago velt geen oordeel. Althans, dat doen we niet als je nu meteen onze simulatie invult! Op ieder potje past een dekseltje is passé, bij ieder motorfiets past een verzekering! Hé, we begrijpen dat je aarzelt, maar een gesprek met onze adviseurs verdwijnen die twijfels voorgoed. Ze hebben wel wat weg van BA: bijzonder attent!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Wij beschermen al
meer dan 12 000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2022
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

22 september 2022
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

28 oktober 2022
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2022
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.