Yago
My Yago

Pechbijstand voor je motor?

 • Burgerlijke aansprakelijkheid voor je motor, is dit verplicht?
 • Bereken je prijs in 2 minuten
 • De motorverzekering van Yago: de beste op de markt!
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2023
Pechbijstand kan een handige waarborg zijn om te hebben voor je motorverzekering. Zo ben je steeds zorgeloos de baan op, en ben je snel geholpen in geval van pech op de baan. Yago legt je alles in detail uit.

Ruim pech uit de weg, en sluit een waarborg pechbijstand af bij je motorverzekering. Leer hieronder wat die waarborg inhoudt, of maak meteen een simulatie als je simpelweg op zoek bent naar een voordelige verzekering voor je motor.

Waarom een pechverzekering?

Een roadtrip op de motorfiets maak je liefst zonder panne. Om ervoor te zorgen dat je reis op twee wieltjes verloopt, neem je de waarborg pechbijstand op in je motorpolis. Dat bespaart je heel wat stress in binnen- én buitenland.
Jij mag dan de wel de beste stuurmanskunsten in de vingers hebben, je motorfiets kan het zo maar even begeven. Met een pechbijstand achter de hand komen de hulpdiensten je tegemoet wanneer je met pech aan de kant staat. Let goed op in welke situaties je verzekering je te hulp schiet. Voor diefstal komen veel verzekeraars bijvoorbeeld niet tussen. Hoewel je dan een vervangwagen in je contract mag hebben staan, je zal er geen recht op hebben. Alle mogelijke situaties staan beschreven in je polis. De meest frequente pech omvat:

 • Diefstal
 • Verlies van sleutels
 • Brand
 • Lek
 • Panne
 • Ongeval

Waar let je best op voor je pechhulp?

Kijk goed na waarvoor je pechhulpverzekering tussenkomt en hoe je verzekeraar de premie bepaalt. Neem vooral onderstaande lijst grondig door in je contract:

 • Leeftijd van je motor: Staat er een leeftijdsbeperking op je motorfiets?
 • Medische bijstand: Krijg je enkel materiële bijstand van je verzekering, of staat ze ook garant voor lichamelijke schade van jou en je passagiers?
 • Aantal interventies: Welke limiet staat er op het aantal interventies, of komt je maatschappij je ongelimiteerd helpen?
 • Geografische dekking: Beslaat je verzekering enkel de grenzen van België, ook de Benelux, of misschien zelfs heel Europa? Of kan je er wereldwijd op rekenen?
 • Vervangwagen: Krijg een vervangmotor indien nodig? Zo ja, voor welke termijn voorziet je verzekeraar die motorfiets?

Tip van Yago!

Onderteken altijd een pechverzekering. Zo rijdt je zonder zorgen, krijg je hulp in tijde van nood én bespaar je een smak geld.

Pechbijstand per seizoen

In het leven heb je van alles twee soorten, dat geldt ook voor motorrijders. Voor ieder van hen ligt er persoonlijk pechbijstand klaar:

 1. Seizoensbijstand: De mooi-weer-rijders halen hun motorfiets van onder het stof ergens tussen maart en het einde van de zomer. Daarna gaat hij weer een half jaar op stal. ene groep haalt de motor uit de stalling in maart, wanneer het motorseizoen weer begint. Voor hen bestaat er de pechhulpformule seizoensoensbijstand, want niemand wilt betalen voor een periode waarin hij z’n motor niet gebruikt.
 2. Permanente bijstand: Dan heb je nog de échte motorrijders. Die schuwen gaan weer of wind en vlammen het ganse jaar over onze wegen, van hun woonst tot aan het werk of gewoon omdat het kan. Zij genieten van bijstand de klok rond.

Yago, het hele jaar door!

Vlieg jij over de wegen als de pechvogel van je vriendenkring, of de onhandige wegpiraat van je motorclub? Of je jezelf bestempeld als seizoensrijder of niet, verzekerd ben je altijd. Want een zorgeloos leven is jou gegund zonder meer en een simulatie bij Yago evenzeer!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.