Yago
My Yago

Wat is een verzekeringsmakelaar?

  • Vind een verzekeringsmakelaar in jouw buurt
  • De digitale verzekeringsmakelaar in België
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2023
Yago is de eerste digitale verzekeringsmakelaar in België. Bereken de prijs voor je auto-, moto-, brand- of levensverzekering eenvoudig en snel online.

Op zoek naar een verzekering? Dan kan je op verschillende manieren te werk gaan: bij je bank, bij een directe verzekeraar, of bij een verzekeringsmakelaar. Ben je op zoek naar gemak en gemoedsrust? Daar kan Yago je bij helpen.

Yago, jouw digitale verzekeringsmakelaar adviseert je onafhankelijk en treedt op als tussenpersoon tussen jou en de verzekeringsmaatschappijen, om jou zo goed mogelijk te begeleiden.

Wat is een verzekeringsmakelaar?

Een verzekeringsmakelaar is een onafhankelijke persoon die je bijstaat in je zoektocht naar verzekeringen. Het is iemand die samen met jou gaat bekijken welke verzekering het best aansluit bij jou situatie, onafhankelijk van een bepaalde verzekeringsmaatschappij. De beste optie voor je brandverzekering kan dus een andere maatschappij zijn dan de beste optie voor je autoverzekering.

Een verzekeringsmakelaar of een verzekeringsagent?

Hoewel je het makkelijk zou denken, zijn deze twee begrippen geen synoniemen van elkaar. Het grote verschil ligt hem in de manier van werken. Een verzekeringsmakelaar werkt, zoals eerder aangegeven, onafhankelijk. De makelaar werkt samen met verschillende partners die elk zijn producten aanbieden. Je hebt dus een grote keuze.

Een verzekeringsagent is veelal gebonden aan een verzekeringsmaatschappij. Hij biedt producten aan van slechts één verzekeraar, maar is doorgaans beter op de hoogte van de specifieke kleine lettertjes.

De voordelen van een verzekeringsmakelaar?

Het grote voordeel van een verzekeringsmakelaar is het brede aanbod in producten. Je kan makkelijk vergelijken op basis van prijs en dekking. Je makelaar zal je ook steeds advies geven over de noodzakelijke en optionele dekkingen voor jouw situatie.

Bijkomend zal je verzekeringsmakelaar je helpen wanneer je te maken krijgt met schade. Je stelt je makelaar op de hoogte van het schadegeval, en deze zal je dossier afhandelen met de verzekeringsmaatschappij. Ook bij Yago is dit het geval. Maar Yago gaat nog verder. We hebben een volledig juridisch team dat instaat voor het verdedigen van jouw belangen bij de verzekeraar. Zo ben je er steeds zeker van dat alles in het werk gesteld wordt om jou te vergoeden!

Waarop letten bij de keuze van je makelaar?

Iedereen heeft verschillende noden wanneer het op verzekeringen aankomt. Hetzelfde geldt voor verzekeringsmakelaars. Een eerste belangrijke stap is om na te denken over welke aspecten jij belangrijk vindt voor het beheer van jouw verzekeringen. Bijvoorbeeld: wil je een fysiek kantoor waar je tijdens de kantooruren naartoe kan, of gaat je voorkeur uit naar een meer digitale manier van afhandelen?

Yago is een digitale verzekeringsmakelaar: we werken online, via email en telefoon. Om je verzekering bij ons af te sluiten hoef je je zetel niet uit te komen, en dit zonder in te boeten op menselijk contact. Zit je met een vraag of kreeg je te maken met een schadegeval? Onze experten contacteren je binnen enkele kantooruren om je verder te helpen.

Contacteer Yago, jouw verzekeringsmakelaar

Yago is bereikbaar maandag tot vrijdag van 8u30 tot 18u30. Buiten deze uren kan je een e-mail sturen of een afspraak inplannen in onze agenda. Onze verzekeringsadviseurs bellen je terug op het moment van jouw keuze.

  • Hoofdkantoor: Rue des Francs 79 in Brussel
  • Telefoon: 02 808 11 78
  • E-mail: [email protected]

Ons team staat steeds klaar om je zo snel mogelijk te helpen.

Simuleer je verzekering en bereken je prijs op Yago.be, en ontdek hoe wij je kunnen helpen.

Auteur van het artikel

Calixte des Lauriers
Verzekeringsexpert bij Yago

Calixte is al meer dan 4 jaar Marketing Director en wordt binnen Yago erkend om haar diepgaande kennis van de verzekeringssector.

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.