Yago
My Yago

Bescherm jezelf met een bestuurdersverzekering

 • Waarvoor ben je beschermd mete en bestuurdersverzekering voor je motor?
 • De motorverzekering van Yago: de beste op de markt!
 • Bereken je prijs in 2 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan
De staat van je motor mag dan belangrijk zijn, jouw gezondheid heeft natuurlijk prioriteit. Om ervoor te zorgen dat je ten allen tijde beschermd bent tegen hoge kosten na een ongeval, kan je een bestuurdersverzekering afsluiten. Yago legt het uit.

Je hebt verplicht een BA-verzekering ten dienste van derden en je passagiers. Om de materiële kosten te dekken sluit je een omniumverzekering af. Maar hoe zit het met jou? Yago maakt van jou de centrale figuur. Dankzij onze bestuurdersverzekering hoeft geen levenslange kosten af te dragen voor je medische gevolgen of arbeidsongeschiktheid. Laat dat horrorverhaal voor wat het is en ga voor die bestuurdersverzekering!

De inhoud van je bestuurdersverzekering

Als je rondkijkt voor een motorverzekering, zal je merken dat je verschillende waarborgen kan afsluiten. Zo komt de burgerlijke aansprakelijkheid tussen voor de schade die je berokkent aan anderen. De materiële schade aan je motorfiets zal dan weer vergoed worden door je omniumverzekering. Blijf je zelf met een letsel achter na een ongeval? Om die kosten te dekken, sluit je een bestuurdersverzekering af. Daarmee krijg je onderstaande kosten gecompenseerd:

 • Medische kosten
 • Dagelijkse vergoeding bij arbeidsongeschiktheid
 • Vergoeding voor permanente arbeidsongeschiktheid
 • Vergoeding in geval van overlijden

Belangrijk om te weten!

De bestuurdersverzekering moto van Yago gaat nog verder! Heb je een ongeval met lichamelijke schade? Dan kan je beroep doen op je bestuurdersverzekering, ongeacht of je onderweg bent met je motor, bromfiets, auto fiets of openbaar vervoer. Meer zelfs: deze dekking geldt voor je hele gezin!

Eventuele lichamelijke letsels van passagiers worden door de BA-verzekering gedekt.

Voor welke bedragen ben je verzekerd?

Je hebt keuze uit drie verschillende formules voor je dekking (small, medium of large). Elke formule komt overeen met een bepaald bedrag waarvoor je verzekerd bent.

Verzekerd bedrag Formule small:
€80
Formule medium:
€135
Formule large:
€195
Bij overlijden €7.500 €12.500 €20.000
Permanente arbeidsongeschiktheid €15.000 €25.000 €38.000
Medische kosten €2.500 €4.000 €5.000
Dagelijkse vergoeding arbeidsongeschiktheid €7,50 / dag €12,5 / dag €19 / dag

Hospitalisatie- en bestuurdersverzekering vergeleken

Wie iedere maand al betaalt voor een hospitalisatieverzekering vraagt zich waarschijnlijk af waarom je nog een bestuurdersverzekering zou afsluiten. De eerstgenoemde handelt de kosten af voor je ziekenhuisverblijf. Toch zijn er vaak een boel bijkomende medische kosten na een motorongeval. Zo kan je loon een flinke deuk krijgen door arbeidsongeschiktheid, een intense revalidatie valt niet te vermijden, ... De financiële druk is soms onhoudbaar. Met de bestuurdersverzekering van Yago hoef je je daar geen zorgen over te maken. Naargelang het type van je verzekeringscontract krijg je alle of slechts een gedeelte van de kosten terugbetaald.

De prijs van een bestuurdersverzekering

De meeste verzekeraars beschouwen burgerlijke aansprakelijkheid en omnium als de twee belangrijkste motorwaarborgen. Toch bespaart een bestuurdersverzekering je heel wat kopzorgen. De prijs daarvan fluctueert jaarlijkse tussen 30€ en 50€, naargelang het interventieplafond (de maximale tussenkomst van je verzekeraar) en de voorwaarden in je polis. Voor je bestuurdersverzekering heb je keuze uit twee formules:

 1. Forfaitaire formule: Daarbij heb je per schadegeval een vast bedrag beschikbaar om de medische kosten te dekken.
 2. Formule gemeen recht: Er is geen vast bedrag bepaald, maar je krijgt wel volledige ondersteuning voor alle kosten ten gevolge van je letsels na het motorongeval. Kijk zeker de voorwaarden goed na. Deze formule is namelijk voordelig, omdat ze werkt met een hoger interventieplafond.

Naast de mogelijke formules, hangt de premie van je motorverzekering af van:

 • Jouw leeftijd
 • Je woongebied
 • Je ervaring als bestuurder
 • Het merk en model van de motor
 • De leeftijd van je motor
 • Het vermogen van je motor
 • Het aantal jaarlijks gereden kilometers
 • Het brandstofverbruik van de motor

Zowel de fysieke als de mentale impact na een motorongeval kunnen een mens doen breken. Ligt je maag in de knoop wanneer je denk aan hospitalisatiekosten, arbeidsongeschiktheid of revalidatie? Zorg dan voor een bestuurdersverzekering en verzacht het leed.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 14 000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.