Yago
My Yago

Onmisbare waarborgen voor je motorverzekering.

 • Aanvullende waarborgen om jezelf zo goed mogelijk te beschermen
 • Bereken je prijs in 2 minuten
 • De motorverzekering van Yago: de beste op de markt!
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Wettelijk hoef je enkel een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Toch is het aan te bevelen additionele waarborgen toe te voegen, zowel om jezelf als je motor te beschermen in geval van schade. Yago somt de mogelijke dekkingen op.

Als je net die droommotor hebt aangeschaft, wil je hem zonder zorgen de baan op laten rollen. Maar daarvoor moet je nog een verzekering afsluiten. Helaas, opnieuw twijfel! Want voor je ligt namelijk een lijst met de mogelijke waarborgen voor je motorfiets. Yago zet ze even op een rijtje en legt uit welke verzekering bij jou past. Maak meteen een simulatie en teken je contract, dan zit de sleutel des te sneller in het contact!

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, kortweg: BA, betaalt de kosten wanneer derden - in fout - jouw motorfiets beschadigen. Omgekeerde is dat principe logischerwijze ook van toepassing, wanneer jij met jouw motor schade veroorzaakt aan anderen. Zo hebben slachtoffers na een ongeval altijd recht op een schadevergoeding. Maar ook als bestuurder speelt je BA-verzekering een cruciale rol, want daarmee voorkom dat je kosten levenslang zou moeten afbetalen. In ons land sluit je de BA voor je motorfiets verplicht af.

Let op!

Het gaat om onopzettelijk schade. Je verzekeraar komt overigens niet tussen voor je materiële schade of fysieke letsels, daarvoor ga je een omnium- en een bestuurdersverzekering aan.

Omniumverzekering

Elke verzekeraar stel haar unieke omniumpakket samen om de materiële schade aan je motorfietste dekken. Wie wil profiteren van de meest voordelige formule vergelijkt best alle omniumverzekeringen op de markt. Met de simulatietool van Yago is dat kinderspel!

Als je wat van motorverzekeringen kent, dan weet je vast wel dat je bij de meeste verzekeraars keuze zal hebben tussen een mini-omnium en een full-omnium. Die staan allebei in om de materiële schade aan je motor te vergoeden die door derden werd veroorzaakt. Daarbovenop dekt de full-optie ook de schade waarvoor je zelf verantwoordelijk bent.

In België hoef je een omniumverzekering niet verplicht af te sluiten. Maar wat haar zo aantrekkelijk maakt, is dat je bij totaal verlies zelf niet het volledige bedrag zal moeten opbrengen. Hoewel dat dus verleidelijk klinkt, komt de verzekering wel met enkele voorwaarden. Je motor waarvoor je de full-verzekering afsluit, mag maximaal 1 jaar oud zijn. Er geldt slechts één uitzondering, wanneer je van motorverzekeraar verandert en al een omniumverzekering op zak had. Voor motoren van minder dan 5 jaar oud kan je nog een contract voor een mini-omnium ondertekenen, om beschermd te blijven voor frequente schade.

Additionele waarborgen

Rechtsbijstand

Al is een rechtsbijstandverzekering niet verplicht in België, toch blijkt ze een handige troefkaart in talloze situaties. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer een schadegeval met je motor aanleiding kan geven tot een geschil. In dat geval wil je zo goed mogelijk je belangen behartigd zien. Daarom sluit je een verzekering met rechtsbijstand af. Zelfs voor er sprake is van onenigheid met je tegenpartij, staat het je vrij om je rechtsbijstand te contacteren om je te informeren over mogelijke gevolgen. Let wel: Als je hen benaderd, achten ze jou verplicht om de situatie gedetailleerd, maar vooral correct mee te delen. Zo vermijd je onverwachte narigheden bij een eventueel geschil. Komt het toch tot een minnelijke schikking of een gerechtelijk proces, dan zal je rechtsbijstand jou verder begeleiden. Bovendien betaalt ze de advocaat- en gerechtskosten.

Bestuudersverzekering

Om een schadevergoeding te ontvangen als de bestuurder achterblijft met een lichamelijke kwetsuur, onderschrijf je een bestuurdersverzekering. Die financiert:

 • De medische kosten
 • Een dagelijkse vergoeding als je tijdelijk arbeidsongeschiktheid bent
 • Een vergoeding als je permanente arbeidsongeschiktheid bent
 • Een vergoeding voor de nabestaanden in geval van overlijden

Belangrijk

Zoals de naam al aangeeft vergoedt de bestuurdersverzekering enkel de bestuurder van de motor. De letsels van een passagier krijg je uitbetaald door de BA-verzekering van de tegenpartij.

Pechbijstand

Als je een verzekering pechbijstand afsluit, mag de hulpdiensten verwachten als je onderweg in panne valt. Lees je polis goed na om te weten in welke gevallen je recht hebt op bijstand, want veel verzekeringsmaatschappijen zullen diefstal niet vergoeden met de waarborg pechbijstand. Dat klinkt in eerste instantie niet als het einde van de wereld, maar als je volgens je contract recht hebt op een vervangwagen, dan zal je die niet krijgen. Onderstaande lijst geeft een indicatie, voor de volledigheid lees je jouw polis erop na.

 • Motorpech
 • Lekke banden
 • Brand
 • Ongevallen
 • Diefstal
 • Sleutelverlies

Toch handig hé, zo’n makelaar die je zorgen wegneemt! Als je nu nog niet overtuigd bent om je motorfiets optimaal te verzekeren, dan weten wij het ook niet meer. Nu je toch achter dat scherm gekluisterd zit, kan je in een keer onze simulatie uitproberen!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.